精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.I am Kate.I think my father is a little fat but he says he is not fat,he is only"pear shaped(形状)".My niolher has a very beautiful face.The skin on her face is soft.She has"skin like a peach(桃)".
I have a little sister.We love her very much.My mother says that she is"the apple of her eye".My parents say I am lazy.I like to lie on the sofa and watch television.I also like to eat snacks.My parents call me"a couch potato".They tell me I should exercise more but I don't like sport.It isn't my"cup of tea".
I have a dog.His name is Tommy.Tommy sleeps a lot.When he plays with a ball,he gets very excited.He"goes bananas"!
I have a cousin.She has red hair.We call her"carrot top"because of her red hair.She is really kind.I think she is"sweet as sugar".
How did you enjoy my writing?It was"a piece of cake"to tell you all about my family.

51.What do Kate's parents call her?A.
A.A couch potato.   
B.A banana.
C.A mouse potato.   
D.The apple of her mother's eye.
52.When does the dog"go bananas"?D.
A.When he sleeps.    
B.When he eats bones.
C.When he plays with a cat.     
D.When he plays with a ball.
53.What isn't Kates"cup of tea"?B.
A.Sleeping.     
B.Exercising.
C.Watching TV.   
D.Eating snacks.
54.Who is"sweet as sugar"?C.
A.The dog"Tommy".     
B.Kate's mother.
C.Kate's cousin.       
D.Kate's sister.
55."a piece of cake"in the passage meansB.
A.difficult    
B.easy    
C.hard      
D.delicious.

分析 本文是一篇日常生活类短文.主要介绍了凯特写的一篇作文,介绍了一家人的情况.她认为爸爸有点胖,但是他说自己仅仅是有点梨的形状,她妈妈的脸很漂亮,脸上的皮肤很柔软,"面如桃花".凯特还有一个妹妹,一家人都很喜欢她,父母说凯特有点懒,喜欢躺在沙发上看电视,喜欢吃零食,她家里还有一只狗,名字叫汤米,它玩球的时候就会变得很兴奋,凯特还有一个表妹,头发是红色的,她很善良.

解答 51.A.细节理解题.
根据第二段中的"My parents call me"a couch potato"."可知他们叫我沙发土豆,故选A.
52.D.细节理解题.
根据第三段中的"When he plays with a ball,he gets very excited.He"goes bananas"!"可知当它在玩球的时候,就会变得很兴奋,故选D.
53.B.细节理解题.
根据第二段中的"They tell me I should exercise more but I don't like sport.It isn't my"cup of tea"."因此可知运动不是凯特的茶,故选B.
54.C.细节理解题.
根据第四段中的"I have a cousin.She has red hair.We call her"carrot top"because of her red hair.She is really kind.I think she is"sweet as sugar"."所以我认为她是糖块,故选C.
55.B.细节理解题.
根据最后一段中的"How did you enjoy my writing?It was"a piece of cake"to tell you all about my family."本文凯特用各种食品来对人物进行比喻,可知这篇文章对于凯特来说是很容易的.故选B.

点评 首先要通读全文,掌握大意,然后结合具体的题目,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Though the hike is fartougher ( tough),I'll try to finish it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.It often takes Tom half an hourto exercise (exercise) every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Most people around the world are right-handed.This also seems to be true in history.In 1799,scientists studied works of art made at different times from 1,500B.C.to the 1950s.Most of the people shown in these works are right-handed,so the scientists guessed that right-handedness has always been common through history.Today,only about 10% to 15% of the world's population is left-handed.
Why are there more right-handed people than left-handed ones?Scientists now know that a person's two hands each have their own jobs.For most people,the hand is used to find things or hold things.The right hand is used to work with things.This is because of the different work of the two sides of the brain.The right side of the brain,which makes a person's hands and eyes work together,controls the left hand.The left-side of the brain,which controls the right hand,is the centre for thinking and doing problems.These findings show that more artists should be left-handed,and studies have found that left-handedness is twice as common among artists as among people in other jobs.
No one really knows what makes a person become right-handed instead of left-handed.Scientists have found that almost 40% of the people become left-handed because their main brain is damaged          when they are born.However,this doesn't happen to everyone,so scientists guess there must be another reason why people become left-handed.One idea is that people usually get right-handed from their parents.If a person does not receive the gene(基因) for right-handedness,he/she may become either right-handed or left-handed according to the chance and the people they work or live with.
Though right-handedness is more common than left-handedness,people no longer think left-handed people are strange or unusual.A long time ago,left-handed children were made to use their right hands like other children,but today they don't have to.
34.How many people in the world are left-handed now?A
A.Less than one sixth.
B.More than a half.
C.About 40%.
D.The passage doesn't tell us.
35.Which of the following has the closest meaning to the underlined word"damaged"in this passage?D
A.knocked      
B.changed         
C.broke      
D.harmed
36.According to the passage,which of the following is NOT true?B
A.No one really knows what makes a person become right-handed.
B.Left-handedness is cleverer than right-handedness.
C.Today children are not made to use their right hands only.
D.Scientists think there must be some reason why people become left-handed.
37.The best title for this passage isC.
A.Scientists'New Inventions       
B.Left-handed People
C.Which Hand                   
D.Different Brains,Different Hands.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Chris Jones recently completed a very unusual journey.Our reporter Mary Owen met him at his home in the south of London and be told her all about the trip.
Reporter:What gave you the idea to make a trip around India on an elephant,Chris?
Chris:Well,it all started the idea two years ago when I was planning a trip to India.I visited a photo exhibition of elephants and I realized that the only enjoyable way to make a trip around India was on an elephant.
Reporter:What did you do next?
Chris:I flew to New Delhi and started looking for an elephant,I needed an elephant trained to carry people.I didn't know anything about elephants,so I asked an expert(专家) for help.He taught me how to ride an elephant.He also helped me find an elephant.
Reporter:How long did it take to find a suitable elephant?
Chris:Not too long.I bought a female elephant called Tara for about 6,000dollars.
Reporter:Can you tell me about the journey?
Chris:Tara and I set off from New Delhi a week later.We were going to Sonepur in northern India.There is a big elephant market there and I could sell Tara easily.And what a ride!Elephants can travel at about 6miles an hour and Sonepur is more than 1,200km away.It took us 64days to complete the journey.
Reporter:Did you have any problems on your journey?
Chris:Yes,a few.But nothing serious.On the third day,Tara hurt her foot.Btu that got better quickly.Also,there was a lot of heavy rain during the first week and we got very wet!
Reporter:What happened when you reached Sonepur?
Chris:My plan was to sell Tara.But I was very fond of her.I couldn't take her back to Britain and I didn't want to sell her at the market.I happened to meet some people who wanted an elephant for their national park in southern India.I knew that Tara would be safe with them,so I gave her to them.I was very sad to say goodbye.

