精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.Meet the amazing Eliot Schrefer,and see why we're big fans!
Scope:Why do you write stories about animals?
Eliot:I've always been excited by animal stories.When I was young,I liked reading about animals because they seemed like they needed help,and they were also voiceless.
Scope:Where did you get the idea for Animal Distress Calls?
Eliot:Many years ago,I had a friend who worked as a doctor at the Bronx Zoo.One evening he invited me to see the zoo after hours.Wandering that still,dark zoo was haunting.I was imagining adventures with big wild animals,but only the wolves were awake.Then he took me into the clinic,where I met a sick bird.That nighttime visit clearly had a big impact on this story.
Scope:Why did you leave Josie's fate ambiguous in the story Animal Distress Calls?
Eliot:So many of us have known a creature,human or nonhuman,who's been suffering.Sometimes everything gets better,and sometimes it doesn't.That doesn't change the important,compassionate act of caring.I didn't want the story to become about the outcome of Josie's illness.I wanted it to be about the sympathy Josie and Julia share for each other.
Scope:Have you had a personal experience with an animal that changed you?
Eliot:I had a moment during research for my ape novels when I was staying at a bonobo sanctuary in Congo.I'd have breakfast with Oshwe,a young bonobo who was too little to eat with the rest of the group.Sitting with him for a few hours each morning,I helped make sure that he finished his meal and got the nutrition he needed---but it also felt like a gift he was giving me.Oh,I remember thinking,you're spending this precious morning time with me!

28.What is Eliot Schrefer famous for according to the text?C
A.Being an animal doctor             B.His special bond with animals
C.His amazing animal stories          D.Being a volunteer taking care of animals
29.What was Eliot Schrefer surprised by while visiting the Bronx Zoo?A
A.The quiet atmosphere             B.The active wolves
C.His friend's behavior              D.The violent wild animals
30.Why did Eliot Schrefer leave Josie's fate ambiguous?A
A.Because he thought it was not important
B.Because he wanted readers to make a guess
C.Because he wanted to attract readers'attention
D.Because he would make it clear in his next story
31.What was Eliot Schrefer's attitude towards Oshwe?D
A.Proud            B.Frightened       C.Disappointed         D.Appreciative.

分析 本文是应用文.文章是对创作动物故事的作家Eliot Schrefer的采访.

解答 28.C.推理判断题.由第一段Meet the amazing Eliot Schrefer,and see why we're big fans及第二段中的Why do you write stories about animals可推断,Eliot Schrefer因创作精彩的动物故事而出名;故选C.
29.A.推理判断题.由第五段中的Wandering that quiet,dark zoo was haunting.I was imagining adventures with big wild animals,but only the wolves were awake可推断,Eliot Schrefer很惊讶动物园会那么安静;故选A.
30.A.细节理解题.由倒数第三段可知,Eliot Schrefer之所以没有在故事中明确写出Josie的命运,是因为他觉得Josie的结局如何不重要,重要的是生物之间的同情和互助;故选A.
31.D.推理判断题.由最后一段末的it also felt like a gift he was giving me.Oh,I remember thinking,you're spending this precious morning time with me可推断,Eliot Schrefer对他照顾的小倭黑猩猩持感激的态度;故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.I first met Steve Jobs years ago at a yard pool party.I was (61)so excited and embarrassed by the chance to meet him in person that I could hardly whisper my name when we  (62)were introduced(introduce).I watched as he swam in the pool with his son,like a regular guy,a good dad (63)having(have) fun with his kids.
The second time I met him was when our children started going to school together.He was sitting in the classroom while(64)therest of us were pretending that having Steve Jobs in the room was(65)totally(total) normal.It was one Halloween when I realized he actually knew my name,(66)whichmade me a little surprised.(67)Dressed(dress) like a monster,he was decorating a scary house with his wife.As I walked by with my son,Steve smiled and said,"Hi,Lisen",My son thought I was the (68)coolest(cool)mom in town when he realized Steve Jobs knew me.
(69)Fromthen on,when I saw him holding his meetings in our neighborhood,I didn't hesitate to smile and (70)say(say) hi.Steve always returned the greetings,proving that while he may have been a genius,he was also a good neighbor.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

