精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.What did you dream about last night?Did your teeth fall out or did you fly?Maybe you died or someone you know did.Or maybe you were back in high school.These are among the most common dreams people have and they all mean something.Here are some of the most common dreams and their interpretations or symbolism.
Dreams of flying.Dreams of flying represent feelings of freedom that may result from an instance when you overcome a limitation or obstacle.Usually,children have more flying dreams than adults,because children are more open to their possibilities,and adults have often accepted limitations imposed by society.
Teeth falling out.Food in a dream is symbolic of knowledge because food nourishes the physical body and knowledge nourishes the soul.Teeth are a means to break down food or knowledge.When your teeth fall out in a dream,it could signify that you feel ill-equipped to break down the knowledge that you have available,that the way you break things down has changed.That change can be either positive or negative.
High school dreams.High school is a place of learning from the past,and dreaming of being unprepared for a high school test can indicate a struggle to access information you need to handle in your life.
Recurring dreams and nightmares.Recurring dreams are your subconscious (潜意识)mind's way of trying to get your attention.A recurring dream is a step down from a nightmare that is a louder,more insistent way your subconscious mind communicates.If you have a recurring dream,try to stop in the dream and identify what the dream is trying to tell you.That could mean asking someone who is chasing you what he or she wants.A woman dreamed for years that an old,haggard woman was chasing her around her home.When she finally stopped in the dream and asked the old woman what she represented,the old woman suddenly turned into a beautiful young woman and replied,"I represent your question of'what if?'"
61.The text is mainly aboutB.
A.high school dreams  
B.dreams'symbolism
C.dreams of flying            
D.nightmares
62.After you've got out of some difficulties,you might have aB.
A.high school dream           
B.dream of flying
C.dream of teeth falling out     
D.a nightmare
63.If you dream of being unprepared for a"high school test,it meansA.
A.you're trying to learn something
B.you will certainly fail in the test
C.you will be scolded by your teacher
D.you're not well prepared for the test
64.The underlined word"identify"in the last paragraph most probably meansC.
A.break out   B.recall       C.make out     D.explain
65.The woman's dream is mentioned mainly toD.
A.tell us nothing but an interesting story
B.show us what a nightmare is like
C.tell us that women are always changeable
D.show us the way to deal with a recurring dream.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了不同的梦所代表的不同的象征以及处理梦的方式.

解答 61.B.推理判断题.根据第一段These are among the most common dreams people have and they all mean something.Here are some of the most common dreams and their interpretations or symbolism可知正文主要是关于梦的象征;故选B.
62.B.细节理解题.根据第二段Dreams of flying.Dreams of flying represent feelings of freedom that may result from an instance when you overcome a limitation or obstacle可知当你摆脱了一些困难,你可能有一个飞翔的梦;故选B.
63.A.细节理解题.根据第四段High school is a place of learning from the past,and dreaming of being unprepared for a high school test can indicate a struggle to access information you need to handle in your life可知如果你梦想着准备高中考试,那就意味着你是想学点东西;故选A.
64.C.词义猜测题.根据文章If you have a recurring dream,try to stop in the dream and identify what the dream is trying to tell you可知如果你有一个重复的梦,试图阻止在梦里确定梦是想告诉你什么;意为弄清楚,弄明白;故选C.
65.D.推理判断题.根据最后一段When she finally stopped in the dream and asked the old woman what she represented,the old woman suddenly turned into a beautiful young woman and replied,"I represent your question of'what if可知提到女人的梦是为了告诉我们处理梦的方式;故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.假定你是李华,你校的交流生Lucy下周打算去老师家做客,但是她不知道中国人做客有哪此传统,她给你发了一封电子邮件,请你给她一些建议.请你根据下列要点,给她回复一封电子邮件.
要点如下:
1.适当地送一些礼物.
2.介绍中国的餐桌礼仪.
注意:
1.词数100左右.(开头和结尾已给出,不计入总词数)
2.可以适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Lucy,
I have received your email.You asked me for some suggestions on how to be a guest in China.Here are some suggestions received by most Chinese.Firstly,when you visit a Chinese family,you'd better bring some gifts.In China,it is usually considered impolite to visit someone with nothing in hand.(高分句型一)So,you can buy some fresh fruits or a box of milk.What's more,table manners are also of great importance.We Chinese like to treat our guests with many delicious dishes.When at table,you should not begin eating first,but followthe host or the senior one.(高分句型二)Sometimes,the host will help you with some dishes,which is different from western traditions,and you should show your appreciation.(高分句型三)
All in all,just as the old saying goes,"when in Rome,do as Romans do."(高分句型四)
I do hope you will enjoy yourself in your teacher's home.
Yours sincerely,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Australia is known as the"lucky country"with its sunny zones,beautiful beaches and relaxed lifestyle.But did you know that it is also a"happy"country,at least according to well-being measures?
In fact,Australia scores above average in almost all of the 11well-being dimensions measured by the OECD Better Life Index.It does exceptionally well on the environment and health.Australians breathe some of the cleanest air,with far less of the tiny particulate matter that gets into the deepest part of the lungs than in many other countries-a PM10level of only 13.1micrograms per cubic metre,as opposed to the average of 20.1micrograms for the OECD.They can expect to live up to 82 years of age,compared with an average of 80years in the OECD.And as well as being healthy,they score highly on civic engagement,thanks largely to the compulsory voting system:93% of Australians turned out to vote in the most recent general elections,the highest percentage in the OECD.
Australia's regions are also happy.In fact,according to the OECD's new Regional Well-Being,all eight Australian states rank among the best 20% of all 362regions studied around the world in civic engagement,environment and income.And Canberra,the Capital Territory,ranks first in Australia,beating the other regions in six of the nine well-being dimensions.Even the low-performing regions still fare better than the OECD average in most of the well-being indicators.
But it is not a perfect score sheet.There is wide inequality between the Australian regions,especially in health and safety where the country ranks fourth and fifth worst in terms of disparities.Education is also a problem in some regions,as the share of workers with at least a secondary diploma living in the lowest performing Australian regions is 8percentage points lower than the OECD average.
Perhaps the most surprising result of all is Australia's low score in work-life balance.More than 14% of Australian employees work for more than 50 hours per week,much more than the OECD average of almost 9%.This hardly squares with the country's reputation for an easy and leisurely lifestyle,a fact that has been picked up by the Australian users of the Better Life Index,ranking work-life balance as the most important factor for a better life.

