精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Once there Was a little girl named Mary Lennox and her two little friends,Dickon and Colin.Both of Mary's parents died when she was a little baby.She was sent to her uncle,Mr.Archilbald Craven,who had a son named Colin.
Mary was once a selfish(自私的.girl.She cared for nobody else except herself and she was always alone.She started to know the word"friend"after she met Dickon,the gardener's son.The little boy was very kind to Mary.They went to the Secret Garden every day,planting and playing.Mary never expected that making the garden beautiful would bring such a wonderful feeling to her.She was so happy to be with Dickon that she almost forgot all the sad things around her.She came out of her small lonely world.
After she met Colin,Mary finally found the very person to take care of.Colin,the sick boy who couldn't even walk,had been in bed for about ten years.Before he met Mary,he was taken care of by the servants,but no one really cared how he was.He couldn't find any reason to live.So he cried and cried,thinking about death.But Mary came.Colin was completely attracted to Mary and to all those fresh thoughts and stories which came out of her mouth.Of course,the most exciting of all was the Secret Garden.
The feeling of having someone share your secret is wonderful,especially for the children.Colin used to be too weak to change his life,but now he had Mary,Dickon and the Secret Garden.All these gave him courage.Finally,with the help of his two little friends,he managed to stand up for the first time.

88.Did Mary care for anybody else except herself at first?No,she didn't.
89.Why was Mary sent to her uncle's?Because her parents died when she was a little baby.
90.What did Mary and Dickon do in the Secret Garden?
They planted and played in it.
91.How was Colin before he met Mary?He was always sad,lonely and even thought of death.
92.Where did Colin's courage come from?From Mary,Dickon and the Secret Garden.
93.Who do you think changed the most in the story?Give your reason(s).We need to learn how to share.

分析 原文大意:
有一个名叫玛丽•莱诺克斯的小女孩,她有两个小朋友,名叫迪克森和科林.当玛丽是一个小婴儿时,她的父母就去世了.她被送到她的叔叔家,他叔叔是阿奇尔巴尔德克拉文先生,有一个儿子名叫柯林.
玛丽曾经是一个自私的女孩.她只在乎她自己,所以总是孤独.她开始知道"朋友"这个词,是在遇到迪克森之后,他是园丁的儿子.小男孩对玛丽是非常好,他们每天去秘密花园,种植和玩耍.玛丽从来没有想过让花园美丽会给她带来如此美妙的感觉.她很高兴与迪肯一起,几乎忘了她周围的所有悲伤的事情.她走出了自己孤独的小世界.
在她遇见了科林后,玛丽终于找到了那个需要照顾的人.他不能走路,已经卧床大约十年了.在他遇见玛丽之前,他被仆人照顾,但没有人真正关心他是怎么样的.他找不到任何理由去生活,所以他哭泣着,想着死亡.但是玛丽来了.科林完全被玛丽所说的那些新鲜的想法和故事吸引了.当然,最令人兴奋的是秘密花园.
有人分享你的秘密的感觉是美好的,特别是对于孩子.科林以前是太弱了,不能改变他的生活,但现在他有玛丽,迪肯和秘密花园.所有这些给了他勇气.最后,与帮助他的两个小朋友,他第一次设法站了起来.

解答 88.No,she didn't.推理判断题,根据原文表述,"Mary was once a selfish girl.She cared for nobody else except herself",说明一开始她很自私,只会考虑自己而不会照顾其他人,所以此题的回答应该是否定的.
89.Because her parents died when she was a little baby.推理判断题.文中说"Both of Mary's parents died when she was a little baby.She was sent to her uncle",可以推测是由于父母去世,且玛丽太小,所以被送到叔叔家寄养.
90.They planted and played.属于句意理解题.文中说"They went to the Secret Garden every day,planting and playing",表明他们每天都去神秘花园,种植和玩耍.
91.He was always sad/lonely and even thought of death,推理判断题.文中对科林的遭遇描写了很多,比如"the sick boy who couldn't even walk"生病不能走路;没有人真正在乎她"no one really cared how he was";找不到活下去的理由"He couldn't find any reason to live",可以根据自己理解选择答案进行填写.
92.From.Mary,Dickon and the Secret Garden.推理判断题.文中说"All these gave him courage",所以给他勇气的原因应该在这句话之前,也就是"he had Mary,Dickon and the Secret Garden",所以她的勇气来源于玛丽、邓肯和神秘花园.
93.We need to learn how to share.推理判断题.考察文章主旨的总结.从科林和玛丽的生活即遭遇来看,我们应该努力学会分享和交流,只有这样我们才能摆脱悲伤的情绪,获得快乐的人生.

