分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了道路安全新技术,这是为父母感到安全的方式,减少了孩子驾驶发生意外.
解答 25.A.推理判断题.根据第四段:Chevrolet isn't the first car maker to offer such technology.For example,Ford has a similar system called MyKey可知mykey与Teen Driver的相似之处是他们有同样的目的;故选A.
26.C.细节理解题.根据倒数第三段:If the driver and the front passenger aren't wearing their seat belts,the stereo won't turn on,"said Lyons."Parents can also control the level of sound可知避免在车里大声的音乐能防止分心驾驶;故选C.
27.A.主旨大意题.文章主要介绍了道路安全新技术,这是为父母感到安全的方式,减少了孩子驾驶发生意外;故选A.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
科目:高中英语 来源:2016-2017学年河南省漯河市高二下学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:短文填空
I seldom thought I had a passion. I would sit before the TV all day, thinking about nothing but the next show. It was not long ago that I first learned how important1.(have) a passion is to life.
One day I went with Mum2.(drop) my sister off at the gym. Then, as Mum stopped at a red light, someone on the roadside caught my eyes. It was a man3.(dress) in rags, homeless. That didn’t interest me, for I4.(see) many like him before.
But the man wasn’t sitting down with a sad 5.(express). He had a radio in his hand and was dancing6.(merry) to the music. The radio seemed to be the most precious thing7.he had.
“Mum, why does that man have a radio even though he is homeless?” I asked.
“He bought 8.,”she replied.
“But if he is homeless, why doesn’t he use the money to buy food or clothes? He wasted it on something he doesn’t need.”
“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the only important things. We need happiness, too.”
“I see.” The man9.care too much about music, so he bought a radio instead of food and clothes. I realized that happiness is the key to life. Without it, there10. (be) nothing to look forward to. A passion a person the happiness he needs to keep going!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:完形填空
| 51.A.play | B.take | C.make | D.give |
| 52.A.concern | B.process | C.promote | D.consume |
| 53.A.But | B.Therefore | C.However | D.Furthermore |
| 54.A.drained | B.dipped | C.discounted | D.dissolved |
| 55.A.issues | B.crisis | C.troubles | D.questions |
| 56.A.cut | B.put | C.shut | D.get |
| 57.A.reasons | B.situations | C.areas | D.zones |
| 58.A.take off | B.break out | C.make up | D.care for |
| 59.A.unless | B.before | C.after | D.while |
| 60.A.long | B.short | C.good | D.bad |
| 61.A.doubt | B.wonder | C.chance | D.problem |
| 62.A.condition | B.action | C.innovation | D.location |
| 63.A.In general | B.In short | C.In addition | D.In a sense |
| 64.A.significant | B.constant | C.conscious | D.stable |
| 65.A.occasionally | B.consequently | C.recently | D.accidentally. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com