题目列表(包括答案和解析)

 0  258589  258597  258603  258607  258613  258615  258619  258625  258627  258633  258639  258643  258645  258649  258655  258657  258663  258667  258669  258673  258675  258679  258681  258683  258684  258685  258687  258688  258689  258691  258693  258697  258699  258703  258705  258709  258715  258717  258723  258727  258729  258733  258739  258745  258747  258753  258757  258759  258765  258769  258775  258783  447348 

1. The sea level on both sides of the Grand Canyou is________.

   A. the same        B. changing with time

   C. various          D. very low

答案:C  指导:文中讲到:The rim or top of the canyon is about 2,300 metres above sea level on the South Rim,and about 3,000 metres on the other side,the North Rim.由此可见,大峡谷两边的海拔是不同的,故C项正确。  

试题详情

5. The title of this passage could probably be__________.

   A. Let Our Teachers Stop Work

   B. Let Us Make Children Leam

   C. Let Children Correct their Exercises

   D. Let Children Learn by Themselves

答案:D指导:主张儿童自学符合文章主题。

Passage 5

    Robably you have seen photographs of the Grand Canyon (峡谷), the great valley in the desert country of Arizona. But you must go there yourself to feel its true size and beauty. Tie Grand Canyon is one of the greatest natural wonders of the world.

    The Colorado River formed the Grand Canyon over mil lions of years. Slowly, the river cut down through hard rock. At the same time. the land was rising. Today. the canyon is one and a half kilometres deep and 445 kilometres long. The el dest rocks at the bottom of the canyon are more than 1 billion years old. The width varies from about 200 metres to 29 kilo metres across. The rim (边缘) or top of the canyon is about 2, 300 metres above sea level tin the South Rim, and about 3,000 metres on the other side, the North Rink As a result, there are different kinds of plants and animals on opposite sides of the canyon. The South Run is dry desert country. The North Rim has tall forests.

The canyon looks different at different times of day. and in different seasons and weather.  At sunrise anti sunset the red. gold, brown, and orange colours of the rocks are especially dear and bright.  In winter, the canyon is partly covered with snow.  

The view from the South Rim of the Grand Canyon is the best.  Most visitors come to the South Rim and stay in camp- grounds or hotels. Every point along the canyon' s edge offers a different view.

    The North Rim of the Canyon is quieter, h takes all day to drive there from the South Rim because there is only one bridge across the Colorado River. On the way, you go through Navado Indian lands, and a colourful pink desert called "The Painted Desert".

You can walk clown into the Grand Canyon, or you can go down oil the back of a mule (小型电动机车).  You can also lake a boat trip down the Colorado River, and camp on the bea ches at night. But whether you see the Grand Canyon from the top or the honom, it will be an experience that you will never forget.

试题详情

4. The passage suggests that learning to speak and learning to  ride a bicycle are_________.

   A. different from learning other skills

   B. the same as learning skills

   C. more important than other skills

   D. not really important skills

答案:B  指导:根据文章陈述的观点,学习语言与学习骑车规律上是一致的。

试题详情

3. According to the writer, teachers in school should__________.

  A. allow children to learn from each other

  B. point out children's mistakes whenever found

  C. correct children's mistakes as soon as possible

  D. give children more book knowledge

答案:A  指导:儿童应相互学习。根据文章中相关信息(见第一自然段末)即可判断正确答案。

试题详情

2. Which of the following does the writer think teachers should NOT do?

  A. Give children correct answers.

  B. Allow children to make mistakes.

  C. Point out children's mistakes to them.

  D. Let children mark their own work.

答案:C  指导:文章论述教学中教师应引导儿童自我发现问题、解决问题,而不应该包办代替。A、B、D与文章观点不符。

试题详情

1. According to the passage, the best way for children to learn things is by_______

  A. listening to skilled people's advice

  B. asking older people many questions

   C. making mistakes and having them corrected

  D. doing what other people do

答案:D  指导:儿童学习技能的最佳方法是模仿他人所做的事情,篇首以语言习得为例,说明儿童观察、模仿、运用的系列过程。

试题详情

4. The passage gives us_______facts that different rooms give people different effects.

  A. one or two          B. two

  C. three            D. four

答案:C  指导:文章列举了三个不同房间给人们不同影响的事例。第一,粉刷不同颜色的房间。第二,实验材料为面部照片在不同房间受到不同的评价。第三,学生在舒适的室内考试成绩要比平常或难看的室内好。

Passage 4

   Let children learn to judge their own work. A child learn lng to talk does not learn by being corrected all the time: if cor rected too much, he will stop talking.  He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people's. In the same way, children learning to do all the other things they learn to do without being taught to walk, run, climb, whistle, ride a bicycle, compare (比较) their own performances with those of more skilled people, and slowly make the needed changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself. We do it all for him. We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.

If it is a matter of right answer, as it may be in mathemat ics or science, give him the answer book. Let him correct his own papers. Why should we teachers waste time to such routine work? Our job should be to help the child when he tells us that he can't find the way to get the right answer. Let the chil dren learn what all educated persons must some day learn, how to measure their own understanding, how to know what they know or do not know.

试题详情

3. "... but also the appearance of a room has effect on those inside t. "In the sentence those refers to_______.

  A. subjects           B. researchers

   C. some people         D. different colors

答案: A指导:those指接受实验者。

试题详情

2. According to the passage, the people who entered the white  room walked more     than those who were in the dark  brown one.

  A. quickly            B. slower

  C. quick             D. slowly

答案: D  指导:第一段第四句话:“实验表明那些进入深棕色(茶褐色)房间的人比在白色环境中的人走得更快些,通过的面积多些,同时花费的时间少些。”该题是用相反的形式设置的。

试题详情

1.  An  electric  system  under  the  carpet  was  used  to discover________.

   A. what the visitors wanted to do

   B. the activity of different groups of visitors

   C. how the visitors entered the different rooms

D. whether the visitors walked quickly or not

答案:B  指导:一个置于地毯下的电子系统用来发现不同来访者的活动情况。

试题详情


同步练习册答案