题目列表(包括答案和解析)
70. 答案C
[解析]细节理解题。根据your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air.可知,在Galapagos岛上能与动物亲密接触。
69. 答案C
[解析]细节理解题。根据文中...strict control over activities and timing...可知,当地对游客的活动和参观时间都是有严格限制的,所以答案选C项。
68. 答案A
[解析]细节理解题。由文中的He stayed on the islands for five weeks, observing various animals.可知达尔文在这儿观察了各种各样的动物。
71. Which of the following would be the best title for the passage?
A. A Unique Attraction for wildlife Lovers
B. Calapagos as a Paradise for Adventures
C. Charles Darwin as a symbol of Galapagos
D. A successful Example of wildlife protection
[语篇解读]本文介绍了一个冒险家的乐园Galapagos Islands,达尔文曾在这儿受到启发写出了《物种起源》一书,同时,由于这儿保护得很好,直到现在依然是旅游的好去处。
70. Your stay on the islands will be most impressive mainly because of .
A. The beautiful sea views B. Darwin’s inspiring trip
C. a closer view of animals D. various daring activities
69. Which of the following plays a role in making the islands “a paradise for wildlife”?
A. Animals on the islands feed on grass.
B. Local government forbids killing wildlife.
C. People cannot visit the islands as they wish.
D. Tourists are not allowed to touch the animals.
68. What do we know about Darwin’s visit to the islands?
A. He studied different creatures on the islands
B. He completed his famous book on the islands
C. He was touched by the geography of the islands
D. He was attracted by well-known animals of the islands
40.B. 词义猜测题。根据第一部分中的句子Windsor is one of the official residences of the Queen, who sometimes stays there.可以猜测B项正确,C项是不正确的,因为该项只是Queen usually works。
Passage 9
(10·重庆D篇)
Sitting on the peaceful coast of Galapagos Islands. Ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldn’t forget that Charles Darwin (1809-1882) arrived here in 1835. He stayed on the islands for five weeks, observing various animals. This finally inspired (启发) his famous work, On the Origin of Species. You can certainly follow Darwin’s footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands.
The islands are certainly a paradise (天堂) for wildlife, as there are no natural killers on the islands and the number of boats and visitors is under government control. Though you cannot walk freely as Darwin did about 200 years ago, each day is as impressive as it could be.
The most well-known animals of the Galapagos is the giant tortoise(巨型海龟), which can be seen moving slowly around the highlands of Sanra Cruz, the second largest island in the archipelago(群岛). Some of these creatures are so old that they might have been seen in their youth by Darwin himself.
Despite strict control over activities and timing, your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air.
Travelling between the islands and observing the wildlife that so inspired Darwin, you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. At night you will sleep on board the ship, leaving the wildlife in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the beginning of time.
40. In the last part, a “working royal palace” refers to one ___.
A. still being constructed[]
B. still used by the royal family
C. where the Queen usually works
D. where works of art are on show
39. C. 细节理解题。在Photography and mobile phones标题下有Mobile phones must be switched off … inconsideration of other visitors.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com