题目列表(包括答案和解析)
58. What does the writer mean by “it would be worth half what I paid for it ”(paragraph 2)
A. He should get a 50% discount.
B. The price of the camera was unreasonably high.
C. The quality of the camera was not good.
D. The camera would soon fall in value.
答案:D
解析:推理判断题。第二段开头,作者分析了在卖场,自己将会被各种照相机的种类,弄的不知如何选择。但是“But when I had finished, I would still have only the same two certainties that I had entered the store with”,最终我还是必须选择一款,但是无论选择哪一款都会有两个必定的结果:(1)会立马贬值。(2)会很快有新的产品。所以选择D。
57.The shop assistant insisted that the writer should
A. try the camera to see if there was anything wrong with it.
B. compare the camera he had chosen with the others.
C. get more information about different companies.
D. trust him and stop asking questions.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段作者与推销员之间的对话,可以了解到,推销员一直在劝说作者试一下机器,并且与其他的机器进行比较。故选择B。
44. It can be learned from the passage that parents should ________.
A. encourage children to paint
B. value friendship among children
C. discover the hidden talent in children
D. protect rather than destroy children’s dreams
答案:D
解析:推理判断题。从整篇文章开头叙述作者的开心的画彩虹的过程,到后来被母亲要求把街道清洗干净,到最后的感慨,表明作者写作的最终想要表达的目的之一是:父母应该支持孩子的某些创造性的行为,而不是一味的否定。
Passage 18
(10·浙江E篇)
I needed to buy a digital camera, one that was simply good at taking good snaps (快照), maybe occasionally for magazines. Being the cautious type, I fancied a reliable brand. So I went on the net, spent 15 minutes reading product reviews on good websites, wrote down the names of three top recommendations and headed for my nearest big friendly camera store. There in the cupboard was one of the cameras on my list. And it was on special offer. Oh joy. I pointed at it and asked an assistant, “Can I have one of those?” He looked perturbed (不安). “Do you want to try it first?” he said. It didn’t quite sound like a question. “Do I need to?” I replied ,“There is nothing wrong with it?” This made him look a bit insulted and I started to feel bad. “No, no. But you should try it,” he said encouragingly. “Compare it with the others.”
I looked across at the others: shelves of similar cameras placed along the wall, offering a wide range of slightly different prices and discounts, with each company selling a range of models based around the same basic box. With so many models to choose from, it seemed that I would have to spend hours weighing X against Y, always trying to take Z and possibly H into account at the same time. But when I had finished, I would still have only the same two certainties that I had entered the store with: first, soon after I carried my new camera out of the shop, it would be worth half what I paid for it; and second, my wonderful camera would very quickly be replaced by a new model.
But something in the human soul whispers that you can beat these traps by making the right choice, the clever choice, the wise choice. In the end, I agreed to try the model I had chosen. The assistant seemed a sincere man. So I let him take out of my chosen camera from cupboard, show how it took excellent pictures of my fellow shoppers… and when he started to introduce the special features, I interrupted to ask whether I needed to buy a carry-case and a memory card as well.
Why do we think that new options(选择) still offer us anything new? Perhaps it is because they offer an opportunity to avoid facing the fact that our real choices in this culture are far more limited than we would like to imagine.
本文是一篇夹叙夹议的文章。
43. The underlined word “rainbow” in the last paragraph refers to ______.
A. the rainbow in the sky
B. the stripes on the pavement
C. something imaginative and fun
D. important lessons learned in childhood
答案:C
解析:推理判断题。根据最后一段作者的感慨“to keep our hopes and dreams colorful”,可以推断此时作者提到的rainbow不是指自己曾经画过的街道上的彩虹,而是指自己的人生中的彩虹。
42. In his mother’s eyes, the writer_______.
A. was a born artist
B. always caused trouble
C. was a problem solver
D. worked very hard
答案:B
解析:推理判断题。根据第五、六段可以推断出,母亲特别反感作者的一些行为,所以很生气,认为她是一个麻烦制造者。
41. What did the writer want to do when his mother came home?
A. To introduce Stephanie to her.
B. To prevent her from seeing his painting.
C. To put the materials back in the yard.
D. To show his artwork to her.
答案:D
解析:细节理解题。根据第四段“I saw a car in the distance and jumped up as I recognized the car. It was my mother. I couldn’t wait to show her my masterpiece.”可知我当时是很高兴的想把我的杰作给母亲看。所以选择D。
50.B. 推理判断题。作者通过a wooden stand(木架)with a small notepad(记事本)and a hole for a pencil描写了一位母亲对事业的执着和热爱,由此可以推断B项正确。
Passage 17
(10·浙江A篇)
When you are little, the whole world feels like a big playground. I was living in Conyers, Georgia the summer it all happened. I was a second grader, but my best friend Stephanie was only in the first grade. Both of our parents were at work and most of the time they let us go our own way.
It was a hot afternoon and we decided to have an adventure in Stephanie’s basement. As I opened the basement door, before us lay the biggest room, full of amazing things like guns, dolls, and old clothes. I ran downstairs, and spotted red steel can. It was paint. I looked beyond it and there lay even more paint in bright colors like purple, orange, blue and green.
“Stephanie, I just found us a project for the day. Get some paintbrushes. We are fixing to paint.” She screamed with excitement as I told her of my secret plans and immediately we got to work. We gathered all the brushes we could find and moved all of our materials to my yard. There on the road in front of my house, we painted bit stripes (条纹) of colors across the pavement (人行道). Stripe by stripe, our colors turned into a beautiful rainbow. It was fantastic!
The sun was starting to sink. I saw a car in the distance and jumped up as I recognized the car. It was my mother. I couldn’t wait to show her my masterpiece. The car pulled slowly into the driveway and from the look on my mother’s face, I could tell that I was in deep trouble.
My mother shut the car door and walked towards me. Her eyes glaring, she shouted, “What in the world were you thinking? I understood when you made castles out of leaves, and climbed the neighbors’ trees, but this! Come inside right now!” I stood there glaring hack at her for a minute, angry because she had insulted (侮辱) my art.
“Now go clean it up!” Mother and I began cleaning the road. Tears ran down my cheeks as I saw my beautiful rainbow turn into black cement.
Though years have now passed, I still wonder where my rainbow has gone. I wonder if, maybe when I get older, I can find my rainbow and never have to brush it away. I guess we all need sort of rainbow to brighten our lives from time to time and to keep our hopes and dreams colorful.
本篇文章是一篇记叙文。
50. In the author’s mind ,her mother is .
A. strange in behavior. B. keen on her research.
C. fond of collecting old things. D. careless about her appearance.
49. A. 推理判断题。根据最后一段的第一句This story-which happened before I was born-reminds me how extraordinary my mother was, and is also a gifted mathematician.推断。
49. What can be inferred from the last paragraph?
A .The mother is successful in her career.
B. The family members like traveling.
C. The author had little time to play when young.
D. The marks on the breadboard have disappeared.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com