题目列表(包括答案和解析)
50. Why was Duret in New York?
A. To meet his girlfriend B. To work as an engineer
C. To spend his holiday D. To visit the Andersons.
45. 答案:D
考点分析:考查学生的概括和判断能力。
解析: 上下文的描写突出love each and everyone,第三段中She was just the most lovable dog都做出了暗示。
Passage 11
(10·陕西B篇)
Brave Frenchman Found Half-way Around the World
(NEW YORK) A French tourist highly praised for rescuing a two-year-old girl in Manhattan said he didn’t think twice before diving into the freezing East River.
Tuesday’s Daily News said 29-year who left the spot quickly after the rescue last Saturday.
He lifted the little girl out of the water after she fell off the bank at the South Street Scaport museum. He handed the girl to her father, David Anderson, who had dive in after him.
“I didn’t think at all,” Duret told the Daily News. “It happened very fast. I reacted very fast.”
Duret, an engineer on vacation ,was walking with his girlfriend along the pier(码头)when he saw something falling into the water .He thought it was a doll, but realized it was a child when he approached the river. In an instant ,he took off his coat and jumped into the water.
When he reached the girl, she appeared lifeless, he said . Fortunately, when she was out of the water, she opened her eyes.
Anderson said his daughter slipped off the bank when he was adjusting his camera. An ambulance came later for her, said Duret, who was handed dry clothes from cookers. Duret caught a train with his girlfriend shortly after.
The rescue happened on the day before he left for France. Duret said he didn’t realize his tale of heroism he was leaving the next morning .
“I don’t really think I’m a hero,” said Duret. “Anyone would do the same ting.”
44. 答案:A
考点分析:理解文中具体信息,情节推断
解析: 文中 “Funny thing is she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth.”是解释,有趣的是:“露出牙齿”吓到了大家,其实它是在“笑”
43. 答案:C
考点分析:考查学生的判断和推理能力。
解析: 通过全文的理解,和倒数第二段的提示 “There were many times when….”总有很多时候,可以推断出它为人们所喜爱
42. 答案:B
考点分析;理解文中的具体信息
解析: 从第二段结尾句“she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes”可以推断出它为做错的事感到悲伤
41. 答案:B
考点分析:理解文章具体信息;
解析: 从第一段“she would go to whoever was sick and just be with them”暗示出它的表现方式,选择B,keep them company(陪伴他们)
45.Which of the following best describes Brownie?
A. Shy B. Polite C. Brave D. Caring
解析: 这是一篇大家比较熟悉的一个话题:“宠物”。这篇文章文字简单,情节具有生活化的特点。就总体而言,考生能理解和掌握它的大意:说明了宠物惹人喜欢、可爱。
从选材和文字特点方面可以看出,这篇文章通俗易懂,不“偏”不“怪”。如果感觉完形难度偏大的学生在做这道试题时,会相对轻松。
44. Some people got frightened by Brownie when she__________.
A. smiled B. barked C. rushed to them D. tried to be funny
43.Why does the author say that Brownie was more than just a family pet?
A. She was treated as a member of the family.
B. She played games with anyone she liked.
C. She was loved by everybody she met.
D. She went everywhere with the family.
42. We can infer from Paragraph 2 that Brownie__________.
A. world eat anything when hungry B. felt sorry for her mistake
C. loved playing hide-and-seek D. disliked the author’s dad
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com