题目列表(包括答案和解析)

 0  259058  259066  259072  259076  259082  259084  259088  259094  259096  259102  259108  259112  259114  259118  259124  259126  259132  259136  259138  259142  259144  259148  259150  259152  259153  259154  259156  259157  259158  259160  259162  259166  259168  259172  259174  259178  259184  259186  259192  259196  259198  259202  259208  259214  259216  259222  259226  259228  259234  259238  259244  259252  447348 

3. Computer viruses cannot spread through ______.

A. shared diskettes   B. shared floppies

C. email       D. telephone lines

试题详情

2. The underlined word “Iirewall” in Paragraph Three is probably ______.

A. a kind of wall to keep others away

B. a kind of wall to fight against a fire

C. a safety system for the computer

D. a kind of virus made by hackers

试题详情

1. Why should antivirus software be updated at least once a week? Because ______.

A. the newly published antivirus software is more expensive

B. the previous antivirus software cannot work longer than a week

C. the inventors of viruses have suggested this idea

D. computer viruses are always developing

试题详情

1.文章开篇第一段可知。此题属事实理解的题。2.文中第二旦可知。3.从第三段对这种鱼的描述可知D项。4.从文章结尾一段可知D项。5.文章主要讲蝴蝶和针鱼,故选c项。

18

WASHINGTON-Considering the serious warnings lately about Internet viruses (病毒), users may be tempted to unplug their machines just to keep them safe. In reality, common sense and a few basic tips can keep Internet surfers secure.

Antivirus software is a must, and it should be updated at least once a week to recog-nize newly released viruses.

People with broadband Internet connections should also have a firewall. These pro-tect the computer from attacks by hackers (黑客).

Then it is time to think about computer habits. Unlike old viruses, which spread on ly through shared diskettes, the Internet brings viruses straight to the emai-box. if email with attachment comes from an unknown sender, or unexpectedly from a known sender, it should not be opened.

On receipt of an unexpected attachment from a friend, experts suggest a telephone

call to make sure of the mail’s source before opening.

试题详情

5. The best title for the passage is ______.

A. Brazil Home of Dangerous Butterflies

B. New Guinea-No Fit to Live in

C. Killer Butterflies and Needlefish

D. Deaths Caused by Butterflies and Needlefish

答:1. D 2. C 3. D 4. D 5. C

解析:

试题详情

4. According to the story, each year needlefish kills ______.

A. twice more than sharks do

B. about 10 more persons than sharks do

C. fewer persons than sharks do

D. 24 times more persons than sharks do

试题详情

3.  Needlefish comes out ______.

A. sometimes at night

B. usually in the daytime

C. only when boats appear

D. both at night and in the daytime

试题详情

2.  Mari Andre was killed when he ______.

A. went to Brazil   B. entered the mountains

C. tried to catch a butterfly   D. raised a net

试题详情

1.  From the passage, we know that ______.

A. butterflies are living in the mountains

B. all butterflies like sucking blood and eating fish

C. the more beautiful a butterfly is, the more dangerous it is to men

D. the butterflies in a certain part of Brazil can kill men

试题详情

1.本文主要介绍一种病(盗窃癣),故选B项。2.文中可知有盗窃癣的孩子不能控制自己。3.通常偷的都不是重要的东西。4.此题考查猜测词义。desire从文中可猜出,患有盗窃癣的孩子有偷东西的欲望。故选D项。

17

In a mountainous area of Brazil, there is a kind of beautiful butterfly which can kill men. If people meet them, they will come down in great quantities to bite and kill, suck-ing blood and flesh through the wounds they cause.

In June, 1966, a boy named Marl Andre who went into the mountains in search of butterfly specimens (标本) was killed by these butterflies. A eountry boy saw him as he was just about to raise his net to catch a butterfly. Suddenly thousands of butterflies eame down upon him, covering him all over. The boy struggled and cried as he tried to free himself from their attack. Finally he fell senseless to the ground. Police examined his body and proved that he had died of bites by butterflies.

In New Guinea, there is a kind of needlefish which also kills men. Needlefish likes light. At night, it will swim near the lights of fishing boats, then suddenly shoot out of water like an arrow to its target, and force its 3-inch sharp mouth into a human body. Of-ten people are thrust in the eye, or through the chest or stomach, resulting in death. Sometimes it will even attack the people in a fishing boat in broad daylight.

About 10 persons in the world are killed by sharks every year, yet more than 20 are killed by needlefish every month.

试题详情


同步练习册答案