点评 本文主要是说分享快乐对生活的影响.题止涉及到词义猜测、推理判断和主旨大意题,属于推理判断题,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A
Summer Fun Games

Capture the Flag
Ages:any
Activity Level:high
Equipment:some cloth (towel,shirt ) to use for flags
Duration:1 hour
Place:playground

Clue
Number of Players:10
Ages:10 and up
Activity Level:medium
Equipment:cards and pens
Duration:20 minutes
Place:classroom

Counselor Hunt
Number of Players:6
Ages:8 to 12
Activity Level:low
Equipment:a note b ook and a pencil
Duration:40 minutes
Place:park

Gold Rush
Number of Players:20
Ages:7 and under
Activity Level:low
Equipment:coins
Duration:15 minute
Place:hall

41.Capture the Flag will be in theC.
A.park
B.hall
C.playground
D.classroom
42.Clue needsCplayers.
A.6
B.8
C.10
D.20
43.John is taking his notebook and pencil to play inB.
A.Capture the Flag 
B.Counselor Hunt
C.Clue  
D.Gold Rush.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.一How did you _____to learn so much about this subject?
一By spending more time in the library.(  )
A.rememberB.manageC.refuseD.fail

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.老师的话对这个女孩产生了很大的影响.The teacher's words had a great influence on the girl.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Kids Speak UpIn an online poll (投票),TIME FOR KIDS and KidsHealth.org asked kids how they are getting along with their parents.Here's what they told us.
Getting Along and Having Fun
About two out of three kids said they get along very well with their parents.About four out of five told us they have fun with their parents.But that doesn't mean they never disagree.In fact,most kids reported arguing with their parents sometimes.
"It's common to disagree and argue,"says D'Arcy Lyness,a child psychologist (心理学家)."But it's also important to learn how to do so respectfully."About half of the kids said they are doing that.When they disagree with their parents,they say they have a discussion calmly.
But two out of five kids said arguments always involve shouting at each other.Lyness points out that shouting never helps."Speak up,and let your parents know your ideas,"she advises."But be patient.Don't use a raised,angry voice."
Not surprisingly,three out of four kids admitted (承认) to lying at times.Many said they lie to avoid getting in trouble or disappointing their parents.According to Lyness,lying isn't just wrong.It can actually get bad results.Telling the truth builds trust."When parents can trust you,they are more likely to give you more freedom."she says.
A Changing Relationship
Kids ages 12 to 14 not only said they lie more,but they also reported having less fun,feeling less close,and not getting along as well with their parents.
According to Lyness,those feelings are not uncommon.As kids grow up,they have more disagreements or arguments with their parents.But it doesn't have to be that way."Kids and parents get along differently at different times of the journey of life,"she says.As kids grow and change,it is important for ever ybody to adapt (适应)."There's a dance of ways that you act with others and get along,"she points out."Then there's a change,and it's a different dance."Change is normal,she stresses.
Share this story with your family.You may find that you have a lot to talk about.
49.According to the poll,how many kids get along very well with their parents?B
A.About 4/5.
B.About 2/3.
C.About 1/2.
D.About 2/5.
50.What does Lyness advise kids to do when arguments happen?C
A.Listen to their parents calmly.
B.Try to understand their parents.
C.Voice their opinions with patience.
D.Tell a white lie to avoid problems.
51.According to Lyness,which is a possible way for kids to get more freedom?A
A.To tell the truth.
B.To care more about their parents.
C.To make less trouble.
D.To have a talk with their parents.
52.What can we learn from the passage?D
A.Disagreements between parents and kids are avoidable.
B.Kids ages 12 to14 lie more because they have less fun.
C.The relationship between parents and kids stays the same.
D.Both parents and kids should make changes to get on well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes!The program works because everyone's eyes are different.So in the future you won't have to remember  the number of your credit card when you want to use a machine or take money out of a bank.You'll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
The eye-recognition(眼睛识别)program has already been tested in shops and banks in the USA,Britain,Spain,Italy and Turkey.Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.
Eye-recognition is a course of recognizing iris(虹膜),which includes the following steps.First,a kind of machine needs to collect different examples of one's iris from his eyes and store them.Second,when this person goes to the bank to take out money,this machine will have iris feature extraction(采集).Then,this machine will compare the examples kept in it with iris feature extraction.Once the examples and the feature extraction are the same,this person will be identified,and he will take out the money from the bank successfully.
However,scientists are also working on other systems.Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell!We already have machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your finger.
Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don't change as you get older,and don't get dirty like hands or fingers,and even twins have different eyes.So the eye-recognition program can be up to 94% correct,depending on how good the technology is.However,some other programs may only be 51% correct now.In Britain,it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of
eye-recognition.
In the future your computer will be looking you in the eye.So smile!
41.The program has been tested in shops and banks inC.
A.America and China                     
B.Spain and Japan
C.Britain and Turkey             
D.Italy and German
42.According to the steps in Paragraph 3,which picture shows how the eye recognition happens?B

