精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
1.Gabby Logan was a gymnast when she was young.She is now the 39-year-old mother of seven-year-old twins,Reuben and Lois.The other day on TV she was dressed in a new swimsuit,which was designed to show off her nice figure,which was admired by a great number of television viewers.
Gabby,who won high praise for her television show of the Olympics,has asked the woman of the whole nation to go to the swimming pool,saying the secret of her figure is regular swimming.She is also making advertisements for the new Sculpture Swimwear of Speedo,an international swimsuit company,to help women find the perfect swimsuit.
Gabby said,"We all felt uneasy about getting into our swimwear at first.But we should be excited by the sporting achievements we have seen at the Olympics this summer.To get ourselves a little healthier,have a try and go to the swimming pool."Then she said,"Swimming is the perfect exercise if you want to feel healthy or simply relax.I find that going for a swim always clears my mind and also gives me some valuable 6 my time'.I like the calm of swimming which I can't experience when I am not in the pool."
A study by Speedo,an International company,which sells swimsuits,reported the biggest reason why women were put off going to the pool was the way they looked in swimwear.More than half of the l,000 women surveyed have been reduced to tears when trying on swimwear.And 48 percent said they felt too self-conscious to go swimming with their children.Sally Polak,from Speedo,said,"We're hoping to give women the courage and confidence to get back into the water."
21. What can we learn about Gabby Logan?A
A.She has two children of the same age.
B.She appeared on TV to show off her nice figure.
C.She was a swimmer when she was young.
D.She took part in the Olympic Games when she was young.
22.What is the main reason why Gabby has a nice figure?B
A.She is a gymnast.
B.She often swims.
C.She has a peaceful mind     
D.She wears Sculpture Swimwear.
23. The biggest reason why most women were stopped from swimming isA.
A.their shy mind of wearing the swimsuit
B.their being too busy with their housework
C.their not being comfortable in the swimsuit
D.their being afraid of their child seeing them wear less
24.What is the author's purpose of writing the text?D
A.To introduce a famous woman.
B.To discuss a TV show of the Olympics.
C.To report a way of keeping a good figure.
D.To encourage women to go swimming.

分析 本文是一篇人物故事类阅读,属于记叙文,主要通过Gabby Logan的亲身事例告诉了我们游泳对体形、健康的重要作用.鼓励妇女们克服害羞心理重返泳池.

解答 1.A细节推理题.根据第一段She is now the 39-year-old mother of seven-year-old twins,Reuben and Lois.可知她有一对7岁的双胞胎孩子,A正确;根据Gabby Logan was a gymnast when she was young.The other day on TV she was dressed in a new swimsuit和Gabby,who won high praise for her television show of the Olympics可知其他项错误,故选A.
2.B推理判断题.根据第二段Gabby,who won high praise for her television show of the Olympics,has asked the woman of the whole nation to go to the swimming pool,saying the secret of her figure is regular swimming.可知她身材好是因为经常去游泳,故选B.
3.A推理判断题.根据第三段We all felt uneasy about getting into our swimwear at first.和第四段 the biggest reason why women were put off going to the pool was the way they looked in swimwear.可知妇女出于穿泳衣害羞,所以就不去游泳.故选A.
4.D推理判断题.第二段Gabby,who won high praise for her television show of the Olympics,has asked the woman of the whole nation to go to the swimming pool,saying the secret of her figure is regular swimming.讲了游泳对塑造体形的重要性;第三段Swimming is the perfect exercise if you want to feel healthy or simply relax.I find that going for a swim always clears my mind and also gives me some valuable 6 my time'.讲了游泳的好处.最后一句We're hoping to give women the courage and confidence to get back into the water."鼓励妇女去游泳.故选D.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Imagine what you could do with a machine that could make things disappear.
(36)F In the books of J.R.R.Tolkein,Bilbo Baggins finds a ring that can make him disappear.Of course,there's also poor Harry Potter,who used his invisibility cloak (隐形斗篷)to hide  from danger.
Now that you've got some ideas,it's time for the hard part:building the cloak.(37)G
An invisibility cloak has to cheat anything or anyone who might be watching.In order to understand how something can be seen,it's important to understand how we see.
Human beings can only see objects that reflect light waves.These waves enter the eyes and are then processed by the brain.However,if an object doesn't reflect light,then the waves don't enter the eyes,and the brain doesn't process.(38)C
Cummer was part of a team of scientists from Duke University,including David Smith and David Schurig,who built the world's first version of an invisibility cloak.(39)EHe in May said that an invisibility cloak was possible and Pendry was not the only one thinking about a disappearing act.At the same time,a Scottish physicist,Ulf Leonhardt published a paper on building invisibility equipment.
"It wasn't easy,"says Cummer."As often happens in science and research,it didn't work very well the first time.That first cloak didn't work like Harry Potter's-(40)BSo the research is still under way."

