精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.Last week,all the teachers and students of our school watched a special performance by some disabled people.The first program was a dance named"The light of life".To my surprise,all the dancers had lost one of their legs.As they were performing,I could see how they had to face so many difficulties.However,they showed us many wonderful programs.From these programs,I could see how lively their minds were.
The two persons who came out next shocked us all.The first one was a singer.He was very young but unfortunately he had lost both of his hands in a big fire.The song he brought us was"Late Autumn"and he sang it in such a low and sweet voice.Though it was warm spring,I felt a little cold when I heard the song as if it was really late autumn."How much love and feeling is hidden in my heart?I wish to hold your hands again."Hearing this,I couldn't keep back my tears.
The other one was also a young man.He lost both of his arms when he was six.From then on,his feet became his"hands".However,he could manage a number of things with his feet.What moved us most was his feet writing.The two words"Flying High"expressed his wishes.
"If your wings are gone,your heart can still fly,"said Zhang Haidi,a disabled writer.
In the world,there are many disabled people,yet most of them don't give in.They have strong wishes and beautiful dreams.Just as Zhang Haidi said they could fly.
Disability doesn't mean complete failure.Once you try hard,miracles(奇迹)will happen sooner or later.I believe where there is a will,there is a way.

33.The teachers and studentsDlast week.
A.saw a film
B.held a party
C.watched a football match
D.watched a performance
34.Why did the writer feel cold when he heard the song"Late Autumn"?D
A.Because it was cold at that moment.
B.Because he had a bad cold.
C.Because it was late autumn and the weather was cool.
D.Because the song was moving.
35.The underlined word"shocked"probably meansA.
A.surprised    B.crashed    C.warned D.sounded
36."Flying High"expressed the wish ofB.
A.a blind person
B.a person with no arms
C.a person without feet
D.a person with neither hands nor feet
37.What do you think is the best title for this passage?C
A.An unforgettable Day
B.Some Disabled people
C.A Special Performance
D.A Strange Writer.

分析 这篇文章主要讲了上周,学校全体师生观看了一场特别的演出.尽管他们都有残疾,但这些年轻的表演者却释放出了多彩的光芒.年轻就意味着一切皆有可能,我们要挑战极限,超越自己.只要我们够努力,终有一天会出现奇迹,就像俗语说的:"有志者,事竟成".

解答 33.D.细节理解题.根据Last week,all the teachers and students of our schooll watched a special performance(表演)by a group of disabled people.上周所以的老师和学生们观看了一场特殊的表演.可知选D.
34.D.细节理解题.根据第二段Though it was warm spring,I felt a little cold when I heard the song as if it was really late autumn可知,虽然这个歌手是残疾人,但他演唱的歌曲却很美妙.可知应选D.
35.A.细节理解题.The two persons who came out next shocked us all.The first one was a singer.He was very young but unfortunately he had lost both of his hands in a big fire…The other one was also a young man.He lost both of his arms when he was six.根据后文,二个身体残疾的人出来表演节目了,而且表演的相当的好,这震惊了大家,结合选项,故选A.
36.B.细节理解题.根据文章倒数第二段In the world,there are many disabled people,yet most of them don't give in可知,飞得高表达的是一个没有胳膊的残疾人的愿望.可知故选B.
37.C.主旨大意题.根据文章内容,主要讲了上周,学校全体师生观看了一场特别的演出.尽管他们都有残疾,但这些年轻的表演者却释放出了多彩的光芒.年轻就意味着一切皆有可能,我们要挑战极限,超越自己.只要我们够努力,终有一天会出现奇迹.结合选项,故选C.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

9.Communicating with other countries was difficult during the war.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

