0  234364  234372  234378  234382  234388  234390  234394  234400  234402  234408  234414  234418  234420  234424  234430  234432  234438  234442  234444  234448  234450  234454  234456  234458  234459  234460  234462  234463  234464  234466  234468  234472  234474  234478  234480  234484  234490  234492  234498  234502  234504  234508  234514  234520  234522  234528  234532  234534  234540  234544  234550  234558  447090 

5. Watching video films at home. 本题的答案是不能在短文中直接找到的。仔细揣摩最后一段作者描述的在家里看电影的场景,不难体会出作者的艳羡之情。由此,可以得出“更喜欢在家里看电影”这一结论。

 Passage 4

 I’m Joan Croft. I have to say that I came into nursing by chance. I didn’t really like my first job, which was office work. It was all right-but that’s just about all you can say about it. I stayed in the same place with the same people around me all day and every day. Then I became a singer, which I enjoyed very much, but after a while the singing group broke up (解散) and I had to start looking for something else.

 Some girls have wanted to be nurses ever since they were children, but it never entered my head until I saw an advertisement in a paper. I wrote in and thought, “Oh, well, I’ll give it a try.” One thing I liked about it was going away from home.

 The training itself is very interesting and most of it is just on the wards (病房), so that you very quickly begin nursing real patients.

 I lived in the nurses’ home when I arrived and I had my own room, which was very nice.

 I like nursing more than I ever thought I would. I’ll always carry on nursing. I’ve got a boyfriend who is a doctor, so I hope to get married sometime, but wherever I live there’s sure to be a hospital in the place and there’s always a job for a nurse.

试题详情

3.No, it isn’t. 根据“They cost just a few dollars each day.”这句话,可知答案应该是否定的。

试题详情

2.To rent videotapes/films. 本题答案源自“People can just go to a video store near their houses, rent (租) one or more films for a day or a weekend…”这句话中。

试题详情

1. (The) VCR (s). 文章第一段说,现在人们用不着再去电影院,只需把电影片带回家就可以看到自己喜爱的电影了。是什么东西让这成为现实了呢?“The VCR, has made this possible…”和“VCRs make it possible for us to watch films at home instead of the cinema”这两句说出了答案。

试题详情

4.What does the writer prefer, watching video films at home or seeing films at the cinema?

 ___________________________________________ (选自2003年辽宁省试题)

 [解题思路点拨]这是一篇时尚生活短文。随着电子技术的飞速发展。当今的人们足不出户就可以利用VCR在家里看电影了。在家中看电影既轻松又实惠。你只需到附近的音像店租一些喜欢的电影,和家人或朋友一起舒舒服服地欣赏。

试题详情

3.Is it expensive to rent videotape for one day?

 ___________________________________________

试题详情

2.How do people usually get videotapes to watch films at home?

 ___________________________________________

试题详情

1.What has changed people’s way of watching films?

 ___________________________________________

试题详情

6.…Dan/ Mrs. Sydney were friends. 短文的开头交待了Kate与Mrs. Sydney是好朋友。在Mrs. Sydney的故事中,“…and please give the other one to my brother Alf.”也说明了Jed和Alf是兄弟关系。那么Jed还能与谁有朋友或兄弟关系呢?根据“He sent for a good friend, Dan Cole, who had worked for him for years.”,可知Dan与Jed是朋友关系。又由Mrs. Sydney说的“Jed Wright was my friend when I was a child.”这句话可知Jed与Dan或Mrs. Sydney也是朋友关系。由此可得答案。

 Passage 3

 The way that people allover the world watch films has changed these years. People don’t just go to the films any more. They take the films home! The VCR (录相机), has made this possible, and it has helped change people’s lives.

 VCRs make it possible for us to watch films at home instead of the cinema. People can just go to a video store near their houses, rent (租) one or more films for a day or a weekend, and watch them in their own homes. They cost just a few dollars each day. May different films are on videotape, from exciting films to interesting plays.

 Watching a film at home can be very easy, and a lot cheaper. VCR owners can make snacks (零食) and sit back and enjoy a film with family and friends. They can stop the film to make more snacks, answer the phone, or take care of the baby. There are no lines to stand in, no tickets to buy, and no uncomfortable (不舒服的) cinema seats.

试题详情

5.…twins/twin brothers. 这道题目颇有难度,不仅考查了考生的理解能力,也考查了考生的智力水平和推理判断能力。从“One was an old photo that showed Alf and Jed. But it was taken on their tenth birthday, fifty years ago.”提供的信息中,可知Alf和Jed在过十岁生日时的照片,兄弟俩是同岁,即可推断他们一定是孪生兄弟以及Alf现在的年龄是六十岁。这也正是Dan从那么多人中分辨出来Alf的唯一依据。

试题详情


同步练习册答案