精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.Popeye the Sailor first became a popular cartoon in the 1930s.The sailor in that cartoon ate lots of spinach to make him strong.People watched him,and they began to buy and eat a lot more spinach.Popeye helped sell 33percent more spinach than before!Spinach became a necessary part of many people's diets.Even some children who hated the taste began to eat the vegetable.
Many people thought that the iron in spinach made Popeye strong,but this is not true.Spinach does not have any more iron than any other green vegetable.
People only thought spinach had a lot of iron because the people who studied the food made a mistake.In the 1890s,a group of people studied what was inside vegetables.This group said that spinach had ten times more iron than it did.The group wrote the number wrong,and everyone accepted it.
Today,we know that the little iron there is in spinach cannot make a difference in how strong a person is.However,spinach does have something else which the body needs-folic acid.
It is interesting to point out that folic acid can help make a person strong.Maybe it was really the folic acid that made Popeye strong all along.
46.A good title for this reading passage isB.
A.Popeye the Sailor         
B.The Truth about Spinach
C.A Mistake with Numbers   
D.Folic Acid Makes You Strong
47.Why did many people eat spinach after they saw Popeye the Sailor?A
A.They thought spinach made them strong.
B.They thought Popeye was funny.
C.Spinach had a lot of iron.
D.People liked folic acid.
48.A research group told people that spinachD.
A.made Popeye strong             
B.was a green vegetable
C.had less iron than other green vegetables
D.had more iron than other green vegetables
49.The reading passage says that perhaps Popeye got his strength fromB.
A.iron   
B.folic acid  
C.spinach   
D.exercise
50.Folic acid isA.
A.something in food   
B.a vegetable
C.dangerous          
D.a certain kind of spinach.

分析 从二十世纪三十年代动画片《大力水手》的播映以来,菠菜成了人们餐桌上必不可少的一道菜,人们都认为菠菜所含的铁会赋予人力量.事实上,菠菜里含的铁并不比别的蔬菜多,只是菠菜中的叶酸才能够使人身体强壮,在本文中作者揭示了这一事实.

解答 46.B.主旨大意题.文章开头提出《大力水手》的播映使得人们一致认为菠菜会给人神奇的力量,然后下文指出this is not true.,接下来作者讲述了有关菠菜的事实,由此可知文章中心内容是纠正人们对于菠菜错误的认识,故答案选B.
47.A.推理判断题.动画片中的大力水手吃了菠菜后会力大无穷,看过这个动画片的人们也把菠菜当成了他们餐桌上一道必不可少的菜,由此推断人们认为菠菜真的会让他们身体强壮,故答案选A.
48.D.细节理解题.根据文章第三段This group said that spinach had ten times more iron than it did.The group wrote the number wrong,and everyone accepted it.可知研究人员提出了菠菜比其他绿色蔬菜含铁更多的观点,故答案选D.
49.B.细节理解题.根据文章末段It is interesting to point out that folic acid can help make a person strong.Maybe it was really the folic acid that made Popeye strong all along.可知叶酸会给人提供能量,或许大力水手的力量就是由此而来的,故答案选B.
50.A.推理判断题.根据文章第四段spinach does have something else which the body needs-folic acid.可知folic acid(叶酸)是存在于菠菜中的,故答案选A.