18.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改仅限一词.
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I'm glad to hear that you were visiting FuJian for your holiday.I am writing to tell you that something about Wu Yi Mountain.Locate in the northwest of FuJian Province,it is a wonderful tourist attraction.The weather there is mild on summer.What's more importantly is that it is famous as a holy tourist site.Not only can I appreciate the impressive scenery,but you can also learn many about the culture of it.It also has a large number of fantastic Chinese building.
There is no doubt whether a trip to Wu Yi Mountain will be truly unforgettable experience.I wish you a nice trip!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

15.Learning to walk again after his accident required greatpatience(耐心).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2."Oh,my god.Are you serious?"
That's a reaction I often get when people hear the laic of my childhood.
It's a story I don't often share.Growing up in a bad home,I learned to protect myself by not speaking up.I've seldom said anything about how badly I was treated and hurt as a child.
I don't talk about how my name was changed at least three times,what it was like lo live in my van (厢式货车) or how I've struggled with anxiety,depression (沮丧),and warning to kill myself.
But I learned lo sun speaking up for myself.I went on to earn two graduate degrees and I will complete my Doctor's degree this year.I've also become a widely published author.So,how did I get to where I am today?
What's helped me is surrounding myself with caring,loving people.I've learned day-to-day skills through research,trial and error,and with the help of skilled professionals.
They've taught me how to slow down,to breathe,to be thankful for what I've got.They're the ones who make my goals possible.They have also taught me to turn my past experiences into strength-to make the negatives into positives.
My hope is that sharing my story might help others to see what is possible even in the darkest of times and help others to speak out.
I don't think I'm in any way special or unique.I'm a common man,no more deserving (值得帮助的) than anyone else.But for far too long.I've been afraid that others think I'm damaged goods.I've worried about how I might be treated differently.
Pain and fear teach us to be silent.It's time for that to change.
I don't know what tomorrow might bring.But one thing I've learned is that if we can hold on and find help,if we find ways to get through the day and speak up,we'll not only survive,but become stronger than before.
Our very survival can be an inspiration all on its own.And with love of my friends.I look forward lo so much more than completing my education-I look forward to the future.

28.Which might not be related to the author's childhood?A
A.Trust.B.Depression.C.Anxiety.D.Disappointment
29.How did the author gel today's success?D
A.Learning by himself
B.Getting support from his parents
C.Being special and talented
D.Holding on and finding help from others.
30.What's the author's purpose of sharing the story?D
A.To become stronger than before.
B.To become a better publisher.
C.To change the ways to speak up.
D.To encourage others to make the most of their dark times of life.
31.What can we learn from the author's experience?C
A.Our childhood life decides our future.
B.We should keep silent when meeting pain and fear.
C.Managing to survive when in trouble can makes us stronger.
D We should overcome the difficulty depending on ourselves.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.About six years ago I was having lunch in New York City(61)whena woman and a young boy sat down at the next table.I couldn't help(62)overhearing(overhear) parts of their conversation.At one point the woman asked,"So,how have you been?"And the boy who could not have been more than seven or eight years old replied."(63)Frankly(frank),I've been feeling a little depressed lately."
This incident(64)impressed(impress) me most because it confirmed my growing(65)belief(believe) that children are changing.As far as I can remember,my friends and I didn't find out we were"depressed"(66)until we were in high school.
Undoubtedly,(67)achange in children has increased steadily in recent years.Children don't seem childlike any more.Children speak,dress and behave more like adults(68)thanthey used to.
(69)Whetherhis is good or bad is difficult to say,but it certainly is different.Childhood as it once was no longer(70)exists(exist).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

19.Rocks may hold some information about the oorigin(起源)of the life on Earth.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.Mr.Green is always devoted to his work and has a sense of responsibility.That's why he was asked to _______the company when manager's health was declining.(  )
A.take overB.hand overC.turn overD.trip over

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.-Oh,it′s a snake!
-Be careful and don′t        it.(  )
A.keep away fromB.keep offC.get close toD.get away with

查看答案和解析>>

同步练习册答案