精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.In our old neighborhood,neighbors chatted over fences.Newcomers were welcomed with chocolate and bread.It had been easy to find friends there.Our new community was different.It seemed that family roots grew deep,deep as the Mississippi River that flowed past the tiny river town.
We'd moved to decrease my husband's distance to work.Only thirty miles.
After living there for six months,I was ready to move back home.I was lonely without a friend.My three boys were lonely.My husband,Lonny,seemed okay,but he spent his days at work.
Lonny noticed my sinking  disposition.
"Shawnelle,you look unapproachable,"he said.He and I were sitting in lawn chairs.Samuel,our three-year-old son sat in his own little chair.
"What do you mean?"
"Body language.You placed our chairs fifteen yards away from everyone else."
"It doesn't matter.I'm not going to have friends here."Just then Samuel looked up."Mom's right,Dad.And we just want to go home."
That's when I knew that I needed an adjustment.I didn't want my boys to learn that the way to work through a tough time was to use a wounded and bitter attitude.
Over the next few months I smiled when I didn't feel like it.We signed up for reading programs at the library and often visited parks and the bike path along the river.
One afternoon Samuel and I climbed up the stairs to the library activity room.A woman who I hadn't seen before sat at a long table with a tiny boy.
"Hi,"she said."I'm Tammy.Do you need a seat?There's one right here."
I sat down next to Tammy.Soon class was over,and we still had a lot to say."Why don't you come over later?"Tammy asked."I live on a farm.There's plenty of room for the kids to run."We went.And since that day,we've been back a million times.
When I look back,I'm grateful for that tough time.I learned to persevere.I'm glad I didn't give up.
And as for my boys,they learned a lesson,too."Keep moving forward,"is what I tell them."Your heart will follow."
41.Why did the writer move to a new neighborhood?D
A.To find a part-time job in the library.
B.To make new friends with the local people.
C.To enjoy the beauty of the Mississippi River.
D.To make her husband go to work conveniently.
42.Shawnelle decided to keep going whenB.
A.Tammy encouraged her to join conversations
B.Samuel expressed his wish to go back home
C.Lonny pointed out the mistakes of her body language
D.Tammy invited her to go to her farm
43.Shawnelle mentioned her friendship with Tammy to proveC.
A.women seemed to have endless words to say
B.Tammy was rich to have room for kids
C.her family had finally fitted in the new place
D.Tammy's farm was suitable for kids to play on
44.What lesson did Shawnelle teach her kids?D
A.Have a dream in difficult times.
B.Never break up with old friends.
C.Be careful in making friends.
D.Keep up in a tough time.
45.What does the underlined word"disposition"in the fourth paragraph probably mean?A
A.mood          
B.sorrow        
C.depression        
D.liveliness.

分析 作者讲了自己一家人从一个老的社区搬到一个新的社区,从孤独、准备放弃要回家,再到改变自己的态度,最终一家人融入了这个新社区的故事来说明一个道理:即使在困难的时候,也要坚持下去!

解答 41-45DBCDA
41题答案:D 考查细节推理,根据文章中的"We'd moved to decrease my husband's distance to work"(我们搬过来是为了减少我丈夫上班的距离)可知本题答案为D选项.
42题答案:B 考查细节推理,根据文章中的"That's when I knew that I needed an adjustment.I didn't want my boys to learn that the way to work through a tough time was to use a wounded and bitter attitude"(那(儿子表达想回去的愿望的时候)就是我知道我需要作出调整的时候.我不想我的孩子知道熬过艰难的时期的方法就是使用一种受伤的、痛苦的态度)可知本题答案为B选项.
43题答案:C 考查细节推理,Shawnelle提到她和Tammy的友谊是为了证明自己在改变态度以后自己的家人终于融入了新的社区,故本题答案为C选项.
44题答案:D 考查细节推理,根据文章中的And as for my boys,they learned a lesson,too."Keep moving forward,"is what I tell them."(对于我的孩子,他们也受到了启示:继续向前--这就是我告诉他们的)可知本题答案为D选项.
45题答案:A 考查细节推理,根据文章中的"I was lonely without a friend"(我没有朋友很孤独)可知丈夫注意到了"我"低落的"情绪",故本题答案为A选项"情绪".

点评 本文是一篇人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.In order to know a foreign language thoroughly,four things are neccessary.Firstly,we must understand the language when we hear  (61)itspoken…Secondly,we must be able to speak it correctly with confidence and without hesitation.(62)Thirdly,we must be able to read the language,and fourthly,we must be able to write it.We must be able to make sentences that are grammatically correct.
There is no easy way to success (63)in language learning.(64)A good memory is of great help,but it is not enough only (65)to memorize(memorize) rules from a grammar book.It is not much use learning by heart long list of words and (66)theirmeaning,studying the dictionary and so on.We must learn by using the language.(67)Ifwe are satisfied with only a few rules we have memorized,we are not really learning the language."Learn through use"is a good piece of(68)advice(advise) for those(69)whoare studying a new language.Practice is important.We must practise speaking and (70)writing(write) the language whenever we can.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.The reasonwhyhewas late was that he was ill in bed.
他迟到的原因是他卧病在床.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Maybe we should rid ourselves of modern technology and return to simpler times.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

11.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(╲)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均限一词.
2.只允许修改10处,多者(从第11处开始)不计分.
There's an old man in our village calling Old Joe,who said to be 110years old.This can't be proved though he doesn't have a birth certificate.All his personal papers destroyed during World WarⅡ.I don't know if he is really so old,and it doesn't matter.He certainly looks very old.Of course,he is often asked question by people who want to be told the secret of long life.Old Joe always answered them like this:"If you are offered cigarette,never accept it;if you are annoyed by someone,never lose his temper;and if you are asked foolishly questions,never answer them."

