分析 我们经常赞美科学的世界.
它用科技解释了世界,使我们的生活更便利.在科学界最令人兴奋的领域之一是人工智能.在这个领域科学家正在创造能够像人类一样思考的机器.
然而,最著名的科学家之一对我们的这类技术有一个非常负面的警告.
"人工智能的发展可能会造成人类的终结"斯蒂芬•霍金教授对BBC说.
霍金是著名的英国科学家,是畅销科学书《时间简史》的作者.当他使用特别为他制造的机器后说出这样的警告.由于霍金患有一种称为肌萎缩侧索硬化的严重疾病,他需要一台智能计算机的帮助来进行沟通,智能计算机能够知道霍金的想法并对他接下来可能要说的话给出建议.
这是一个基本的却非常有价值的人工智能,但霍金害怕创造的这些技术具有匹配或超越人类智能的可能性.很容易想象这种事情发生后会多么的可怕.许多电视节目和电影展示了庞大的、比我们更加聪明的杀人机器."人类不能同这些机器抗衡,因为人类受到生物进化的限制,而生物进化是很缓慢的过程."霍金说.
你认为人工智能在朝哪个方向发展?我们应该充满希望还是感到恐惧?
解答 42.A.细节理解题.根据It explains the world and makes our lives easier with technology.One of the most exciting fields in science is artificial intelligence (人工智能 AI).可知,科技帮助我们更好的理解这个世界,使我们的生活变得更加的便利,而AI属于这种科技之一,因此AI能够使我们的生活变得更加的便利,答案为A.
43.C.词义猜测题.This的前面一段,提到As Hawking suffers from a serious disease called ALS,he needs an AI computer to communicate.The computer learns how Hawking thinks and suggests the words he may want to use next.也就是霍金需要这样一台计算机进行交流,且这台计算机具有人工智能,能够知道霍金的思想,并为其将要说的话提出建议,而下文紧接着是This is a basic type of AI,which is very useful,因此这里的this起到承上启下的作用,也就是指代的是霍金使用的这台计算机,它属于人工智能,且非常的实用.所以答案为C;
44.D.细节理解题.根据As Hawking suffers from a serious disease called ALS,he needs an AI computer to communicate.The computer learns how Hawking thinks and suggests the words he may want to use next.可知,这台计算机具有人工智能,而且能够知道霍金的想法并对他接下来可能要说的话给出建议,从而引出霍金的话"Hawking is frightened of the possibility of creating technology that can match or surpass human intelligence.",即人工智能可能会与人类的智慧相匹敌甚至超越人类,从而引出人工智能可能会对我们造成威胁,因此答案为D.
45.B.文章主旨题.根据文章的开头,作者叙述了人工智能的优点,随后就介绍了霍金对人工智能的担忧,从而因此人们对于人工智能的担忧,会不会造成人类的终结因为整篇文章并没有对两种说法给出明确的支持与否定,而是陈述事实,也就是提出人工智能是人类的朋友还是敌人的两面.所以该题的答案为B.
点评 本文是一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A Then up the stairs he would carry me And I knew for sure I was loved If I could get another chance,another walk,another dance with him I'd play a song that would never,never end How I'd love,love,love to dance with my father again. | B I think I've found my best friend I know that it might sound more than a little crazy But I believe I knew I loved you before I met you I think I dreamed you into life |
| C And the children to think of Baby's asleep in the backseat Wonder how they'll ever make it through this living nightmare But the mind is an amazing thing Full of candy dreams and new toys and another cheap hotel. | D That even though it's far He'll find me at Christmas Eve I guess Santa is busy Cause he never comes around I think of Aim when Christmas comes to down |
| E What about nature's worth It's our planet's womb (what about us) What about animals (What about it ) We've turned kingdoms to dust (What about us) What about elephants (What about us ) | F What we'll find What lies waiting down the line In the end of Ninety-nine Happy new year |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Teach in Beijing this July Teach University Students-7openings Subjects needed:Public Speaking,Western Holiday,Western Literature.Western Culture(4weeks) or Writing (2weeks) MA (硕士)Preferred. Teach English Camp-10openings Teach students from 12-17years old learn in a fun,English camp environment.Live in a university campus.Teaching experience required( 4-6weeks) Teach Middle School-8openings 4Interns(实习生):Be a conversation partner and activities leader in a fun,English camp environment. 4Teachers:Bachelor's degree(本科) required(3weeks) Requirements: Good Health,Team Player Email errc@errchina.com for information and application. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
Leo the Snow Leopard By Craig Hatkoff | It was written by the best story-teller.The story is about Leo,a young snow leopard(雪豹) that was helped by a kind man in the snowy mountains in Pakistan.Snow leopards are in danger.Leo was just two months old when he was found and he could not live in the wild on his own. |
Where Do Recyclabe Materials Go By Sabbithry Persad | Tiana has been learning about recycling at school.But after her dog,Bubbles,gets lost chasing after a recycling truck,she decides to learn a lot more about recycling!Following Tiana,readers will learn how to take care of the environment. |
The Scrap Kins Build By Brian Yanish | Meet the Scrap Kins.They are friendly monsters.In the book,they'll show you how to turn rubbish into some pretty cool things.Readers will learn how to make toy planes from plates,bags,old clothes and more.You know what they say:One person's rubbish is another person's love. |
Explore Life Cycles! By Kathleen M.Reilly | Do you know the largest seed( 种子)in the world or an egg can weigh up to 4pounds?You'll learn about all of these things and more with the latest book in the Explore Your World series( 系列).The books give readers a good look into the life cycles of plants and animals on the Earth. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 41.A.grades | B.sexes | C.ages | D.classes |
| 42.A.look for | B.look after | C.look at | D.look out |
| 43.A.with | B.at | C.in | D.without |
| 44.A.how | B.why | C.when | D.where |
| 45.A.gets | B.finds | C.calls | D.offers. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com