| Traditional Dress in Africa | |
| Different colours | .The three most(54)importantcolours used in clothing are red,gold and green. .Different colours(55)standfor different things:the blood of freedom fighters,resources of the earth and the grassland of home |
| Social meanings | .Because clothing has strong social meanings,people have to choose what to wear(56)carefully. .Women in Ghana even wear different waistbands according to how important the event is. |
| Everyday life | .Because the temperature (57)changesgreatly,clothes are usually loose and comfortable. .Though Western clothes are popular with young people in some areas,traditional clothes are still of great(58)value |
分析 服装是一种语言.我们可以看看传统服装去了解文化.
非洲有着悠久的历史和丰富的文化,从传统服饰上可以看到.有三种颜色一红色、金色和绿色,通常用于服装.第一种颜色代表数以百万计争取自由的人的血;第二,丰富的非洲大地资源;和第三,家乡的草地.
因为服装具有很强的社会意义,人们在选择穿什么时都很谨慎,穿错衣服或者穿着不适当是一个严重的错误.例如在加纳,女人应该根据社交活动的重要性选择不同的腰带.
传统服饰也告诉我们关于日常生活的事.非洲的设计以宽松的服装闻名,白天的温度会很高,但在夜间很低,所以要求衣服在日常生活中是舒适的.
今天,尽管越来越多的年轻人喜欢穿西方服装,特别是在非洲大城市,传统的非洲服饰仍然是很有价值的,这是因为它有深刻的文化意义.
解答 54.答案:important.推理判断题.根据The three colours一red,gold and green,are often used in the clothing.The first colour represents the blood of millions of people who fought for freedom; the second,rich resources of the African earth; and the third,the grassland of home.可知这里提到的三个颜色是用常在服饰上的,各自有不同的寓意,故可知这三个颜色是在非洲最重要的,故填形容词important.
55.答案:stand.词义理解题.根据The first colour represents the blood of millions of people who fought for freedom; the second,rich resources of the African earth; and the third,the grassland of home.可知三个颜色代表不同的含义,represent是动词代表,结合for用stand for表示代表,这里是一般现在时,主语是Different colours复数,故答案是stand
56.答案:carefully.细节理解题.根据Because clothing has strong social meanings,people are very careful in choosing what to wear可知因为服装具有很强的社会意义,人们在选择穿什么时都很谨慎,空格处是用来修饰动词choose,故用副词carefully仔细地,故答案是carefully.
57.答案:changes.推理判断题.根据The temperature there can be very high during the daytime but very low at night,so it requires that the clothes are comfortable for daily life.可知是因为白天的温度会很高,但在夜间很低,所以要求衣服是在日常生活中是舒适的.故可知温度变化很大.这里是说客观事实用一般现在时,主语是the temperature 不可数名词,故谓语动词change改变用三单changes,故答案是
58.答案:value.细节理解题.根据Today although more and more young people like wearing Western clothes especially in big cities in Africa,traditional African dress is still quite valuable.可知虽然西方服饰很流行,但是传统服饰还是十分有价值,结合 of great,后面加上名词value,故答案是value.
点评 此类任务型阅读在充分理解文章含义和表格的结构后,结合文意和语法得出正确答案,要检查时态,主谓一致等语法错误.
科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Mary likes eating vegetables, such as potatoes, tomatoes and _________.
A. bananas B. carrots C. juiceD. pork
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | What a pity! | B. | With pleasure | ||
| C. | Never mind. | D. | I'm glad to hear that. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台第二教育联盟七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空
--- car is it ? ---It is Uncle Li’s car.
A. What B. Who . C. Whose D. Where
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届江苏东台第二教育联盟九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
As Sam slowly woke, he got a funny feeling in his stomach. He knew he would have to do something that he had been afraid to do for a long time.
The school bus came on time, and he sat with his friend, Billy. They chatted about baseball. It was a great way to get his mind off what he had to do later. As they got close to the school, he could feel his heart beating. His hands were starting to sweat. He hated this!
He entered Mrs. Owen’s class. She was smiling, and saying hello to all her students as she did every morning.
“Hi, Sam!” she said as he walked in.
“Hi,” he said and quickly sat in his seat. Then the class began to take their spelling test. He looked at the clock. The time was near. He hoped he was not first! Mrs. Owens said it was time to begin their special day.
“Sam, you’ll be first.” Mrs. Owens said to the class, “Sam has worked very hard on his report on Hawaii, and I know it is very interesting.”
Sam nervously greeted his class. Then, he thought about the fun things he had read about surfing, volcanoes, and pineapples in Hawaii, and he started to talk. He talked in front of the whole class, and it was fun. The class clapped as he finished and Mrs. Owens was smiling. It wasn’t terrible at all and he knew he would do better the next time.
1.How did Sam feel after he woke?
A. Excited. B. Nervous. C. Happy. D. Hungry.
2.What did Sam have to do that day?
A. To have a baseball match.
B. To take a reading test.
C. To go to a new class.
D. To do something special.
3.What does the underlined word “sweat” probably mean?
A. 触摸 B. 鼓掌 C. 出汗D. 指点
4.Which could be inferred (推断) from this passage?
A. Sam hated chatting about baseball.
B. Sam learned about Hawaii by travelling.
C. Mrs. Owens is unfriendly to her students.
D. The class enjoyed Sam’s talk very much.
5.Which is the best title for this passage?
A. A special day B. An interesting lesson
C. A nice teacher D. A professional report
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com