43.According to Paragraph 4,for now,machines can identify people byC.
A.fingers and smell                               
B.face and voice
C.voice and finger                                 
D.hand and face
44.What does Paragraph 4also talk about?A
A.Other kinds of systems to identify people.
B.Some special things of other programmes.
C.The places where other programmes are tested.
D.Some old machines used to identify people.
45.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.All the eye-recognition programs can be up to 94% correct.
B.In Britain,91% of people said that they liked the idea of eye recognition.
C.Everyone's eyes are different,even twins have different eyes.
D.Some other programs used to be 51% correct.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
A Eat at home          B Go to bank often        C carry less money
D Keep a record        E Choose water first        F Save your changes
Tips on how to save money
It's important for you teenagers to know how to save money.If you think it's a difficult task and don't know how to do it,please do as the following.
(1)D
Make it a habit to write down all that you have spent.And when you find out the total amount that you have paid at the end of the month,you will realize the importance of saving money.
(2)F
If you have gone to a shop to buy something and get back some changes,then you can save them in your money jar.And you'll be surprised at the huge amount of money.
(3)A
Maybe you enjoy hosting parties.Invite your friends over to your house instead of a restaurant.You can have a barbecue or play games.It's a great way to have fun,but at a lower cost.
(4)E
Do you like drinking cola or coffee very much?Instead of buying cola,coffee or other drinks with a meal,drink water.Water is better for your health,and drinking it saves you money,too.
(5)C
Do you have the habit of not leaving a store without buying anything?The only way to stop that is carrying less money around with you,which will not even help you buy a drink.
Follow these tips above,make small changes in your life,and watch your money grow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.昨天下午Dick在篮球比赛中受伤,医生叮嘱他卧床休息,所以无法上学《请你以Dick的身份写一张病假条,向Mr.Green请两周的假》

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Suppose you will travel with your parents to America.You family will stay there for four days and plan between 1500dollars and 1600dollars on hotel accommodation.Please make the flowing decisions for your parents according to the given tariff:(价格表)
MAIN BUILDING                        WEST BUILDING
Superior Single﹩418Standard Double﹩180
Standard Double﹩428Superior Double﹩268
Superior Double﹩528Standard Single﹩100
Standard Suite﹩888Superior Single﹩218
Superior Suite﹩1288
Executive Suite﹩2288
*Rate are subject to 15% service charge in the main Building and 10% in the
West Building.
*Free shuttle bus to the airport and railway station.
*Check-out time 12:00noon.

68.Which building will you and your parents live in?West Building
69.How many rooms will you book for your family?Two rooms
70.What rooms will you book for your parents and yourself?Superior Double for my parents and Standard single for myself
71.What time should you leave the hotel?Before noon of the fourth day
72.How will you go to the railway station so that you can reduce the cost?By shuttle bus.

查看答案和解析>>

同步练习册答案