【题目】 There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them. They say that there are some kinds of food people must eat every day. For example, people must eat some green and yellow vegetables. We shouldn’t eat too much meat. People also need to eat some fruits, bread and rice. Of course our bodies need some water and milk.
Scientists say people in different countries and different places eat different kinds of food. They cook food in different ways. Different people eat at different times. In one place, people eat once or twice a day. But in another place, people eat three or four times. The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.
Nowadays, the world faces two problems. People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food. It’s bad for people’s health. So it’s our duty to make everyone full and make everyone healthy.
【1】_______ know about food most according to the passage.
A.Farmers B.Cooks
C.Scientists D.Customers
【2】Scientists think the most important thing about food is _______.
A.how to cook B.when to eat
C.what to eat D.how often to eat
【3】Which of the following statements (陈述) is NOT true?
A.Every day, we should eat some vegetables.
B.All the people in the world have enough food to eat.
C.Many people are eating unhealthy food.
D.Everyone is needed to help solve the two problems.
【4】_______ is not good for our health.A.Meat B.Bread
C.Milk D.Potato chips
【5】We may read this passage in _______.
A.a letter B.a story
C.a newspaper D.a health magazine
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
试题分析:本文作者介绍了世界上有许多种类的食物。科学家们了解它们。他们说,有一些食物,人们必须每天吃;在不同的时代,人们吃的不同。在一个地方,人们一天吃一次或两次。但在另一个地方,人们吃三或四次;现在,世界面临着两个问题。有些地方的人,例如在非洲,是吃不饱的。还有许多人吃垃圾食品。它对人的健康有害。所以让每个人都吃饱和让每个人都健康是我们的责任。
【1】C细节理解题。问题:通过上文谁了解的食物最多?通过原句:There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them.句意:世界上有许多种类的食物。科学家们了解它们。因此科学家是最佳答案,故选C.
【2】C细节理解题。问题:科学家认为关于食物最重要的是什么?分析原句:The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.句意:科学家们说,什么时间吃和吃多少次都不重要。我们吃的是最重要的。故选C.
【3】B细节理解题。问题:下列陈述中哪句是不正确的?结合原文:People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food.句意:现在,世界面临着两个问题。有些地方的人,例如,在非洲,是吃不饱的。所以第二项的描述是不正确。故选B.
【4】D细节理解题。问题:什么是对我们的健康不好的?原文:Many people are eating junk food. It's bad for people's health.句意:还有许多人吃垃圾食品。它对人的健康有害。故选D.
【5】D细节理解题。通过阅读课文可知我们可以在健康杂志上看到这样的文章;故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said,“Happiness depends on ourselves.”In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend too much time thinking about the future-for example, getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present. You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active. Many people go dancing or play sports. People can forget about their problems and only think about the activities.
Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.
【1】The best title(标题) of this passage is _______.
A.The Secret of Happiness
B.Money Makes You Happy
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
【2】The second paragraph tells us that _______.
A.the more friends you have, the happier you’ll be
B.we shouldn’t think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life
D.some people fail to live a happy life
【3】The passage gives us _______ pieces of advice on happiness.
A.one B.two
C.three D.four
【4】The writer thinks that _______.
A.everyone knows how to live a happier life
B.it’s wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
【5】Which of the following is not mentioned in the passage?
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
请以Millie的名义写封信向Bill介绍你的家乡,并邀请他到你家作客,同时在信中告知他到你家怎么走,要点如下:
1. 我的家乡扬中是位于江苏南部的一个小城市,……。扬中因美食而闻名,你可以来尝尝河豚(balloonfish)
2. 我住在市中心。沿着迎宾大道(Yingbin Road)走,在第二个交通灯处向右转弯;一直往前走,你会看到一座桥,过桥,我家就在道路的拐角处。
3. 我的父母将为我们准备……,我期待……。
注意:
1. 词数: 80词左右(开头已给出的内容不记入总词数);
2. 内容必须包括上表中的要点,要适当发挥;
3. 条理清楚、语句连贯;
4. 文中不得出现真实的校名和人名。
Dear Bill,
I’m going to tell you something about my hometown.___________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
Yours,
Millie
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空。
As we all know, Chinese students are hard-working. But they’re _______at the same time.
At school, they have to follow the strict school _______ . For example, they _______ have long hair or wear strange (奇怪的) clothes.