点评 本文是一篇社会文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.What he didhad a great effect/influence/impact(造成了很大的影响) in his village.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.The National Gallery of Art in Washington,D.C.,is one of the world's greatest art museums.Millions of people have entered its doors to see paintings by the world's fine artists.But if these priceless masterpieces are to be preserved,the Gallery must protect them carefully.The Gallery's 135-man guard force has successfully prevented theft,but protecting the paintings from nature is a greater problem.
In past times,the owners of paintings did not protect them from damaging changes in humidity and temperature.As a result,the life of these paintings was shortened.In the National Gallery,however,humidity and temperature are carefully controlled.The building is air-conditioned in summer and heated in winter.The air-conditioning and heating systems are so important to the life of the paintings that the Gallery has two of each system.If one should fail,the extra one can take over.
Light is another enemy of paintings.Ultraviolet rays (紫外线) in light cause paintings to fade (褪色).Long ago,paintings often hung in dark churches and palaces.A coat of varnish (清漆) was a protection from the weak light.But when museums took over the care of many paintings,they were often hung in brighter light than before.Soon they were in danger of fading.The damaging effects of light were increased when the museums removed the varnish coating,yellowed with age.
To protect its paintings,the National Gallery installed (安装) a special kind of glass in its skylights.This glass allows visible lights to enter the building but it keeps out harmful ultraviolet rays.The Gallery has also developed new and better varnishes which help to keep paintings from fading.Thanks to these new precautions (预防措施),many of the world's greatest paintings are being well protected for future generations to enjoy.
32.The text mainly tells us aboutD.
A.the guard force in the National Gallery
B.the air-conditioning and heating systems in the National Gallery
C.priceless paintings of past times
D.protecting great paintings from nature
33.What does harm to paintings according to the text?A
A.Humidity,temperature and light.
B.Humidity,temperature and varnish.
C.Humidity,light and varnish.
D.Temperature,light and varnish.
34.Why did the museums remove varnish coatings from some paintings?C
A.They had built glass boxes for the paintings.
B.They had taken over the care of the paintings.
C.They found the coatings yellowed with age.
D.They would add other coating materials to the paintings.
35.We can infer from the text thatB.
A.the National Gallery has done little to protect the paintings
B.the care of the world's greatest paintings is both a big responsibility and a great challenge
C.you can touch these paintings while you are in the National Gallery
D.the guard force in the Gallery has not done a good job.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.Bob got a higher income because he had made great contributions ____ the company.(  )
A.forB.toC.ofD.on

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

1.无锡位于太湖之滨,临近上海,以太湖而文明.是一座历史悠久、风景优美的城市,有"小上海"和"鱼米之乡"的美称.无锡面积大约有5,000平方公里(square kilometre),人口420万.在过去的20年里,无锡发生了很大的变化.无锡过去是一座小城市,但现在已发展成为一座现代化的大城市.所有的无锡人民目前正过着幸福、富裕的生活.
要求:词数100左右;要点齐全,字迹工整.
提示词:太湖Taihu Lake 小上海"Little Shanghai"鱼米之乡"Land of Fish and Rice".

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.The mayor of London says that all construction work for the London Olympics __________ by 2012.(  )
A.has been completedB.has completed
C.will have been completedD.will have completed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.The small factories___________ the fall of the prices.(  )
A.benefitedB.benefited fromC.benefited toD.benefited in

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.最近你班就高三学生是否应该组织集体春游进行了讨论.以下是讨论的情况.请你用英语写一篇短文,反映讨论结果并谈谈自己的看法,然后发表在你校英语论坛上.赞成(62%)的理由反对(38%)的理由1.亲近大自然,拓宽视野;2.增强沟通、合作能力;3.结交新朋友.1.占用宝贵的学习时间;
安全很难保证.
注意:词数120左右(开头已给出,但不计入总词数).
参考词汇:春游spring outing    视野horizon
Recently,our class has had a discussion about whether Senior Three students should go on a group spring outing.
                                                  

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Culture Shock
Culture shock refers to the anxiety and feelings (of surprise,uncertainty,confusion,etc.) felt when people have to operate within a different and unknown cultural or social environment,such as a foreign country.
Generally speaking,we could say that there are four stages of culture shock.The first stage is called"the honeymoon".In this stage,you are excited about living in a different place.(36)G
The next stage is"the hostility(敌意)stage".In this stage,you begin to notice not everything is as good as you originally thought it was.(37)D Moreover,people don't treat you like a guest anymore.
Then you come to the third stage called"recovery".In this stage,you start to feel more positive.(38)B The whole situation starts to become more favorable and you begin to learn to adapt yourself to it.
The last stage of culture shock is called"adjustment".In this stage,you have reached a point where you actually feel good.(39)E The things that originally made you feel uncomfortable or strange are now things that you understand.Now you have adjusted to the new culture and you feel comfortable.
Not all individuals visiting another country will experience all these four stages.
(40)C It also occurs within cultures as individuals move from place to place or from one setting to another (e.g.,from high school to college).

A.You feel that friends should help each other to deal with culture shock.
B.And you try to develop comprehension of everything you don't understand.
C.In addition,culture shock is not limited to the overseas visitor.
D.You become tired of many things about the new culture.
E.You have learned enough to understand the new culture.
F.You begin to understand you need to travel a lot.
G.And everything seems to be marvelous and everybody seems to be so nice to you.

查看答案和解析>>

同步练习册答案