58.According to the passage,the author most likely agrees thatD.
A.Australians vote out of consciousness of civil rights
B.Australia is a paradise in the world free from smog
C.Australia is a country poor in safety and education
D.Australians'long life mainly relies on environment
59.What does the underlined phrase square with (in Para 5)most likely mean?C
A.collide with        
B.submit to       
C.correspond with       
D.consist in
60.What would be the best title for the text?A
A.Australia:The Happy Country     
B.Australia:The Surprising Country
C.Australia:The Lucky Country       
D.Australia:The Unequal Country.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.As each semester begins,my colleague greets his students wearing a jacket and tie.
"You make only one first impression,"he says.So while the rest of the semester he teaches class in his usual,more casual clothes,the first week he presents a different image.
His thought is that students will remember their first meet positively and more readily think highly of him as the semester goes on because that favorable first impression has an influence on them.
The sequence (顺序) that we meet matters in how we judge subsequent (后来的) information.The big influence of first impressions is related to the halo effect,where the perception (看法) of positive qualities in one thing or part gives rise to the perception of similar qualities in related things or in the whole.
Here is an example:You meet a friendly person at a party and later are asked to collect money for a worthy cause.You call that person because you think she will make a contribution.In reality,there is no connection between being pleasant and being generous.Yet the halo effect leads you to think that the two are related.
The halo effect is powerful,but it is questionable whether it matters much in long-term relationships,such as that between teacher and student.While dressing up may make students think the teacher must know his subject matter because he creates a professional first impression,the effect wears thin if the person turns out to be a poor t eacher after all.
First impressions matter but they don't have the final word.Facts speak louder.If you had never seen or heard of Einstein,the first time you saw him your impression would most likely be negative.Now his face is connected with genius (天才),not madness because he is the person who has come to define what genius is.
The problem is that few of us are Einsteins and we often don't get the chance to change a negative first impression.
12.The author explains th e halo effect mainly byD.
A.following the order of importance 
B.making a comparison
C.setting down general rules       
D.giving an example
13.In the author's eyes,the halo effectD.
A.is surprisingly powerful      
B.matters more in the long run   
C.makes some teachers irresponsible
D.may affect our judgment of others  
14.The author uses the example of Einstein to show the importance ofC.
A.appearance        
B.impressions
C.truth          
D.fairness
15.The author seems to advise readersC.
A.not to follow others'judgments  
B.not to judge a book by its cover
C.to mind their first impressions    
D.to pay no attention to the halo effect.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.-QQ,as a means of communication,is quite popular among us and costs less than the traditional forms.
--______________.(  )
A.So is WeChatB.So it is WeChatC.So does WeChatD.So WeChat is

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Actually you can make learning English a process,________ you can not only learn much knowledge but also interesting cultures.(  )
A.whichB.whereC.whenD.what

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.When we analyze the salt salinity (盐浓度) of ocean waters,we find that it varies only slightly from place to place.Nevertheless,some of these small changes are important.There are three basic processes that cause a change in oceanic salinity.One of these is the subtraction (减少) of water from the ocean by means of evaporation (蒸发).In this manner,the salinity is increased,since the salt stays behind.If this is carried to the extreme,of course,white salt would be left behind; this,by the way,is how much of the table salt we use is actually obtained.
The opposite of evaporation is precipitation,such as rain,by which water is added to the ocean.Here the ocean is being diluted (稀释) so that the salinity is decreased.This may occur in areas of high rainfall or in coastal regions where rivers flow into the ocean.Thus salinity may be increased by the subtraction of water by evaporation,or decreased by the addition of fresh water by precipitation.
Normally,in hot regions where the sun is very strong,the ocean salinity is somewhat higher than it is in other parts of the world where there is not as much evaporation.Similarly,in coastal regions where rivers dilute the sea,salinity is somewhat lower than in other oceanic areas.
A third process by which salinity may be altered is associated with the formation and melting of sea ice.When seawater is frozen,the dissolved materials are left behind.In this manner,seawater directly beneath freshly formed sea ice has a higher salinity than it did before the ice appeared.Of course,when this ice melts,it will tend to decrease the salinity of the surrounding water.
In the Weddell Sea,the densest water in the ocean is formed as a result of this freezing process,which increases the salinity of cold water.This heavy water sinks and is found in the deeper portion of the oceans of the world.
60.This passage mainly tells us aboutB.
A.the analysis of the salinity of ocean waters
B.the causes of the variation in oceanic salinity
C.the importance of the changes in oceanic salinity
D.the different forms of salts in ocean waters
61.It can be known from the passage that increase in the salinity of ocean water is caused byC.
A.melting of sea ice                  
B.precipitation   
C.evaporation                     
D.supplement of salt
62.Which of the following is not the cause of the decrease in the oceanic salinity?C
A.Precipitation.
B.Rain and snow.
C.Formation of ice.
D.Addition of water by rivers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.I was unable to answer the test questions regarding the Civil War.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.He has made an importantcontribution(贡献) to the company's success.

查看答案和解析>>

同步练习册答案