【题目】完形填空。
As we all know, Chinese students are hard-working. But they’re _______at the same time.
At school, they have to follow the strict school _______ . For example, they _______ have long hair or wear strange (奇怪的) clothes.
And at home, they’re always busy with their homework and they don’t have any free time to do what they like. Once (一旦) they don’t do well in exams, their parents will lose _______ for them.
On weekends, their parents tell them to take part in different classes they don’t like. They always feel _______ and bored. They _______ interest in school things slowly. Some students can’t _______ it and leave home. Because their parents only care about children’s study and they never _______ what they want.
“Many students can do nothing _______ study. Some students even don’t know _______ to get on well with others and how to take care of others,”said an expert (专家).
“This is a serious problem. It’s necessary for us to think it over and solve it well,”said another expert.
【1】A. glad B. unhappy C. kind D. healthy
【2】A. time B. teachers C. rules D. classmates
【3】A. mustn’t B. can’t C. shouldn’t D. may not
【4】A. future B. home C. school D. hope
【5】A. excited B. tired C. active D. sad
【6】A. lose B. show C. have D. take
【7】A. believe B. stand C. love D. wonder
【8】A. mind B. tell C. talk D. call
【9A. with B. without C. in D. except
【10】A. where B. how C. why D. whether
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】B
【6】A
【7】B
【8】A
【9】D
【10】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了中国的学生虽然很用功但是他们却不能总是高兴。因为在学校里他们有各种校规。在家里忙于做作业,在周末还得上父母给安排的辅导班。似乎他们除了学习什么也不能做。
【1】B考查动词及语境的理解。A. glad 高兴的;B. unhappy不高兴的; C. kind 和蔼的;D. healthy健康的。根据句意“辛苦学习的同时他们感到并不快乐”可知,故选 B。
【2】C考查形容词及语境的理解。A. time时间;B. teachers老师;C. rules规则;D. classmates同班同学。根据句意“在学校要遵守严格的校规”可知,故选 C。
【3】A考查形容词及语境的理解。A. mustn’t千万别;B. can’t不能;C. shouldn’t不应该;D. may not可能不。根据句意“校规其中一条是禁止留长发和穿奇装异服”可知,故选 A。
【4】D考查副词及语境的理解。A. future将来;B. home家;C. school学校;D. hope希望。根据句意“一旦考试失利,父母们会表现出对他们失去希望的情绪”可知,故选 D。
【5】B考查动词及语境的理解。A. excited 兴奋的;B. tired疲劳的;C. active 积极的;D. sad悲伤的。根据句意“课业重和高期望值使孩子们感到疲倦和枯燥”可知,故选 B。
【6】A考查连词及语境的理解。A. lose失去;B. show展示;C. have 有;D. take带走。根据句意“重压使孩子们对学习和学校逐渐失去兴趣”可知,故选 A。
【7】B考查动词词组及语境的理解。A. believe相信;B. stand忍受C. love喜欢;D. wonder疑惑。根据句意“有的孩子因不堪忍受而离家出走”可知,故选 B。
【8】A考查名词及语境的理解。A. mind介意;B. tell告诉;C. talk谈论;D. call喊,打电话。根据句意“家长只关注孩子们的学习而不在意他们的需求”可知,故选 A。
【9】D考查动词及语境的理解。A. with和;B. without 没有;C. in 在··里 D. except除了。根据句意 “家长为孩子们做了一切, 现在的孩子除了学习什么也不会” 可知, 故选 D。
【10】B考查名词及语境的理解。A. where在哪里;B. how怎样;C. why为什么;D. whether是否。根据句意“孩子们不知道如何与人交往和如何关心他人”可知,故选 B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There are a lot of things you can do to help in your community, whether with your mom’s chores, or if a friend is upset. Here are some little things you can do to give a helping hand.
Be a volunteer. Being in charitable(慈善的)organizations is a great way to help the poor, like giving away food or money. You can also donate money on some charitable website like Tencent Charity.
Put yourself in another person’s shoes. It can give a strong reason to help someone else if you show your sympathy. It is the best way to show people that you really care about someone. Try to offer first. When people need your help, they’ll probably ask you first. But if you have the chance, try to offer to help before they ask you. This will show that you are willing to help from the start.
Think about what might happen if you don’t help. More people will feel sad if you just leave them when they need you, you don’t want to see people unhappy, do you? It’s always nice to lend a hand.
【1】According to the passage, if you want to help the poor, you can ______.
A. be a volunteer B. offer them jobs
C. buy shoes for them D. help them with chores
【2】You should offer help first because _______.
A. people don’t ask for help
B. you can get more chances
C. people need help from the start
D. it shows you are willing to help
【3】If you don’t help your span>neighbors, they might feel ______.
A. surprised B. sad
C. sympathetic D. angry
【4】What is the best way to show people that you really care about them?
A. Put yourself in another person’s shoes.
B. Try to talk to them about their feelings.
C. Get a job in charitable organizations.
D. Try to help in the community.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给句子和汉语提示写出恰当的单词,每空一词。
【1】Daniel, ______________(记得)to wear old clothes tomorrow. We’ll go and plant trees.
【2】---Are all the computers these_______________(工程师)? ----Sorry, I have no idea.
【3】It’s _______________(危险的)to play with fire. You mustn’t do that.
【4】L_______________ on trees usually turn yellow in autumn.
【5】I see Mr. Smith d___________ his son to school every day. His son goes to school in his car.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】按要求完成下列句子,每空一词。
【1】He bought his daughter a new skirt yesterday. (改为同义句)
He ________ a new skirt ________ his daughter yesterday.