A.Would you like an invisibility cloak that works just like the one Harry Potter got from his father?
B.The scientists didn't actually seeanything disappear.
C.So building an invisibility cloak is building something that doesn't reflect light.
D.Researchers in England and the USA have found the materials to build such a cloak.
E.They had been inspired by the work of a British physicist,John Pendry.
F.For inspiration,you could read some books.
G.To do that,you have to give up science fiction and turn to real science.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

10.I believe in my mother.My  (41)Abegan when I was just a kid.I dreamed of becoming a doctor.
My mother was a domestic(佣人).Through her work,she observed that  (42)A people spent a lot more time reading than they did watching television.She  (43)C that my brother and I could only watch two TV programs during the week.We had to read two books every week and (44)B our written book reports to her.She would mark them up with check marks.Years later we(45)C her marks were a trick.My mother was illiterate(文盲).
When I entered high school I was an A-student.But I wanted the fancy(46)A.I wanted to hang(47)B with the guys.I went from being an A-student to a B-student to a C-student.One night my mother came home from work and I  (48)B about not having an Italian shirt.She said,"I'll give you all the money I (49)D this week,and you can buy the family food and(50)C the bills.With the money left,you can have all you want."
I was very (51)B with that arrangement but once I allocated(分配) money,there was(52)B left.I realized my mother was a financial  (53)D to be able to keep a roof over our heads.I also realized that immediate  (54)C wasn't going to get me anywhere.
I went back to my  (55)C and became an A-student again,and eventually I(56)D my dream and I became a  (57)D.
My mother is a woman with(58)A education who used her position as a parent to(59)Cthe lives of us.There is no job more(60)D than parenting.This is what I believe.
41.A.beliefB.educationC.workD.promise
42.A.successfulB.reliableC.easy-goingD.lazy
43.A.supportedB.appliedC.announcedD.benefited
44.A.readB.presentC.teachD.explain
45.A.recognizedB.pretendedC.realizedD.arranged
46.A.clothesB.cookiesC.giftsD.pictures
47.A.inB.outC.offD.over
48.A.worriedB.complainedC.thoughtD.cared
49.A.findB.borrowC.oweD.make
50.A.spendB.costC.payD.take
51.A.angryB.pleasedC.disappointedD.bored
52.A.anythingB.nothingC.somethingD.none
53.A.ministerB.workerC.expertD.genius
54.A.chanceB.abilityC.satisfactionD.explanation
55.A.homeB.hometownC.studiesD.country
56.A.brokeB.forgotC.triedD.fulfilled
57.A.teacherB.businessmanC.engineerD.doctor
58.A.littleB.smallC.highD.much
59.A.judgeB.discoverC.changeD.settle
60.A.interestingB.anxiousC.annoyingD.important

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

9.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
   Isaac Asimov was an American scientist and a writer who wrote about 480 books,among those his best known work was his science fiction stories.He was born in Russia in January 2,1920.When he was three year old,he moved to New York City with his parents.In 1941,he gained his Master's degree in chemistry.From 1942 to 1945,he works as a junior chemist at the Philadelphia Navy Yard.It was Asimov's extraordinary imagination and amazing mind made him a great writer.Throughout his life,Asimov received much awards,both for his science fiction books and his science books,and unfortunately on April 6,1992,Asimov dead as a result of an HIV infection that he had got from a blood transfusion nine years early.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.请以"中国饮食"为题,写一篇介绍中国饮食的短文,内容要点如下:
1.中国饮食被认为是世界上最健康的饮食之一.
2.中国饮食中的糖和脂肪含量低,不容易使人发胖.
3.随着西方快餐进入中国,年轻人的饮食中高糖高脂的垃圾食品越来越多,影响了健康.
4.应多锻炼,均衡饮食以保持健康.
注意:1.可以适当增加细节,以使行文连贯;
    2.词数:100 左右.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.假定你是李华.你的笔友Jane最近因为学业繁重,身体感到不适,严重影响了学习.因此,她发e-mail给你,寻求你的帮助.请你根据以下要点提示予以回复.
   写作要点:
   1.合理的饮食;2.适度的锻炼;3.充足的睡眠.4.…
   注意:
   1.短文词数不少于120;
   2.开头和结尾部分已写好,不计入总词数;
   3.可根据情况增减细节,详略得当;
Dear Jane,
   I'm sorry to hear that you are feeling ill these days.In your letter you asked me how to stay healthy and keep attentive in class.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes.
 Yours sincerely
                                                                                                Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.The suspect caught by the police still refused to admitted his crime though________many times.(  )
A.questioningB.questioned
C.having questionedD.to be questioned

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Though he is excellent,she is prejudicedagainst him.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.Not only _______ interested in basketball but ________ beginning to show an interest in it.(  )
A.the teacher himself is,all his students are
B.the teacher himself is,are all his students
C.is the teacher himself,are all his students
D.is the teacher himself,all his students are

查看答案和解析>>

同步练习册答案