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.---The girl hardly holds on to her dream,_______?
---_______.I'm sure her dream will come true soon.(  )
A.doesn't she; No,she doesn'tB.isn't she; Yes,she is
C.does she; Yes,she doesD.does she; No,she doesn't

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.It was almost midnight that a fire broke out(爆发)in the neighborhood.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.How long has 3-D technology been around?Most of us might think of crowds of teenagers in a 1950's movie house watching Bwana Devil in 3-D.But 3-D technology made its first appearance on the scene in 1838with the first stereoscope(体视镜).And the first actual 3-D movie was a 1903 film called Le Ariveed'un Train.
Although it has such a long history,the technology has still remained based on one simple principle-----to make 3-D effects you must find a way to project two slightly different pictures to each eye.Modern 3-D technology works by rapidly flickering(闪动) two versions of the movie and projecting them onto each eye.The brain does the rest of the work,combining the two pictures together into one and giving the show the appearance of depth,the third dimension.
But does this exposure,especially long exposures,cause harm to the child's developing brain and visual system?Unfortunately,long-term studies on new flicker digital 3-D technology and children aren't yet available.We do not know if regular or daily 3-D viewing over years affects the developing visual system,although older 3-D methods basically do the same thing and are not considered harmful.
The question of possible harm in modern 3-D use in TV is really based on two facts:the amount of time children will now be watching 3-D TV each day and the sensitivity some children show in reaction to 3-D viewing.It is difficult to make actual lab studies of longer term 3-D viewing in children because of the possible harm of the experiment.Researchers will have to wait until 3-D TV technology is already in the marketplace for a number of years,then check heavy 3-D TV watchers and compare them with non-watchers.
With a 3-D television technology in the home,we will soon be able to answer the question of whether or not longer and more frequent periods of 3-D exposure cause more changes in the visual system.We may find that the bigger problem is the introduction of a new technology that leads to even more time spent on TV rather than playing outdoors.

8.According to the text,3-D technologyD
A.was refused by people when it first appeared.
B.will soon change the way we watch TV.
C.does no good to our visual system.
D.has a history of nearly 200 years.
9.Paragraph 2is mainly aboutA
A.how 3-D technology works.
B.why 3-D movies are popular
C.the history of 3-D technology.
D.the influence of 3-D technology.
10.What's the method suggested in paragraph 4?A
A.To wait and see
B.To carry out lab studies
C.To stop making 3-D movies
D.To improve 3-D technology
11.The author's purpose in writing the text is toB
A.ask children not to watch 3-D movies.
B.discuss if 3-D viewing is harmful to children.
C.introduce the advantages of 3-D technology.
D.predict the development of 3-D technology.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Are you nervous about climbing because you think it's too dangerous?Do you feel you're not fit enough to climb?Do you know how to start climbing?
Let's consider the idea that climbing is dangerous.Being afraid is natural,but if you use suitable ropes and other climbing equipments you will feel completely safe.Climbers are usually very careful because they know what they are doing is dangerous.Accidents happen,but when they do,they tend to attract a lot of publicity.As a result,people think there are many more accidents than there are in reality.
You cannot expect to start climbing straight away.Climbing is a challenge and challenges take time.It is necessary first of all that you achieve a good level of fitness.Begin as soon as you become interested in climbing?go to the gym,go swimming,take up jogging and continue to do so throughout your training period.
Discover as much as you can about climbing.Visit the library and find book,especially for beginners or buy climbing magazines and look for articles which describe your situation.Look up information on the Internet.Find out about equipment,methods and places to go.
Next,take a course on a climbing wall.There are plenty of climbing walls all over the country which have trained and qualified people as instructors.Call your local leisure centre to find out if there is one in your area.These training sessions are a quick way to get experience and you are likely to meet other beginners.After this,you can do an outside course of joining a club where you can meet climbers of all abilities and eventually join in group-climbing events.
At first you may not understand the importance of a good training period,but after you have completed your first climb and you are standing safely at the top of a rock feeling thrilled,then you will know it was the right thing to do.

28.The article is written byA.
A.an experienced climber
B.a doctor
C.a beginner
D.a fitness instructor
29.The writer thinks a new climber shouldC.
A.be aware of the causes of the accidents
B.have the courage to meet the challenges
C.begin by becoming fit
D.do enough sports to get interested in climbing
30.By climbing walls you canB.
A.join a club you like
B.gain controlled experience
C.become qualified instructors
D.take part in group-climbing events
31.The underlined word"it"in the last paragraph probably meansB.
A.the climb             
B.the training
C.the equipment            
D.the achievement.

查看答案和解析>>

同步练习册答案