29.Chris got the idea to make a trip around India on an elephant fromC.
a visit to a zoo             B.an elephant expert from India
C.the photos of elephant    D.an old friend who lived in India
30.The elephant expert told ChrisD.
A.when to buy an elephant         B.how to feed an elephant
C.where to sell his elephant      D.how to ride an elephant
31.Chris decided to go to Sonepur becauseB.
A.it is a very interesting place
B.he would be able to sell Tara there easily
C.elephants cannot be sold anywhere else
D.it would take only a short time to get there
32.When Chris arrived at the market in Sonepur,A.
A.he realized that he did not really want to sell Tara
B.he visited some shopkeepers
C.he sold Tara to a national park
D.he decided to take Tara home with him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.The undersea world is very beautiful.(71)Now more and more people want to dive in deep sea to find the secrets there.Diving is a new sport today.It can take you into a wonderful undersea world.
You will find many strange animals in the sea.Some are as large as a school bus.Many sea animals give out light in the dark and some have sharp teeth.
In the daytime,there is much light.Here,under the sea,everything is blue and green.When fish swim nearby,you can catch them with your hands.When you have bottles of air on your back,you can stay in deep water for a long time.However,you can't dive too deep.And you must be very careful when you dive in deep water.
(72)深海并非易居之地.It is cold,and it is dark,too.The(73)          it is,the less sunlight there is.At about 3,000 feet,there is no light at all.It is dark in the sea.Many fishes have no eyes.Some have big eyes.A few have eyes on one side.
Besides the cold and darkness,deep-sea animals face a third danger-other animals.
Like human beings,sea animals also eat!(74)          Some of them eat plants.However,some eat meat.This means these sea animals have two big jobs.They need to find animals as food,and they have to try not to become other animals'meal.

根据文章内容完成下列任务.
?将画线部分英语句子译成汉语,将汉语句子译成英语.
71.现在越来越多的人想去深海潜水以求探索那里的秘密.
72.It's not easy to live in the deep sea.
?根据要求选择正确答案.
73.为文章空白处选择合适的词汇.B
A.deep
B.deeper
C.deepest
D.more deep
74.为文章空白处选择合适的句子.
A.They have to live alone.
B.They cook by themselves.
C.They must find food to eat.
D.They are starving (饥饿)all day.
?根据短文内容回答问题.
75.How many dangers do the deep-sea animals have to face?And what are they?Three; They are the cold,the darkness and other animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.你校将要开展"雷小锋在行动"的微公益活动,上周在九年级做了一个问卷调查,了解同学们参与校内外的微公益活动的意愿,调查结果如下图(百分比是想参加该活动的同学人数比例).请根据图中提示内容完成调查报告,补充完整活动内容和是否想参加的理由.
注意:
1)不得出现真实的人名、校名;
2)词数80左右,开头已给出,不计入总词数;
3)请不要逐字翻译,可适当发挥.
We are going to have a Micro-public Welfare named"Lei Xiao Feng in Action"in our school and we did a survey last week.There are different opinions among the students of Grade Nine.52% of the students would like to take part in some school activities,such as helping in the library,doing some gardening,because they love the school and want to know more about it.43% students like joining in some activities outside school.Some wants to go to visit an old people's home and some would like to clean the public parks.They think it is good to care about others.But still 5% students don't want to do anything.They are worried that too many activities may influence their study..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Where's Shanghai?
-It's______China.(  )
A.inB.forC.atD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.
26.What do you need if you want to kill ants?A
A.D4545Garden Spray.
B.Sunshine Company.
C.A2104Canvas Bag.
D.The Dr Clean's.
27.You're going to love the natural soap,becauseC.
A.it is cheap              
B.it smells sweet
C.there are no chemicals     
D.it is powerful
28.How much will you pay if you want three shampoos and two canvas bags mailed to you?B
A.12.25.
B.20.50.
C.13.50.
D.17.
29.What does the underlined word"it"most probably refer to?D
A.Canvas bag.
B.Chemical.
C.The house.
D.Dr Clean.
30.Where can you find this passage?B
A.In a travel magazine.
B.In a newspaper.
C.In a fashion magazine.
D.In a story book.

查看答案和解析>>

同步练习册答案