1. Reduce
If you want to reduce waste, you should use things wisely (明智地). A large number of trees are being cut down to make paper. If everyone uses a little paper carelessly and throw it out, soon we would not have any trees left. Other things are also being wasted, and people don’t know what to do with the waste in big cities. So it is necessary to reduce the waste.
5.C.根据短文的叙述和列举的例子,显然可以看出它主要讲的是不同昆虫和动物身上的颜色的用途。换句话说,该短文是关于动物是如何用颜色来保护自己的。而A项中说的动物身上颜色的改变,B项中讲的不同动物身上的颜色,这两项虽然也是短文表达的意思,但并不能概括作者向我们表达的主要意思。故不可入选。
Passage 6
It’s important to learn about protecting our environment. Here is a 5R rule for us:
4.B.根据“While the liquid spreads over, its enemies cannot find it. And it immediately swims away.”这两句话可知,这种鱼喷射出黑色液体的目的是让对方看不清自己,然后乘势逃走。另外,由“…its enemies cannot find it.”可知,这种液体并不是用来杀伤对手的。所以答案是B。
3. A。这也是一道考查表层理解能力的题目。由第三自然段最后的“This is because they have the colors much like the trees.”这句话可以找到答案。
2. C。本题所设的问题是:与周围植物颜色差别明显的昆虫如何逃避危险?第二自然段最后的“So they have to hide themselves for lives and appear only at night.”这句话是答案的出处。
1.D。短文第二自然段一开始讲述的是蝗虫随庄稼颜色的改变而改变自身的颜色。联系“…but birds cannot easily catch them.”这句话即可得出答案。
5.Which is the best title for this passage?
A. The Change of Colors for Animals and Pests B. Colors of Different Animals and Pests
C. The Main Use of Colors for Animals and Pests D. Some Animals and Pests
(选自2003年河北省试题)
[解题思路点拨]这是一篇科技小品文。其主要内容是:许多昆虫的颜色十分奇特,其主要用途是用来保护自己。蝗虫身体的颜色随庄稼颜色的改变而做相应变化,这样就不易被捕食它们的鸟儿发现。有的动物与周围的植物颜色差别很明显,容易被捕食者察觉,只好夜间出来活动。更奇特的是,有一种鱼,在遇到危险时,会喷射出黑色液体,以掩护自己逃走。
4.Why can the kind of fish live up to now?
A. Because it is very and strong.
B. Because the liquid it sends out can help it escape from its enemies.
C. Because the liquid it sends out can kill its enemies.D. Because it swims faster than any other fish.
3.Bears and lions can keep safe because _________.
A. they have the colors much like the trees B. they move quietly
C. they like brown and gray colors D. they live in forests
2.How can pests with different colors from plants keep out of danger?
A. They run away quickly. B. They have the colors much like their enemies.
C. They hide themselves by day and appear at night. D. They have to move quietly.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com