And at home, they’re always busy with their homework and they don’t have any free time to do what they like. Once (一旦) they don’t do well in exams, their parents will lose _______ for them.
On weekends, their parents tell them to take part in different classes they don’t like. They always feel _______ and bored. They _______ interest in school things slowly. Some students can’t _______ it and leave home. Because their parents only care about children’s study and they never _______ what they want.
“Many students can do nothing _______ study. Some students even don’t know _______ to get on well with others and how to take care of others,”said an expert (专家).
“This is a serious problem. It’s necessary for us to think it over and solve it well,”said another expert.
【1】A. glad B. unhappy C. kind D. healthy
【2】A. time B. teachers C. rules D. classmates
【3】A. mustn’t B. can’t C. shouldn’t D. may not
【4】A. future B. home C. school D. hope
【5】A. excited B. tired C. active D. sad
【6】A. lose B. show C. have D. take
【7】A. believe B. stand C. love D. wonder
【8】A. mind B. tell C. talk D. call
【9A. with B. without C. in D. except
【10】A. where B. how C. why D. whether
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
以“How did you spend last Sunday? Did you have a good time? What were you doing at different times last Sunday?”为内容,写一篇80词左右的短文。
提示:watch a movie, climb mountains, play basketball, visit friends, play computer games, do housework . . ., happy, excited, sad . . .
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】缺词填空 根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺。(请在答题纸上写出完整单词)
Some people have a very good memory(记忆) and can easily learn quite long poems(诗) by heart. 【1】O _________ have poor memory and can only remember things when they have said again and 【2】a _________ .
The famous English writer, Charles Dickens, said that he could walk down any long street in London and then tell you the 【3】n _________ of every shop on both sides of the street. Many great men of the world have a 【4】w _________ memory.
A good memory is a great help in learning a language. Everybody learns his own language by 【5】r _________ what he hears when he is a small child. Some children live with their parents in foreign countries and they seem to 【6】l _________ two languages as easily as one. In school it is not so 【7】e _________ to learn a foreign language because students have little time for it, and they are busy with other subjects too. A man’s mind is quite like a camera, but it takes photos not only of what we see but also of what we【8】f _________ , hear, smell and taste. When we take real photos with cameras, there is much to do before the photo is finished and ready to 【9】s _________ to our friends. In
the 【10】s_________ way there is much work to be done before we can keep a picture forever in our mind.
Memory is the diary that we all carry about with us.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读 根据短文内容完成下面的表格,每空一词。
If you think you are too shy and want to be a little bit braver(勇敢的), just try the following things:
Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide(掩盖) it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.
Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.
Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person?
Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don’t waste time worrying about your look or whether(是否) people like you or not. You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.
Take one small step at a time. Each time when you say “Hi!”or smile at someone, say to yourself ”You can make it.” Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.
Advice on 【1】 to be a little braver
Advice | Reasons |
Be 【2】 to others. | If you tell people you are shy, they will understand you better. It is 【3】 for you to feel more comfortable in talks. |
Smile more. | People don’t 【4】 the one with an angry-looking face. |
Start a conversation with 【5】 words. | People will feel great and want to 【6】 to you. |
Pay more attention to ways to enjoy 【7】 or games. | You will become relaxed. It’s 【8】 to talk with others. |
Encourage yourself to say “Hi!” or 【9】 at someone. | Keep doing this and you’ll not be 【10】 to talk to others in the future. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Father’s just come back from work,__________?
—_________. He is having a rest in the room now.
A. hasn’t he; Yes, he has B. has he; No, he hasn’t
C. isn’t he; Yes, he is D. is he; No, he isn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
在八年级即将结束之际,八(1)班 将举行一次主题班会,要求同学们谈谈一年来自己的收获与变化。请为David准备一份100字左右的演讲稿,具体内容如下:
过去 | 现在 | |
学习 | 很少阅读,花时间在…… | 读书使我放松…… |
环保 | 浪费水电,随处乱抛垃圾 | 意识到环保的重要性,垃圾入桶 |
礼仪 | 大声喧哗,插队推挤 | 举止礼貌,主动让座 |
爱心 | 不知道如何关心他人 | …… |
展望未来 | 相信自己在将来会越来越棒。 | |
Hello, everyone. I’m David from Class 1, Grade 8. Back to the life in the last year, I think I have changed a lot and made great progress in many ways.
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
Thanks for listening!
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com