精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.We all know the feeling:looking at the computer screen,pretending to be interested in our homework,even though we really feel bored.But such feelings may soon be at an end,says Dr.Harry Witchel,head of the Essex Medical School.He believes that computers of the future will notice when people feel bored and even take action to stop it.
Before you get concerned,the machine won't be reading your mind.It will be observing the many movements you make while using a computer.It's not interested in the big movements needed to use the machine 一 like moving a mouse or touching a screen-but small,barely noticeable movements like closing your eyes,moving in your seat or rubbing your face.Witchel calls these"boredom movements"and says they show how interested the person is in what they are reading or watching.The higher the interest level,the less movement!
To test his theory,Witchel invited 27 people to perform various computer-based tasks.The activities ranged from playing online games (an interesting task) to reading documents like government laws that most people would find boring.
A special video camera followed the participants'movements as they completed each task.Just as the researcher expected,the"boredom movements"greatly decreased,by as much as 42%,when the subjects were very interested in what they were reading or seeing.
Fortunately,Dr Witchel isn't planning to use his results to create machines that report students who are not paying attention at school.Instead,he wants"movement sensing"technology to be built into future computers in order to improve students'computer-based learning experience.
The scientist says that by measuring the students'interest level as they work,educators will be able to adjust their materials in real-time to keep students focused.Witchel also believes that the technology can provide filmmakers with honest audience opinions and in the future,help to develop more intelligent robots.

32.What does the underlined word"it"in Paragraph 1 refer to?C
A.Homework.B.A computer.C.Boredom.D.The future.
33.Why did Dr Witchel carry out his research?D
A.To discover how bored people move.
B.To find out what makes people bored.
C.To see if interested people are more active.
D.To test the link between boredom and movement.
34.Which movement would Witchel's technology most likely pay attention to?D
A.Turning off the machine.
B.Typing words on a keyboard.
C.Surfing quickly between webpages.
D.Moving one's head from side to side.
35.How will the new technology help education,according to Witchel?B
A.By reducing teachers'workload.
B.By maintaining students'learning interest.
C.By reporting students'misbehavior in class.
D.By making learning more like a computer game.

分析 当我们在利用电脑看书学习时会疲惫,科学家说未来的电脑可以识别人何时疲惫并采取措施.

解答 32.C 33.D 34.D 35.B
32.C 猜测词意题.根据He believes that computers of the future will notice when people feel bored 可知未来的电脑可以知道你什么时候疲惫,并采取措施来阻止疲惫,所以it此处代指前面的 feel bored,故选C.
33.D 推理判断题.根据第二段的介绍可知,Witchel calls these"boredom movements"and says they show how interested the person is in what they are reading or watching.The higher the interest level,the less movement!
Witchel主要想测试boredom和 movements之间的关系,越感兴趣,越不觉得无聊,故选D.
34.D 细节理解题.从第二段可知,but small,barely noticeable movements like closing your eyes,moving in your seat or rubbing your face机器主要注意一些小的,几乎不被注意到的动作,如闭眼、移送座位或者擦脸,所以从移动头也属于这样的小动作,故选D.
35.B 推理判断题.根据最后一段The scientist says that by measuring the students'interest level as they work,educators will be able to adjust their materials in real-time to keep students focused.可知,科学家主要想利用该技术提高学生学习的兴趣,故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

7.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号 (∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线 (\) 划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词.
2.只允许修改10处,多者 (从第11处起) 不计分.
My uncle is the owner of a restaurant close to that I live.Though not very big,but the restaurant is popular in our area.It is always crowded with customers at meal times.Some people even had to wait outside.My uncle tells me that the key to his success is honest.Every day he makes sure that fresh vegetables or high quality oil are using for cooking.My uncle says that he never dreams becoming rich in the short period of time.Instead,he hopes that our business will grow steady.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

