题目列表(包括答案和解析)
2. The reason modern technology has become part of sport is that people______.
A.. make every effort to win medals
B. do their best to invent new sports equipmnt
C. try to test their abilities
D. want to improve their condition of competition
答案: A 由第二段第二句"The reason modern technology has become part of sport is very simple:winning is just as imortant as it was2,500years ago at the Olympics of ancient Greece”知,A选项(努力赢得奖牌)最符合文章。
1. Which is not the first aim of the modern Olympic Games?
A. Improving health and education.
B. Promoting world peace.
C. Encouraging fair and equal competition.
D. Winning medals.
答案: D 由文章第一句“...the intention of improving bealth and education,promotmg world preace,and encouraging fair and equal competition"知,winning medals不包括在内,故选D.
2. People are accustomed to think that armn in uniform______.
A. suggests quality work
B. discards his social identity
C. appears to be more practical
D. looks superior to a person in civilian clothes
答案: A 指导:由第二段第二句"People have become conditioned to expect superior quality from a man who wears auniform...”可判断A项正确。
Passage 2 (世纪报模拟)
The modern Olympic Games were founded with the intention of improving health and education, promoting world peace, and encouraging fair and equal competition. But over the years, the olympic saying, "faster, higher, stronger", has pushed scientists as well as athletes to do everything possible to reach new levels.
Doctors, engineers and coaches all use everyting science has to offer to achieve that little bit extra in competition. The reason modern technology has become part of sport is very simple: winning is just as important as it was 2,500 years ago at the olympics of ancient Greece. Developments in technology have often been reflected in the methods of training and per- formance at the olympics through history. This technology falls into two main groups: improving an athlet's performance in competition, and allowing results to be measured more accurately.
One of the creations that has drawn the most attention is the new high-tech swimsuit from Speedo, which was used by many US swimmers in Athens. Until Sydney 2000, it was thought that the smaller the swimsuit, the faster the swimmer would travel.
"However, the fact that at the Sydney Olympics,28 of the 33 gold medalists were wearing the body covering Fastskin suit proved the theory was out of date, "said Andy Thomas, vicepresident of Speed.
The company's full body suit is supposed to make swim- mers 3 to 4 percent faster, particularly when turning or diving into the water. It is believed that the suit creates less water re- sistance as it moves, behaving more like a shark skin than a human skin.
The introduction of high-tech equipment means that athletes in all sports, from 100-metre sprint to the pole vault,can now train more effectively.
Meanwhile, scientific devlopment also means performances can be measured and studied more accurately. Not only are winning times more accurately recorded, but cheating athletes are easier to catch out. Athens 20典型例题nizers promised to use only the very latest equipment to measure distance and speed.
3. What can be provided for you during the exam?
A. Pencils
B. Food and drink
C. Extra paper.
D. Calculators.
Passage 1 (名校联考六)
Americans are proud of their variety and individuality, yet they love and respect few things more than a uniform, whether it is the uniform of an elevator, operator or the uniform of a five-star general. Why are uniforms so popular in the United States?
Among the arguments for uniforms, one of the first is that in the eyes of most people they look more professional than ci- vilian (百姓的)clothes. People have become conditioned to expect superior quality from a man who wears a uniform. The tel- evision repairman who wears a uniform tends to inspire more trust than one who appears in civilian clothes. Faith in the skill of a garage mechanic is increased by a uniform. What easier way is there for a nurse, a policeman, a barber, or a waiter to lose professional identity(身份) than to step out of uniform?
Uniforms also have many practical benefits. They save on other clothes. They save on laundry bills. They are tax-deduct ible(可减税的). They are often more comfortable and more durable than civilian clothes.
Primary among the arguments against uniforms is their lack of variety and the consequent loss of individuality experi- enced by people who must wear them. Though there are many types of uniforms, the wearer of any particular type is generally stuck with it, without change, until retirement. When people look alike, they tend to think, speak, and act similarly, on the job at least.
Uniforms also give rise to some practical problems. Though they are long-lasting, often their initial expense is greater than the cost of civilian clothes. Some uniforms are also expensive to maintain, requiring professional dry cleaning rath- er than the home laundering possible with many types of civilian clothes. 1. It is surprising that Americans who worship variety and indi viduality ______.
