精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.At school,besides cheating on a test,a kid might cheat in other ways.They might steal someone else's idea for a science project,or copy a book report from the Internet and hand it in as if it's his or her work.
Cheating can happen in a lot of different ways.When people cheat,it's not fair to other people,like the kids who study for the test or who are the true winners of a game.
Some kids cheat because they're busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying.Other kids might feel like they can't pass the test without cheating.Even though there seems to be a"good reason"for cheating,cheating isn't a good idea.
A kid who thinks cheating is the only way to pass a test need to talk with the teacher or another grown-up.They can find some ways to help solve this problem.Talking about the problem and working it out will make him or her feel better than cheating.
Kids who cheat may feel worried about getting caught.Whether they are caught or not,these kids may feel guilty or embarrassed.Even if they feel fine or don't get caught,that doesn't mean it's OK.
There's an old saying that cheaters never win and winners never cheat.This may sound difficult to understand,because sometimes it seems like cheaters do win---at least for the moment.However,sooner or later,they'll pay the price.It's just a matter of time only.And kids who don't cheat are true winners because,when they win,they do it honestly.
81.What does Paragraph3mainly talk about?A
A.Why kids cheat.
B.How kids cheat.
C.What cheating is.
D.How harmful cheating is.
82.What's the writer's advice to kids who want to cheat in a test?D
A.To keep it a secret.
B.To try not to be caught.
C.To study hard for the test.
D.To turn to grown-ups for help.
83.What does the underlined word"guilty"in Paragraph5mean?C
A.Lucky.
B.Proud.
C.Sorry.
D.unfair
84.What's the writer's attitude towards the old saying mentioned in the last paragraph?B
A.He is against it.
B.He agrees with it.
C.He doubts whether it is true.
D.He thinks it is only partly true.
85.The writer wrote the passage toD
A.introduce the different types of cheating.
B.show how popular cheating is at school.
C.tell several cheaters'stories.
D.tell kids not to cheat.

分析 短文介绍了学校里的一些欺骗现象,以及背后的原因,造成的危害等.

解答 答案:81.A  细节归纳题.根据第三段内容及其句子Some kids cheat because they're busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying.Other kids might feel like they can't pass the test without cheating.有些孩子因为太忙或懒惰而作弊,他们想在不花时间学习的情况下取得好成绩,其他孩子可能觉得自己没有作弊就无法通过考试,可知主要介绍了一些孩子采取欺骗手段的原因.即为什么孩子们作弊.故选A.
82.D    细节理解题.根据第四段第一句A kid who thinks cheating is the only way to pass a test need to talk with the teacher or another grown-up.一个孩子认为作弊是通过测试唯一的办法,需要和老师或者大人交谈.可知向大人求助.故选D.
83.C    词义猜测题.根据上一句Kids who cheat may feel worried about getting caught.these kids may feel guilty or embarrassed,孩子们可能会觉得担心作弊被抓到.这些孩子可能会感到…或尴尬.可知结合选项,应说这些孩子可能会感到内疚或尴尬".所以guilty意为内疚.故选C.
84.B    细节推理题.根据最后一段第二、三句This may sound difficult to understand,because sometimes it seems like cheaters do win---at least for the moment.However,sooner or later,they'll pay the price.It's just a matter of time only.这听起来可能很难理解,因为有时候骗子好像赢了,至少现在是这样,但是迟早他们会付出代价的,这只是时间问题.可知作者是赞同这个说法的.故选B.
85.D   主旨归纳题.根据整篇文章内容及其妻句子cheating isn't a good idea,作弊不是一个好主意,needs to talk with the teacher or another grown-up,需要和老师或者大人交谈.kids who don't cheat are true winners.孩子不作弊是真正的赢家.可知作者写此材料的目的是为了告诉孩子们不要欺骗.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Have you ever noticed the black and white bars on a book?Do you know what they are used for?
They are barcodes(条形码.used in most products.If you go to a supermarket,you can see almost every product with a barcode (86)on it.Barcodes contain information about the product,such as name and production date.It's an (87)easy and convenient way to know about the products.Just scan(扫描.the bars with a barcode reader and everything is (88)clear.
The first use of a barcode in a supermarket checkout system was on a pack of American Wrigley Company chewing gum(口香糖)in 1974.Beyond supermarkets,barcodes are (89)needed
everywhere:for renting cars,for luggage checks on a plane,for parcels you send; life would be rather difficult (90)without barcodes.Most of our things would get lost in the post.
Barcodes change as well.Barcodes in the past were 1-D,but now there are 2-D barcodes,such as QR code.Since 2009,QR has been used on Chinese train tickets.People can enter stadiums,cinemas and theaters by (91)holding certain types of barcodes.
If you find these barcode things boring,a barcode building might be more up your street.In St Petersburg,Russia,there is a building designed like a barcode.It (92)looks strange,but it's actually a shopping mall.There are games too.Barcode Monsters is a mobile phone game.You have to scan barcodes and find the monsters!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.近几年,我国中学生出国留学的人数快速增长.请根据下面图表所提供的信息,在短文空白处填入恰当的单词或短语,完成一份有关出国留学情况的说明.

