精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.The best time to visit Sydney really depends on what you want to see,do,or experience,though the typical(平常的,一贯的) time for any tourist dreaming of getting the most out of their holiday is summer,which starts on December 1and ends on the ast day of February.You will find yourself constantly (不断地)exploring the Australian sunny way of life.
Festival Time
The Sydney summer is actually a season of festivals,starting from the Christmas season in December.With this festivity in the air,it's clear to see that the summers in Australia are already off to a great start!
On Boxing Day,December 26,the Sydney to Hobart Yacht Race starts in Sydney Harbour.The Sydney Festival,a month-long celebration of the arts,is on in January and runs until Australia Day,January 26.The Great Ferry Race is held on Australia Day in Sydney Harbour.You may be able to ride on one of the racing ferries.The Sydney Fringe Festival may be held within this period as well.Summer Accommodation
Prices will generally be in the high range,particularly from the middle of December through all of January to the beginning of February.Best to book in advance.
School Holidays
Australia's school holidays occur from mid-December through most of January,so expect much entertainment for families and school children on holidays.Expect beaches,theme parks,and picnic grounds,holidy resorts to be crowded.
Summer Activities
Do a walking tour of Sydney.Visit the Rocks,the Sydney Opera House,the Royal Botanic Gardens,Hyde Park,Chinatown,Darling Harbour.Go to the beach.A visit to Sydney is incomplete without at least a day on the beach.You could go surfing or windsurfing.
If you're feeling a bit more adventurous (冒险的)you could take a long drive up the Blue Mountains to meet the Three Sisters.Alternatively,you could take a daytrip north,south and west of Sydney that is perfect for bushwalking.But be sure there are no warnings of bushfire danger where you want to go.You can always take a break at the Royal National Park or sample the finest Sydney cuisine.

8.Which of the following is correct about festival time?C
A.The Sdney to Hobart Yacht Race takes place on Christmas Day.
B.The Sydney Fringe is surely held within the period of Australia Day.
C.The Sydney Festival is a celebration of the arts lasting for about a month.
D.The Great Ferry Race is on Australia Day when visitors compete in the race.
9.Visiting Sydney in January,visitorsC.
A.will enjoy entertainment for free
B.can buy the best book ahead of time
C.may pay a higher price for hotel rooms
D.will find public places quiet during school holidays
10.What can we infer from the passage aout summer activities in Sydney?A
A.Having fun on the beach is a must-do.
B.Bushwalking is always safe around Sydney.
C.All tourist attractions can be reached by walking.
D.Visitors can go bushwalking on all sides of Sydney.
11.This article is written toD.
A.describe how summer is like in Sydney
B.introduce festivals and activities in Sydney
C.attract tourists to visit Sydney in Summer
D.provide information for visitors to Sydney in summer.

分析 本文是一篇悉尼的旅游攻略,为游客提供一些旅游时的建议.

解答 CCAD
8.C 考查细节理解.根据"The Sydney summer is actually a season of festivals,starting from the Christmas season in December"可知,悉尼艺术节是一个为期一个月的艺术盛会..故选C.
9.C 考查细节理解.根据"Prices will generally be in the high range,particularly from the middle of December through all of January to the beginning of February.Best to book in advance"可知,在一月份去悉尼,可能要支付更多的酒店费用.故选C.
10.A 考查细节理解.根据"A visit to Sydney is incomplete without at least a day on the beach.You could go surfing or windsurfing."可知,在夏季的悉尼,去沙滩上玩乐是必做的一件事.故选A.
11.D 考查细节理解.根据文章内容可知,本文在为夏季悉尼的游客提供旅游信息.故选D.

点评 阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Researchers have created a backpack that has a computer and medicines in it that can help even untrained soldiers save the lives of wounded troops.Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quickly taken to a hospital or clinic.But soldiers who do not have medical training may not know how to help their injured friends.
Doctors and engineers have developed what they call an"intelligent backpack".It has a computer and electronic measuring devices.The backpack also has robotic instruments and medicines ready to give to injured troops.
About 16doctors and engineers from the University of Pittsburgh,Carnegie Mellon University and several other places are working on the project.The U.S.Department of Defense has given money to the project.
Ron Poropatich leads the project.He is a retired army surgeon.He says the backpack will help soldiers care for those who are injured.The devices included in the backpack can monitor a person's heart rate and blood pressure.The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung.
The intelligent backpack's computer can compare information gathered about the injured soldier with thousands of similar cases,and quickly tell the best methods to use to save the soldier's life.
Sometimes,it is not always possible to quickly remove the injured soldier from the battlefield.So,Dr.Poropatich says,the researchers hope to create a backpack that will have devices that can keep a soldier alive for a long time.Dr.Poropatich hopes the backpack and its instruments will be ready for testing animals in about three years.