A. still judge a man by his clothes
B. hold the uniform in such high regard
C. enjoy having a professional identity
D. will respect an elevator operator as much as a general in uniform
答案: B 指导:这篇文章主要讲述崇尚个性、崇尚多样化的美国人为何爱穿制服,以及制服所带来的利弊,是一道辨别事实题。由第一段第一句“Americans are proud Of their variety and individuality,yet they love and respect few things more than auniform...”可知应选B项。
2. What are you allowed to have with you when you take mathe- matics examination?
A. Related material.
B. Proof of yourself.
C. A cell phone.
D. A dictionary.
1. What kind of examination are these rules probably for?
A. A local exam.
B. final exam.
C. A college exam.
D. A national exam.
3. From Paragraph 3, we know that the Indians wanted to______.
A. show oft their land
B. keep their land
C. turn their place into a graveyard
D. build their homes around the poles
答案: B 指导:本段引述了NezPerce人的某一头领Joseph的话,他说到,“为了让所有的人明白我们过去拥有多少土地,我父亲在领地周围种了些植物作为标志,并且说‘标志里就是我们的家园”’由此可以看出那些印第安人的目的就是要维护自己的土地。
Ⅱ题点经典类型题
(典型例题测试)
Rules for the University Entrance Examination
You must be at the examination ceter ten miutes before the examination starts. If you are more than ten miuntes late, you may not enter the examination center. The examination takes place at the same time in different states.
You must have proof of your name and grade as well as official examination mumber. Show these when you come to the exami nation center.
Depending on which examination you are taking, you may bring certain items into the examination center. Math-ematice examinations may allow you to use electronic calulators (计算器). Other subjects may allow you to use dictionaries and other reference material. Please read the notes sent with your timetable carefully.
You must bring your own pencils. None will be provided for you. The following items are not allowed in the examina- tion center: walkmans and radios, head sets,and food or drink , school bags, electronic equipment ( unless specifically for vari- ous subjects), and mobile phones.
Once in the center, you must sit at the desk with your examination number on it. When you sit down, place your ex- amination number at the top corner of your desk.
You must remain silent during the examination. You must not disturb other people who are taking the test.
If you need a drink or toilet break,you should raise your hand and wait for the supervisor(监督者)to speak to you. You will be given water or the supervisor will take you to the bathroom. You are not allowed to talk with anyone during the break.
You must write your answers in the offdal answer sheet.Your supervisor will provide extra paper if you wish to make notes.
You may leave the examination room at any time if youdo not plan to return. If you finish early and want to leave, please move well away from the examination center.
The supervisor will warn you fifteen minutes, five minutes and one minute before the end of the examination. When the spervisor say that the time is up, you must put down your pencil and wait at your desk until your paper is collected.
2. What can we learn about the Nez Perce lands from the map?
A. They were in the state of Oregon.
B. They have become a historic site
C. They have become much smaller.
D. They were limited to the wallowa Valley.
答案: C 指导:根据地图中图例部分第一项、第二项,可以看出1855年Nez Perce lands的范围比当今Nez Perce Reservation的范围要大得多。由此可判断C项为正确答案。
1. Which historic site (on the map) lies in the south of today's Nez Perce Reservation?
A. Buffalo Eddy.
B. Dug Bar.
C. Joseph Canyon Viewpoint.
D. Chief Looking Glass Camp.
答案: D 指导:此题为识图题。首先要审清题目,注意题干中的关键词historic site,in the south,然后再观察地图及图例,很容易判断D项为正确答案。
4. The students felt proud of Helios because______.
A. it could run as far as 350 miles
B. it was favored by many children
C. it had high-quality batteries
D. it was driven by clean energy Passage
答案: D指导:这是一道细节推断题。根据最后一句It's a car that's good for the environment,即是由绿色能源驱动的。
5(典型例题A)
When Lewis and Clark stepped onto the Weippe Prairie in present-day Idaho in September 18典型例题y met the Nez Perce Indians. In the following years, the white explorers (探险者) began fight with the Indians or their land. Some Nez Perce chiefs signed agreements with the U. S. government, selling part of their lands. But the government always broke those a- greements and demanded more land.
Other chiefs refused to go along with the government's plans. The most famous was Chief Joseph, whose people lived in the Wallowa Valley (present-day Oregon).
"In order to have all people understand how much land we owned," he once explained, "my father planted poles around it and said.. ' Inside is the home of my people ... It circl ed aroundthe graves (坟墓) of our fathers, and we will never give up these graves to any man. '
But in 1874, the U. S. government declared the valley open for white settlement and ordered the Nez Perce onto a res- ervation(保留地). Seeing that resistance was useless. Chief Jo seph agreed to move.
Later, fighting broke out between the Nez Perce and U. S. soldiers. Chief Joseph tried to lead his people to Canada, winning several battles against the soldiers during their flight. But finally, he was forced to give in.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com