Every year,hundreds of thousands of students travel to foreign countries to study.More than 30percent of these students go to(71)the United States/the USA/America.Around 15percent go to France and 10percent to both England and (72)Germany.Australia and Canada are also popular countries with international students.A little(73)less than 10percent go to Australia,and around(74)5%/5 percent/five percent go to Canada.In fact,almost eighty of all international students can be found in these(75)six/foreign/westerncountries.Now these countries are still trying to increase the number of international students studying in their countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.请根据以下汉语提示,以"My hometown Yixing"为题用英语写一篇短文,向大家介绍一下你的家乡宜兴.内容要点如下:
1.宜兴是由13个镇组成.它是个居住的好地方.
2.宜兴有悠久的历史,还有许多著名的景点.
3.宜园是人们辛苦工作一天后放松的好地方,周末的森林公园人山人海.
4.最佳的旅游时间是春天和秋天,因为天气非常舒适.
5.我认为我们的家乡…我希望…
注意:
1.短文须包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2.第5要点的内容须用2句话展开合理想象,作适当发挥;
3.词数在90个左右.
参考词汇:宜园Yiyuan Park    森林公园Forest Park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.We should learn to use ________/?dik??n?ri/to look up words.(  )
A.bookB.documentaryC.dictionaryD.drama

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
A.Offering an opinion      B.Giving a hand
C.Never Saying Somebody Has Done Wrong
D.Making requests          E.Saying Sorry
F.Turning down an invitation
(31)B
The young woman at the airline check-in desk meant no harm.She greeted a customer with a question which would be no problem-in Chinese,"What's your problem?"But this question is impolite in English,and the customer became very angry.In this situation,the young woman should say."May I help you?"or"How can I help you?"Then she would mot be facing an unhappy traveler.
(32)D
Maybe you would like something.Instead of saying"Give me a hamburger,"say"Could I have a hamburger,please?"or"I'd like a hamburger."English speakers often use the expressions"please"and"thank you".When requesting something,use"Can I"or"Could I."In formal situations,"May I"is the best.
(33)A
When someone asks for your opinion,you don't want to make them feel upset by saying something they think is unkind.Maybe someone asks,"What do you think of my idea?"Don't say"It's a terrible idea."If you don't like it.Say"I don't think it's the best idea."Then people will accept your opinion more easily.
(34)F
When you can't accept an invitation,don't say"I can't.I'm busy."Refuse in a more indirect way."I'm afraid I can't…"or"I'd love to,but…"or"That sounds great,but…"These phrases soften the message and make it easier to accept.
(35)C
Avoid saying others have done wrong.Don't say,"You don't understand me."Say,"Maybe I need to make clear what I mean."Give special attention to"I"or"We"rather than"you".Take time to learn polite phrasing.Then you'll make your communication with people more pleasant.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The fish smells a.It must have gone bad.awful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What's your family rule,Sam?
-I        to go out with friends at night.(  )
A.don't allowB.was allowedC.am not allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.China is _______ Asian country and the UK is __________ European country.(  )
A.an,aB.an,anC.a,aD.a,an

查看答案和解析>>

同步练习册答案