15.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
         2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
During the weekend I traveled by air the first time in my life.I generally travel by train and bus.It is both cheaper and safe.But this was a short journey.In the beginning I did not feel very happily,but this feeling did not last longer.The journey was very exciting.I was soon high up in the sky among the cloud.The views of mountains,fields and rivers were interested.I was enjoyed my short and comfortable journey very much.This experience has shown that traveling in air is actually the safest way of make journeys.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.My teacher's talk woke me up,and I wasdetermined(determine) to work harder.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Smoking bans in public places are linked with falls in childhood asthma (哮喘) attacks and preterm births (早产),according to the biggest analysis of the influence of public smoking bans on child health.The finding should remove fears that such laws could have the opposite effect because they may lead people to smoke more at home.
Several countries,such as Japan and Australia,have tightened laws on smoking in public places over the last few years.Meanwhile,some countries,such as the Netherlands and Germany,still allow smoking in pubs and restaurants.Only about half of US states have comprehensive bans,and there are few restrictions in poorer nations.
Opponents often claim that bans could result in people smoking more at home,which would be worse for their children's health.Asthma is one of the main concerns as second-hand smoke harms children's airways in several ways.
Researchers led by Jasper Been at Maastricht University Medical Centre reviewed as many as 11studies that examined how hospital admissions for childhood asthma and preterm births changed after smoking bans came in.The studies involved more than 2.5million births,and nearly 250,000hospital admissions for asthma.
The result shows that both asthma admissions and preterm birth rates fell by about 10percent within a year after smoking restrictions were carried out.The effect on preterm births could also have been caused by pregnant women being more likely to quit or cut down following a public ban,says Been.But Been also says the studies could not completely prove that smoking bans directly caused these changes.However,as a matter of fact,because the analysis included several smoking bans introduced in different countries in different years,and most saw health improvements.
Such findings are useful for countries and states where there is ongoing debate about how strict smoking bans should be,especially as hospital care for premature babies is so expensive.This might be one of the most important things to know in order to strengthen legislation (立法).
Other studies have shown that rates of heart attack and stroke also tend to fall after smoking bans are introduced.
21.According to the passage,some oppose smoking bans in public places becauseB.
A.they have much difficulty in quitting smoking
B.they believe it will cause people to smoke more at home
C.smoking bans contributing to health can't be proved
D.the laws might cause opposite effect on smokers
22.Which is NOT the proper effect of the result of research by Jasper Been?C
A.People would accept the laws on smoking bans in public places.
B.More and more countries and states will strengthen smoking bans.
C.Hospital care for premature babies and asthma will be cheaper.
D.Pregnant women will be more likely to follow public smoking bans.
23.Which of the following statements about Been's research is TRUE?D
A.It also proves smoking bans lead to falls of heart attack and stroke.
B.It is related to millions of asthma hospital admissions and births cases.
C.It offers conclusive evidence about smoking bans causing health benefits.
D.It is supposed to prove the effect of smoking bans in public places on health.
24.In their analysis,the researchers drew their conclusion byA.
A.comparison     
B.experimenting    
C.questionnaire    
D.example.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Nowadays,more and more schools in China have rules making students wear school uniforms to School.A lot of Chinese students complain about(61)wearing(wear) their school uniforms every day.But(62)doAmerican students get annoyed about their uniforms,too?American high schools usually have a dress code,(63)which is about requirements for students'dressing.Boys at school must wear clean jackets every day.Girls are (64)luckier (luck) than boys,they have more flexible(65)choices (choose) than boys.They can either dress similarly to the boys (66)orwear a dress.In general,it takes a student 10-15minutes every morning (67)to dress  (dress) up for class.As students do in China,plenty of American students also have their complaints about school uniforms.What if students really dislike the dress code and want to get rid of it?Instead of getting punished,(68)actually(actual) there're ways to do that.At my school,"dress down"tickets(69)are sold (sell) on school days.If students are willing to buy a ticket,they don't need to wear school uniforms the following day.I have a strong (70)belief (believe) that one day Chinese students can buy these tickets,too.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.Just give me the facts       ,for there wasn't much time left.(  )
A.in other wordsB.in a nutshell
C.in a wayD.one after another

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Waiting For You
Harvard Art Museums,32 Quincy Street Cambridge MA
(1)Art Study Center Open Hours
Through December 21,the Art Study Center will hold special open hours on Mondays,from 1 pm to 4 pm.The Art Study Center is located on Level 4.Please be prepared to present a photo ID.The workers will charge you 25 cents for access.Level 4 will check bags,coats,umbrellas,and any food or drink.Do remember to put things in the lockers on Level 1.
(2)Student Guide Tour
These tours,designed and led by Harvard students from a range of scientific groups,focus on animals and plant life.They provide visitors a unique view into learning about creatures.Please meet in the Calderwood Courtyard,in front of the digital screens between the shop and the admissions desk.Free with museums admission.Tours are limited to 15people;no registration required.Tours are offered every Tuesday and Friday at 2pm,and every Saturday and Sunday at 3pm.Note that there will be no tours on Friday,November 27or Saturday,November 28,because of the Thanksgiving break.
(3)Art Study Center
The public is welcome to visit the museums'Art Study Center.However,you need to show the tickets.The tickets'details:
﹩15 Adults
﹩13 Seniors (65+)
﹩10 Non-Harvard students (18+)
Free Harvard faculty,students,and staff (plus one guest)
Free Youth under 18
Free Cambridge residents (proof of residency required)

1.Whatshouldthevisitorsknowabouttheactivities?C
A.Anyadultneedsa15ticket to visit the Art Study Center.
B.Visitors can join the Student Guide Tour on Sunday mornings.
C.Any Harvard staff can visit the Art Study Center with a friend for free.
D.A group of 20visitors should gather together to join the Student Guide Tour.
2.Which information can be found in the text?B
A.One can take hotdogs to Level 4.
B.No ticket is required for the Student Guide Tour.
C.The Art Study Center needs registration.
D.The Art Study Center will hold special tours on Tuesday and Friday at 2pm.
3.The Student Guide Tour might be led by students good atB.
A.art    
B.science    
C.literature    
D.politics.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.The country's economy is mainly agriculturaland depends on crops like coffee.

查看答案和解析>>

同步练习册答案