【2】— Can Tom speak French? (作否定回答)
— ________, he ________.
【3】I play sports three times a week. (对划线部分提问)
________ ________do you play sports?
【4】These flowers are very beautiful(改为感叹句)
________ ________ these flowers are!
【5】Bill read an English book last night. (改为一般疑问句)
________ Bill ________ an English book last night?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.
One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.
“Have a look at your watch, please,” said the girl. “What time is it now?”
“Sorry, something is wrong with my watch,” said Jack. “Where's yours?”
“I left it at home.”
Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”
The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstairs?”
根据文章内容选择最佳选项,并将其标号填入题前括号内。
【1】Jack was_______ when he finished middle school
A. sixteen B. eighteen C. twenty D. fifteen
【2】Why is he old woman satisfied with Jack?
A. Because he's her grandson.
B. Because he’s clever.
C. Because he can keep quiet.
D. Because he gets home on time.
【3】From the story, we can know that Mary is Jack’s_______.
A. classmate B. colleague (同事)
C. aunt D. wife
【4】The word “stamp” in the story means_______ in Chinese.
A. 盖印 B. 跺 C. 贴邮票 D. 承认
【5】Jack stamped his foot on the floor in order (为了) _______.
A. to wake his grandma up
B. to make his grandma angry
C. that his grandma was going to tell him the time
D. that his grandma was going to buy him a watch
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 — What can I do for you?
— I’m looking for some shoes, but they are very expensive. Do you have a cheaper ______?
A. one B. it C. pair D. that
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them. They say that there are some kinds of food people must eat every day. For example, people must eat some green and yellow vegetables. We shouldn’t eat too much meat. People also need to eat some fruits, bread and rice. Of course our bodies need some water and milk.
Scientists say people in different countries and different places eat different kinds of food. They cook food in different ways. Different people eat at different times. In one place, people eat once or twice a day. But in another place, people eat three or four times. The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.
Nowadays, the world faces two problems. People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food. It’s bad for people’s health. So it’s our duty to make everyone full and make everyone healthy.
【1】_______ know about food most according to the passage.
A.Farmers B.Cooks
C.Scientists D.Customers
【2】Scientists think the most important thing about food is _______.
A.how to cook B.when to eat
C.what to eat D.how often to eat
【3】Which of the following statements (陈述) is NOT true?
A.Every day, we should eat some vegetables.
B.All the people in the world have enough food to eat.
C.Many people are eating unhealthy food.
D.Everyone is needed to help solve the two problems.
【4】_______ is not good for our health.A.Meat B.Bread
C.Milk D.Potato chips
【5】We may read this passage in _______.
A.a letter B.a story
C.a newspaper D.a health magazine
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
111.假如你是李梅,想邀请英国交流生Kitty来你家。根据下面提供的信息,用英语写一封邀请信。
要点:
位置 | 新家位于镇中心 |
环境 | 空气清新,鸟语花香 |
邻居 | 友好善良,乐于助人……(补充一点) |
可做的事情 | 去博物馆看精美的艺术品和中国画 ……(补充一点) |
路线 | 沿着花园路走(Garden Road),在第二个十字路口向右拐,你会看见我家在你前面。 |
要求:不要逐句翻译,包含所有要点,注意格式,字数80左右。
Dear Kitty,
I would like to invite you to my new home.
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
The neighbours _____________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
This is the way to my home. __________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
Yours,
Li Mei
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Every day in China, about 200 million children go to school. Many of them take school buses. What should we do to keep these students safe on the road?
On April 5, the State Council (国务院) published new rules about school bus safety. These new rules are stricter than the old ones.
Under the new rules, local governments must make sure that students go to nearby schools or boarding (寄宿的) schools to reduce traffic risks. Also, local governments must help kids in the countryside reach their school buses.
From now on, school buses have a speed limit of 80 km/h on highways and 60km/h on normal roads. While on the road, other cars must let school buses go first.
The new rules also say that school buses must never be overloaded (超载的).
There are many other rules as well. A school bus must have more than seven seats. On each bus, there must be at least one adult(成年人) to keep an eye on the kids. Each school bus must have a fire extinguisher (灭火器), a first aid kit (急救箱) and a GPS.
Last year, a series of school bus accidents happened in China. To stop such accidents, the Central Government decided to strengthen (加强) the rules for school buses.
The most serious accident happened in Gansu in November, when a nine-seat minibus crashed. There were 62 children inside, and 21 of them died.
【1】The underlined phrase “keep an eye on” in the passage has a similar meaning to __________?
A. look after B. play with
C. look for D. chat with
【2】Under the new rules, which of the following is NOT true?
A. School buses can go first when there are other cars.
B. School buses must drive 80 km/h or less on highways.
C. School buses must drive 60 km/h or more on normal roads.
D. School buses must have at least one adult to look after the kids.
【3】According to the new rules, a school bus must have the following EXCEPT _______.
A. a GPS
B. more than seven seats
C. a parent of one of the students
D. a fire extinguisher and a first aid kit
【4】According to the passage, the government made new rules because __________.
A. 21 students died in school bus accidents last year
B. school buses in China were not safe enough before
C. 200 million children in China go to school by bus every day
D. the government encourages all students to take school buses
【5】What’s the best title of this passage?
A. How to Avoid Bus Accidents
B. How do Students Go to School
C. Safety First on School Buses
D. Bus Speed Limit is Necessary
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com