10.因为两种教育体制有这么多差异,所以中国数学课本是否有益于英国学生有待被证实.
With so many differences in the two education system,itremains to be seen whether Chinese maths books will benefit students in the UK.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Imagine this:You're at the movies seeing the latest box-office hit.The leading actor Chases down(找到) the film's bad guy before winning over the beautiful leading lady.What does he do next?He sucks on a cigarette.
What's wrong with this picture?Doesn't the beautiful woman see her hero's yellow teeth?Doesn't she smell his smoky breath?And wouldn't the good guy have trouble chasing,since smoking causes a person to cough?
But you don't see any of that when someone smokes cigarettes in the movies.And there is a lot of smoking in movies.Actors light up in more than 50percent of youth-rated (G,PG,PG-13)movies,according to the American Legacy Foundation,which aims to put an end to smoking among young people.That means that Hollywood is showing 14 billion images of smoking to young people every year.
All that exposure to on-screen smoking can influence teens to smoke.The Center for Disease Control and Prevention (CDC) argues that 44percent of teens who begin smoking do so because they've seen smoking in movies.The CDC reports that teens are two to three times more likely to start smoking after seeing repeated smoking scenes in movies than teens who are lightly exposed to smoking in movies.
Several organizations are working to remove smoking in youth-rated movies.And adults are not the only ones who care about this issue.Many teens are actively involved.Livia Clandorf,16,of Chatham,New York,is a member of Reality Check,an organization that educates teens about what it considers to be the manipulative(巧妙处理的)practices of tobacco companies.Livia participated in an event called a"movies stomp(跺脚)."Reality Check rents out a movie theater and screens a youth-rated film that shows smoking.Every time audience members see smoking,they stomp their feet and show disapproval by shouting"boo".

28.What is the picture you are asked to imagine like according to the author?D
A.It's touching
B.It's beautiful
C.It's frightening
C.It's Unreasonable
29.What does the underlined part"light up"in paragraph 3mean?B
A.Guide with a light.
B.Begin to smoke.
C.Show pleasure.
D.Provide light.
30.What can be inferred from the CDC's words?C
A.Over 50 percent of teens smoke.
B.Teens should watch more movies.
C.Many movies cause teens to smoke.
D.Teens are less likely to smoke than adults.
31.When will participants in a"movies stomp"stomp their feet?D
A.When they are active.
B.When they are excited.
C.When they feel like smoking.
D.When they see smoking scenes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.Disco music and rock music were bothin decline(在衰退) in the mid-1970s.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

4.色彩鲜艳的药片可能被孩子们误当成糖果,因此应该把它们放在孩子们拿不着的地方.(mistake)Brightly-colored pills may/can be mistaken for sweets by children,so they should be kept where they are not accessible to children..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

11.Recent studies have shown that there is a link between anxiety and intelligence and it is a positive one.Fear allows you to react to a potential threat in good time.Being too happy all the time means that you don't think about potential problems.(36)GBut the response means that their imagination is highly active.An active imagination keeps you safe from threats.
The general belief about anxiety is that it's a negative thing.Because suffering from anxiety is not pleasant,most of the people who deal with it hope they don't have to.(37)CScience is showing that a little bit of anxiety is a good thing.
In 2002,Israeli psychologists ran a test on 80students.The students were under the impression mat they were there to appreciate artwork on a piece of software.However,the researchers rigged(在…上做手脚)the program.(38)ESo they were men encouraged to contact IT.
Finding IT brought new challenges.As the students left the room,they met various problems.(39)Dsomeone also stopped them to ask them to complete a survey.The test found that the participants who really wanted to reach IT to fix the virus had the highest amount of anxiety.The students who had less anxiety couldn't focus.They stopped to complete the survey,pick up the papers,etc.
Obviously,the anxious students had a greater sense of the threat.(40)BTherefore,anxiety can actually give us higher chance to succeed!

A.So when does worry become a bad thing?
B.Thus,they tried their best to achieve their goal.
C.But this does not necessarily need to be the case.
D.Some students came across dropped papers as they walked by.
E.Instead of viewing artwork,the students found a computer virus.
F.Often kids and adults with anxiety have a very negative view of themselves.
G.People with anxiety are sometimes responding to a threat that doesn't exist.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Several years before,my friend and I drove to Chicago to pay a visit our other friends.We noticed that there was a homeless man sitting at an exit of the subway.So we bought some food and gave them to him.When he saw what we have bought for him,he became exciting with joy.After seeing his reaction,my friend and I decided to help more people.One night we packed up sandwiches or bottles of water,looking for people whom were in need.When I saw the look of joy on the face of each person we helped him,I was very pleased.It was one of the most amazing feeling in my life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

20.She knew that society would condemn (谴责) her for leaving her children.

查看答案和解析>>

同步练习册答案