精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.请仔细阅读第71-75题中的情境要求,从六首歌曲(节选)中为各情境选出符合要求的最佳选项,其中一项为多余选项.
71.It's December 29th,Emily plans to have a New Year's party at home.She wants to
invite all her friends to the joyous party.
72.January 30th is a special day for Paul and Jenny because three years ago they met
each other and fell in love with each other on that day.
73.Max's father is going to have his 40th birthday.Max wants to hold a small family
party for him to show his love to his father.
74.Ferro is one-year-old baby.Every night when he is going to sleep,his mother will
sing a gentle song to him.
75.Alice cares about the environment we live in.She wants to hold a school meeting to ask her classmates to take part in saving the earth.
A
Then up the stairs he would carry me
And I knew for sure I was loved
If I could get another chance,another
walk,another dance with him
I'd play a song that would never,never end
How I'd love,love,love to dance with
my father again.
B
I think I've found my best friend
I know that it might sound more than a little crazy
But I believe I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
C
And the children to think of
Baby's asleep in the backseat
Wonder how they'll ever make it through this living nightmare
But the mind is an amazing thing
Full of candy dreams and new toys
and another cheap hotel.
D
That even though it's far
He'll find me at Christmas Eve
I guess Santa is busy
Cause he never comes around I think of Aim
when Christmas comes to down
E
What about nature's worth
It's our planet's womb (what about us)
What about animals (What about it )
We've turned kingdoms to dust (What about us)
What about elephants (What about us )
F
What we'll find
What lies waiting down the line
In the end of Ninety-nine
Happy new year

分析 本短文设置了五组情境,并列举出了六首歌曲,需要在这六首歌曲中选出合适的歌曲并配对.

解答 71.F 细节理解题"It's December 29th,Emily plans to have a New Year's party at home.12月29日,Emily打算在家开一个新年聚会"与F选项中的"In the end of Ninety-nine Happy new year 在29日的末尾,新年快乐."相匹配,故答案为F
72.B 细节理解题"three years ago they met each other and fell in love with each other on that day.三年前他们相遇并且在那天坠入爱河."与B选项中的"I think I've found my best friend  But I believe I knew I loved you before I met you 我认为我找到了我最好的朋友  但是我相信在我遇见你之前我就爱上了你"相匹配,故答案为B
73.A 细节理解题"Max wants to hold a small family party for him to show his love to his father. Max想举行一个小聚会表达对父亲的爱"与A选项中的"I'd play a song that would never,never end How I'd love,love,love to dance with my father again. 我将唱一首我从未唱过的歌,以及我多么爱,爱和爸爸一起跳舞"相匹配,故答案为A
74.C 细节理解题"Every night when he is going to sleep,his mother will sing a gentle song to him.每次夜里他要睡觉时,妈妈会唱一首轻柔的歌曲."与C选项中的"Baby's asleep in the backseat  Full of candy dreams and new toys and another cheap hotel  宝宝在摇篮里睡觉 做一个甜美的梦"相匹配,故答案为C
75.E 细节理解题"She wants to hold a school meeting to ask her classmates to take part in saving the earth  她想在会上告诉同学们参与到拯救地球的行动中."与E选项中的"What about nature's worth It's our planet's womb (what about us)自然价值多少?那是我们地球的孕育地"相匹配,故答案为E