32.We can learn from paragraph 1D.
A.Most of the soldiers can't use the backpack correctly
B.Soldiers should have taken medical training
C.War or battle has brought harm to the world
D.The backpack can play a big part in the battlefield
33.How many kinds of items are mentioned in the backpack?B
A.3.
B.4.
C.2.
D.5.
34.According to Ron Poropatich,we know thatC.
A.The injurer's heart disease can he cured
B.The devices can adjust soldiers'blood pressure
C.The robotic instruments can monitor lungs
D.The project got support from the whole world
35.Which is the best title for the passage?A
A.Emergency Medical Care in a Backpack.
B.Robotic Devices Used in the Battlefield.
C.Medical Care Tested on the Wounded Soldiers.
D.Researchers and Their Wonderful Discovery.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

17.我们不应该瞧不起这些残疾人.
We shouldn'tlook downupon/on the disabled.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

14.假定你是李华.某教育集团正在你市组织中学生开展赴美冬令营活动,现招募一名学生领队,你有意应聘.请根据以下要点,给该项目的负责人安娜写一封英文自荐信.要点如下:
1.表示感兴趣;
2.个人优势(语言、文化、体质及性格等方面);
3.希望得到回复.
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数.
Dear Anna,
I'm glad to learn that you are looking for a student to be captain of the winter camp.
I'm quite interested in the position and I think I'm qualified for it.
Firstly,I have no problem communicating with English-speakers.Secondly,as an English lover,I've read a lot about America and have much knowledge of America customs.(高分句型一)Thirdly,as I'm always doing exercise in my spare time,I'm very fit.In addition,I'm easy to get along with and I enjoy working with others.(高分句型二)Above all,I have been to America.I was an exchange student there for three months.I'd appreciate it if you could take my application into consideration.(高分句型三)
I'm looking forward to your early reply.
Yours sincerely,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

1.假如你是李华,从美国留学回国,发现中国人民的生活发生了惊人的变化.根据以下信息写封信给你的美国朋友Mike.
1.以前人们出门必须带现金,现在大家打车用手机,吃饭结账也用手机.说明变化的原因.
2.以前人们买东西都去实体店,现在几乎所有东西都可以网购.说明变化的原因.
3.你对这些变化的感受.
字数:120词左右
参考词汇:实体店 brick-and-mortar store      打车hail a car
Dear Mike,
I am back in China now,and the changes in people's life here are striking.
In the past,people had to take some cash when going out,but now we can use our cellphones to hailacar and pay for our meals.(高分句型一)I think the development of smartphones,which is increasingly fast,is the main cause of the change.(高分句型二)
Another difference is that in the past,people would go to brick-and-mortar stores to buy what they wanted,while people can buy almost everything online now.(高分句型三)The development of the Internet and the growth of delivery service combined make online purchase possible.
From my point of view,we are lucky to live in the information age.After all,there are only a few clicks of my mouse between me and a product from America.I hope you can come to China to see the changes in person.
Best wishes,
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

11.假如你是李华,开学之初,你在英语听力学习上遇到了困难,发邮件向已回美国的外教Jenny请教,内容如下:
1.表达对她的思念.
2.英语听力学习遇到的困难.
3.寻求提升英语听力能力的建议并邀请她方便时再来中国.
注意:
1.词数100左右.
2.可以适当增加细节,以使行文连贯.
3.邮件开头已写好(不计入总词数)
Dear Jenny,
How are you doing these days?
It's almost two months since I saw you off at the airport.(高分句型一)I miss you a lot.
Thank you so much for your help with my English study.Now I'm faced with some new learning problems.Firstly,I feel it difficult to do well in listening.Besides,I often feel nervous when listening to the tape as the speakers speak so fast that I can't follow them.(高分句型二)I really hope you can give me some good advice on how to improve my listening skills.I believe I can make great progress with your help.
By the way,please come back to China for a visit whenever it is convenient to you.(高分句型三)I'm looking forward to seeing you again.
Best wishes!
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.The giant panda loves bamboo.An adult panda requires 12.5 kilograms of bamboo,which it (56)hungrily(hungry) pulls out with its powerful paws,to satisfy its daily needs.Wild pandas live only in the high bamboo forests of Central China.These mountain forests are cool and wet--just as pandas like it.In the summer,they may climb as high as 4000 meters to help themselves to bamboo (57)growing(grow) at higher altitudes.Frequently,pandas (58)are seen(see) eating in a relaxed sitting position,with their back legs stretched out before them.(59)Although/Though/Whilethey may appear inactive,they are in fact skilled tree-climbers and efficient swimmers.
Giant pandas are unsociable.They have a highly developed sense of smell that males use (60)to avoid(avoid) each other and to find females for mating in the spring.After a five-month pregnancy,a female gives birth (61)toa cub.The blind baby pandas weigh only 142 grams and cannot crawl(爬行) (62)until/before they reach three months of age.(63)They are born white,and develop their much loved coloring later.
There are only about 1000 giant pandas left in (64)The wild,with perhaps another 100 in zoos.Because they are so rare,much of (65)whatwe know about pandas comes from studying these zoo animals.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.The nurse told me to ____ the bottle before taking the medicine.(  )
A.takeB.shakeC.hitD.beat

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.He is good at English,and now he is planning to learn ___________ second foreign language.(  )
A.theB.aC./D.more

查看答案和解析>>

同步练习册答案