题目列表(包括答案和解析)

 0  258591  258599  258605  258609  258615  258617  258621  258627  258629  258635  258641  258645  258647  258651  258657  258659  258665  258669  258671  258675  258677  258681  258683  258685  258686  258687  258689  258690  258691  258693  258695  258699  258701  258705  258707  258711  258717  258719  258725  258729  258731  258735  258741  258747  258749  258755  258759  258761  258767  258771  258777  258785  447348 

2. Which of the following may lead to family quarrels according to the passage?

  A. Unwareness of energy cycles.

  B. Familiar monologues.

  C. A change in a family member's energy cycle.

  D. Attempts to control the energy cycle of other family members.

答案:A  指导:文中第二段最后一句话说:“当夫妻意识到什么是能量循环以及家中每个成员能量循环状况时他们就会停止吵架。”言外之意,他们吵架是由于他们没意识到什么是能量循环,即选项A正确。

试题详情

1. If a person finds getting up early a problem, most probably_________.

  A. he is a lazy person

  B. he refuses to follow his own energy cycle

  C. he is not sure when his energy is low

  D. he is at his peak in the afternoon or evening

答案:D  指导:根据文中第二段,有些人的精力高峰出现在下午和晚上,所以让他早起很困难,A项“他是个懒人”、B项“他不遵守自己的能量循环”、C项“他不能确知他的能量何时最低”都不正确。

试题详情

4. The writer wrote the passage to_________.

  A. enoourage students to change to popular majors

  B. expect universities to charge less money for changing majors

  C. tell us a new phenomenon in universities

  D. warn the students to be careful if they want to change majors

答案:C  指导:C项“告诉我们大学中的一个新现象”这是作者主要要表达的内容。

Passage 10

    Do you find getting up in the morning so difficult that it's painful? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.

    During the hours when you labour through your work you may say that you' re "hot". That' s true. The time of the day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it brads to such familar monologues as "Get up, John! You'll be late for work a gain! "The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening. Much family quarrelling ends when husbands and wives realise what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family has.

    You can't change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help. Dr. Kleitman believes. Maybe you' re sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway. Counteract your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to. If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This won't change your eyery, but you'll get up steam and work better at your low point.

Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch. Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Aviod the trouble- some search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your shaper hours.

试题详情

3. The fees that freshmen hand in to change to a new major are  decided by___________

  A. headmasters

  B. the Ministry of Education

  C. university authorities

  D. the China Youth Daily

答案:C  指导:第四段中提到目前对收费仍无正式确定,所以都由各大学自行决定。

试题详情

2. The following are the most popular majors in China today except________.

   A. law   B. computer   C. English   D. chemistry

答案:D  指导:第二段第七行介绍了目前最受欢迎的几个专业,不包括化学。

试题详情

1. Xiao Wang would rather pay 20,000 yuan to change to the Economics Department because____________.

  A. her parents have persuaded her to do so

  B. she prefers to study the major

  C. she can have a promising future

  D. transferring to another major is very popular in university

答案: C  指导:参见文中第二段,她认为一个学化学的学生很难找一份好的工作,所以她决定换专业

试题详情

4. The sentence in the third line of the second paragraph "the skin was peeling off"means

   A. the skin was coining off

   B. the skin was turning off

   C. the skin was breaking away

   D. the skin was fleeing

答案:A指导:peel的汉语意思为“剥下”。

 Passage 9

Students Pay to Change to Popular Majors

For most students in universities, 20,000 yuan is a big sum. But Xiao Wang paid the money soon after she learned that she could change to the popular Economics Department.   

By paying 20,000 yuan with the help of her parents, Xiao Wang can study the economics major she prefers. "It is difficult for graduates in chemistry to find a good job in recent years." she said. Xiao Wang is only one of the many freshmen that pay to change to popular majors.  Many universities throughout China offer similar services. The charges for changing majors are from 5,000 yuan to 80,000 yuan, according to a recent re- port on the Yangzi Evening News. The fee(费用)is decided by university authorities based on the popularity of each major, the report said. The most popular majors include computer sci- ence, law, finance(金融), information engineering and for- eign languages. A saying popular among students may explain the phenomenon (现象). Studying a good major is much better than studying in a famous university.

    Some educators warn students against rushing blindly to today' s popular majors. They may not be popular years later, the China Youth Daily said. But it seems that many students are career oriented(以职业为宗旨), instead of being interestbased.

    Freshmen are allowed to change to other departments, according to roles of the Ministry of Education. But there are no official rules on the charges. In spite of the high charges, demands to change majors are still increasing. The paper said about 100 students in the English language department of a school in Harbin changed from other departments. The depart- ment planned to admit only 50 freshmen this year.

These charges have become a big income for some univer- sities, the paper said. It is expected a normal school in Harbin will get an income of 30 million yuan this year.

试题详情

3. According to the point of the passage, pain_________.

   A. causes people to die

   B. brings people suffering

   C. is an important signal

   D. is very much expected

答案: D  指导:从最后一段中可获信息为:放射不像烫伤与烧伤会有痛感,它是一种无痛觉的伤害。

试题详情

2. A few people were mentioned in the passage They___________

  A. were all famous scientists of great achievements

  B. died of radioactivity

  C. knew litde about radioactivity

  D. did experiments on themselves to find the danger of radioactivity

答案:A  指导:文章所提到的人物皆为著名的科学家。

试题详情

1. Which is the topic .sentence for this passage?

  A. Radioactivity may ever cause death.

  B. Radioactivity does great harm to children.

  C. Radioactivity may do harm to people without being known.

  D. Radioactivity is dangerous.

答案:D  指导:通读全文后,得知文章主要讲的是放射的危险性。再将选项进行比较,即可推断出答案。

试题详情


同步练习册答案