0  115651  115659  115665  115669  115675  115677  115681  115687  115689  115695  115701  115705  115707  115711  115717  115719  115725  115729  115731  115735  115737  115741  115743  115745  115746  115747  115749  115750  115751  115753  115755  115759  115761  115765  115767  115771  115777  115779  115785  115789  115791  115795  115801  115807  115809  115815  115819  115821  115827  115831  115837  115845  447090 

73. [答案]B

[试题解析]推理题。根据本句In the US and Canada, where the right-to-die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes (多米诺骨牌) to start falling.

可知在美国和加拿大,很多人都支持这样的法律,也许人们都希望在美国和加拿大都能够通过类似的这样同意安乐死的法律。故B正确。

试题详情

72. [答案]D

[试题解析]推理题。根据本段第一句The full import may take a while to sink in.可知要过一段时间以后这项法律才真正地被人们所了解。本句中的sink in表示理解。故D正确。

试题详情

71. [答案]D

[试题解析]推理题。根据Some have breathed sighs of relief, others, including churches, right-to-life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the bill and the hurry of its passage. But the tide is unlikely to turn back. 可知这项法律引起了人们的广泛争论,有人支持,有人反对。但是这项法律已经被投票通过了,不能再被更改了。所以D项是正确的。

试题详情

74. We can learn from the passage that Lloyd Nickson __________.

    A. will face his death with calm when dying

    B. experiences a lot the suffering of a lung cancer

    C. has an intense fear of terrible suffering

    D. undergoes a cooling off period of seven days

试题详情

73. By saying “observers are waiting for the dominoes to start falling”, the author means __________.

    A. observers are taking a wait-and-see attitude towards the future of euthanasia

    B. similar bills are likely to be passed in the U.S., Canada and other countries

    C. observers are waiting to see the result of the game of dominoes

    D. the effect-taking process of the passed bill may finally come to a stop

试题详情

72. From the second paragraph we learn that __________.

    A. the objection to euthanasia is slow to come in other countries

    B. physicians and citizens share the same view on euthanasia

    C. changing technology is chiefly responsible for the hurry passage of the law

    D. it takes time to realize the significance of the law’s passage

试题详情

二.E

It was 3:45 in the morning when the vote was finally taken. After six months of arguing and final 16 hours of hot parliamentary debates, Australia’s Northern Territory became the first legal authority in the world to allow doctors to take the lives of incurably ill patients who wish to die. The measure passed by the convincing vote of 15 to 10. Almost immediately word flashed on the Internet and was picked up, half a world away, by John Hofsess, executive director of the Right to Die Society of Canada. He sent it on by way of the group’s online service, Death NET. Says Hofsess: “We posted bulletins all day long, because of course this isn’t just something that happened in Australia. It’s world history.”

The full import may take a while to sink in. The NT Rights of the Terminally Ill Law has left physicians and citizens alike trying to deal with its moral and practical implications. Some have breathed sighs of relief, others, including churches, right-to-life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the bill and the hurry of its passage. But the tide is unlikely to turn back. In Australia—where an aging population, life-extending technology and changing community attitudes have all played their part—other states are going to consider making a similar law to deal with euthanasia (安乐死). In the US and Canada, where the right-to-die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes (多米诺骨牌) to start falling.

Under the new Northern Territory law, an adult patient can request death — probably by a deadly injection or pill — to put an end to suffering. The patient must be diagnosed (诊断) as Terminally Ill by two doctors. After a “cooling off” period of seven days, the patient can sign a certificate of request. After 48 hours the wish for death can be met. For Lloyd Nickson, a 54-year-old Darwin resident suffering from lung cancer, the NT Rights of Terminally Ill Law means he can get on with living without the haunting fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition. “I’m not afraid of dying from a spiritual point of view, but what I was afraid of was how I’d go, because I’ve watched people die in the hospital fighting for oxygen and clawing at their masks,” he says.

71. Which of the following has the similar meaning to “But the tide is unlikely to turn back.”?

    A. What happened in Australia can change world history.

    B. It is impossible to pass the NT Rights of the Terminally Ill Law.

    C. Doctors are allowed by law to take the lives of the ill patients.

    D. That the Law has been passed probably can’t be changed.

试题详情

27. [答案]A

[试题解析]推理题。作者在本文中详细描述了哈尔滨PM2.5超标,说明了空气污染对于人类健康的影响,特别会导致一些诸如肺癌,膀胱癌的发生。目的在于提高人们对于环境保护的意识。故A正确。

[长难句解析]

Photos from Harbin showed residents covering their mouths with masks and scarves, and moving like ghostly shadows through the fog.

[翻译]来自哈尔滨的作品显示当地居民用口罩和围巾盖住他们的嘴,像魔鬼一样穿过浓雾。

[分析]本句中含有一个宾语及宾语补足语的结构,动词show后面的宾语是residents,宾语补足语的动词cover与宾语residents构成主动关系,使用使用现在分词表示主动和正在进行。

试题详情

26. [答案]B

[试题解析]推理题。根据文章第五段"The air we breathe has become polluted with a mixture of cancer-causing substances" , Dr Kurt Straif , head of the IARC said in a press released.  "We now know that outdoor air pollution is not only a major risk to health in general, but also a leading environmental cause of cancer deaths. "可知Dr Kurt Straif认为空气污染不仅仅是健康的威胁而且也是一个主要导致癌症死亡的原因。故B正确。

试题详情


同步练习册答案