点评 做这道题时要仔细阅读题中条件,并从选项中选出最合适的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.At the start of                 country,cars became popular.(  )
A.twentyB.twentiesC.twentiethD.the twentieth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.Have you ever picked strawberries yourself?The sweet fruit(56)Bnice,but light pressure can make them out of shapes,so you have to be careful when(57)Cthem.Nowadays,there are many young people who are just like strawberries.They easily break down when they face(58)C.There is a name for them--strawberry kids.
Why are many children so easy to break down?Many students are the only child in their family.Their parents do almost(59)Afor them in their daily life.They(60)Bget criticized(被批评)at home and always feel good about themselves.If these students are criticized strictly by teachers,they will feel upset and begin to(61)Dtheir own abilities.And school?Many schools care more about students'grades instead of developing their personality.As a result,students get good grades(62)Cthey are not mentally(精神上的)strong enough.
Young people should learn how to make themselves mentally strong.An expert said,"(63)A you are in trouble,don't ask for help too quickly.You should try to deal with problems first by yourself.(64)Ban active part in sports and social activities.That can help you become mentally strong."
Growing up is not just a happy process.Pains also(65)D.The most important thing is to face the pains bravely and learn from them.
56.A.feelsB.looksC.tastesD.smells
57.A.to pickB.picking upC.pickingD.eating
58.A.successB.promiseC.difficultiesD.excitement
59.A.everythingB.somethingC.anythingD.nothing
60.A.oftenB.seldomC.alwaysD.usually
61.A.believeB.considerC.continueD.doubt
62.A.soB.orC.butD.and
63.A.wheneverB.whereverC.howeverD.whoever
64.A.PlayB.TakeC.DoD.Have
65.A.keep onB.stick toC.come onD.go along.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.初中阶段的学习生活即将结束,在离校之前,同学们讨论怎样做一件有意义的事情.请根据表中的信息,以How to do a meaningful thing?为题,写一篇英语短文,谈谈自己的设想.将答案写在答题纸的相应位置上.
一些同学的建议给学校买礼物,感谢母校老师
另外一些同学的建议用零花钱给灾区和贫苦地区的学生买学习用品
你的建议和感想
要求:1词数80~100.
2文章标题和开头已给出,不计入总词数.
3不要出现真实的人名或校名.
参考词汇:灾区 disaster areas
How to do a meaningful thing?
We'll leave school soon.Now my classmates are discussing   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
A.We value your opinion
B.For your children
C.For your pleasure time
D.For your safety and convenience
E.Meals and drinks
F.History and culture
We welcome you aboard Air China Flight and will do our best to make your trip comfortable and enjoyable.
56.D
To begin the trip,we would like to draw your attention to some safety.Seat belts must remain fastened while the"Fasten seatbelts"sign is on.It is advisable to keep them fastened at all times while seated.All flights are non-smoking.The use of mobile telephones is now allowed when the airplane is on the ground and"the fasten seatbelts"sign is turned off.During the flight the use of CD and DVD players is now allowed.
57.C
To help you enjoy your trip,we provide newspapers and magazines.On our MD-11and Boeing aircraft,we are also pleased to provide music and video programs.On Air-bus A321/320/319,aircraft route maps and short videos are shown.
58.B
Special reading material is provided for children and on longer flights there are also video programs for them.On long-distance flights,first-time flyers between the ages of 2and 15can join our Kid Club.
59.E
During most flights we serve you a tasty meal with drinks.Beer,wine and other drinks are served free of charge.Coffee,tea and juice are served free of charge on all flights of over 35minutes.
60.A
In this magazine you'll find a special form for your comments about our service.Kindly return the form to our crew or any Air-China office.You can also fax it (+358-(0)89819-7729)or send your comments by e-mail to feedback@airchina.com.We are pleased to answer your questions during the flight whenever possible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.配对阅读左栏是五个人的介绍,右栏是七则资讯.请将这五个人与他们需要的资讯配对.并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
66.Jenny is a pet lover.She will have her summer holidays in two weeks.She wants to work with pets in the holidays.
67.David is the boss of a big education company.He wants to know more about the education market in China.
68.Wang Lan just came back from England.She is looking for a job.She prefers to work in a big com
pany.
69.Helen is a housewife.She wants to buy vegetables and fruit at low prices.
70.The students in No.2Middle School plan to have a picnic.Whether they are able to do it depends on the weather.
A.Lots of people miss their pets while they are on holidays.Our hotel can deal with this problem.We lend cats or dogs to you.We are sure that you will be happy to stay with them.
B.Many people like animals and take them as their pets.Now pet hospitals are very busy.Kind people who love animals are needed to work in busy hospitals.
C.Living in another country can help you to learn a language,and about another culture.Many companies today need those who can speak a foreign language,or have the experience of living or working abroad.
D.We sell eggs,apples,tomatoes and pork at very low prices.Our business hours are from 6:00am to 10:30pm.
E.Our city will have a cloudy day tomorrow.It will be rainy at times.There will be a strong wind.The day after tomorrow will be sunny.It will be a fine day to go hiking or to have a picnic.
F.We have all kinds of film videos,TV plays,and music videos.You can enjoy yourself and take time to watch your favorite videos at our shop.You can also borrow some videos home,each for a week for one dollar.
G.A study of t
he people in China's largest cities shows that saving money for children's education is the second most important purpose of people's saving habit.The result shows that people in China care much about education.The education market is very big in China.
66.B67.G68.C69.D70.E.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Mum,how about having a picnic this weekend?
-OK.It____great.(  )
A.soundsB.feelsC.looksD.smells

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.一I wonder when you_____the new camera.
一Well,I____it for two weeks.(  )
A.have bought; have hadB.bought; have bought
C.bought; have hadD.have bought; have bought

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.We often praise the world of science.
It explains the world and makes our lives easier with technology.One of the most exciting fields in science is artificial intelligence (人工智能 AI).This is an area where scientists are working on creating machines that think like humans.
However,one of the most famous scientists has a very dark warning for us about this type of technology.
"The development of artificial intelligence could spell the end of the human race,"said Professor Stephen Hawking to the BBC.
Hawking is a well-known British scientist and writer of bestselling science book A Brief History of Time.This warning came after he used the machine particularly made for him.As Hawking suffers from a serious disease called ALS,he needs an AI computer to communicate.The computer learns how Hawking thinks and suggests the words he may want to use next.
This  is a basic type of AI,which is very useful,yet Hawking is frightened of the possibility of creating technology that can match or surpass human intelligence.And it's easy to imagine how terrible things may be.Many TV shows and films display big,killer machines that are far cleverer than us."Humans can't compete because they are limited by slow biological evolution (生物进化),"said Hawking.
In what direction do you think AI is heading?Should we be hopeful or fearful?
42.According the passage,AI machines canA nowadays.
A.make our lives easier 
B.think like human beings
C.be much smarter than humans now
D.not be controlled by human beings soon
43.What does the underlined word  This  stand for in paragraph 5?C
A.A big,killer machine.
B.A serious disease called ALS.
C.The AI computer Hawing uses.
D.The AI technology scientists work on.
44.The writer took Hawking as an example toD.
A.explain how AI has helped us
B.show the great hidden use of AI
C.show AI has already become part of our life
D.suggest that AI might become dangerous for humans
45.Which of the following can be the title for this article?B
A.The development of AI
B.AI:a friend or an enemy?
C.The future of human beings
D.The fight between humans and AI.

查看答案和解析>>

同步练习册答案