题目列表(包括答案和解析)

 0  250499  250507  250513  250517  250523  250525  250529  250535  250537  250543  250549  250553  250555  250559  250565  250567  250573  250577  250579  250583  250585  250589  250591  250593  250594  250595  250597  250598  250599  250601  250603  250607  250609  250613  250615  250619  250625  250627  250633  250637  250639  250643  250649  250655  250657  250663  250667  250669  250675  250679  250685  250693  447348 

2. C。推断题。根据文章第 2 段 …wearing the right glasses as soon as possible is still the best way to cure and put right children’s eyesight problems 可推知此题答案为 C。

试题详情

1. B。主旨题。根据文章第 1 段第 1 句 …children must wear resinous(树脂) glasses instead of the traditional glasses made of glass 可推知此题答案为 B。

试题详情

3. It can be inferred from this news text that _______.

   A. resinous glasses are not on sale in China yet

   B. resinous glasses are not acceptable in China

   C. glass glasses have disappeared on western market because there is a law against them

D. glass glasses are the first choice in China not only because of their price

(1-3 BCD)

[答案与解析]本文指出:传统的玻璃眼镜可能对眼睛产生很大的危害,目前世界上很多国家都在使用树脂眼镜,并建议中国小孩也使用树脂眼镜。

试题详情

2. According to Alexander, the “timely treatment” to eyesight problems is _______.

   A. to stop wearing glass glasses any more

   B. to buy a pair of glasses and wear them right away

   C. to wear suitable resinous glasses at the right time

   D. to buy glasses made in Europe, Japan or America if possible

试题详情

1. This news article mainly wants to tell us _______.

   A. Alexander visited China and introduced a new type of glasses

   B. we should wear resinous glasses instead of glass glasses

   C. resinous glasses are popular in Europe and America

   D. glasses can be made of other materials instead of glass

试题详情

3. B。主旨题。根据第一句(主题句) Zinc(锌)is one of about 20 elements necessary for good health.可推知。

(17)

According to a famous optical(光学) expert, Alexander, who recently visited Shanghai, the developed countries in Europe and America have made rules that children must wear resinous(树脂) glasses instead of the traditional glasses made of glass. This is because the glass glasses are more likely to do harm to children’s eyesight.

Alexander pointed out: wearing the right glasses as soon as possible is still the best way to cure and put right children’s eyesight problems.

In America and Japan the resinous glasses have taken up 80 percent of the glasses market. And some European countries and America have made it a law that children, teenagers and drivers must wear resinous glasses. Now, about 10 million children in China have different eyesight problems and they need timely treatment.

But still, too many parents are buying the traditional glass glasses for their children. This is mainly because many parents know little or nothing about the good points of the resinous glasses. Besides, the price for the new glasses is a little higher than the traditional ones.

试题详情

2. C。细节题。根据The doctors learned that all of these problems were caused by lack of zinc in the body. 可推知此题答案为C。

试题详情

1. C。细节题。根据 …but makes it possible for important chemical actions to he carried out in cells.可推知此题答案为C。

试题详情

3. The best title for the passage may be _______.

A. A New Discovery                  B. Zinc and Health

C. How Zinc Works                  D. Add Zinc to Your Food

[答案解析]本文是说明文,讲述了锌对人体的保健作用。

试题详情

2. One of the results from the study of zinc is that _______.

 A. there’s only a little zinc in the human body

 B. food rich in protein contains more zinc

 C. some physical problems are caused by lack of zinc

 D. any patient who receives zinc sulphate gets well immediately

试题详情


同步练习册答案