精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.假如你是一位导游,请根据下面游客的需求特点给他们从(A-G)中选择合适的旅游景点,其中有两项是多余的.
Beautiful waterfallsMain featuresTips:Best time to go&Entry
(A).Detian Falls in GuangxiThe largest naturally formed falls in Southeast AsiaJuly-November
80yuan/person
(B).Hukou Waterfall in ShanxiThe second largest waterfall in ChinaApril-May;
81yuan/person
(C).Jiulong Waterfalls in YunnanDuring rainy season,it is dyed red by the red earth it carries,especially June and July
10yuan/person
(D).Black Dragon Pool Waterfall in Tai MountLegend has it that the undersea dragon palace in East China Sea is connected with the pool,where dragons from the Sea can swim freely.June-November
125yuan/person (Mar.-Oct.)
100yuan/person (Nov.-Feb.)
(E).Chishui Waterfall in GuizhouIt's 76meters high and 80meters wide,an AAAA tourist attractionJuly-October
40yuan/person
(F).Huangguoshu Waterfall in GuizhouWas added to the Guinness book of world records as the world's largest waterfall cluster.summer and autumn,the rainy season,90yuan/person in peak season and 70yuan/person in off season
(G).Shiliang Waterfall in ZhejiangThere is a stone beam about seven meters long and 1/3meter wide topping the waterfall,and the narrowest place is only 1/6meter wide.60yuan
Opening hours 6:00-19:00
71.Anna wants to go somewhere famous in the world.F
72.David is a student in Yunnan Province,he doesn't have much money.C
73.Mr.Green is a busy businessman,he's now in Taizhou,the day after tomorrow he will  have to go back to his company in Beijing.G
74.Grandpa Li likes travelling in spring.B
75.Aunt Mary lives in Shandong,she hates to go for a long way,she often feels car sick.D.

分析 本文介绍了几个著名的旅游景点以及几个人的旅游需求,根据景点的条件和游客的需求相匹配.

解答 71.F 细节理解题.根据题干安娜想去著名的地方,F项的Was added to the Guinness book of world records as the world's largest waterfall cluster.(被加入到吉尼斯世界纪录,是最大的瀑布群)符合她的要求.故选F.
72.C 细节理解题.根据题干David没有很多钱,对比价格就是C比较便宜.故选C.
73.G 细节理解题.根据题干格林先生是一个忙碌的商人,他现在在台州,后天他要回北京他的公司,应该选择Shiliang Waterfall in Zhejiang,台州在浙江,故选G
74.B 细节理解题.根据题干李爷爷喜欢春天旅行,和April-May; 81yuan/person 一致,故选B
75.D 细节理解题.根据题干玛丽阿姨在山东,不想去远的地方,就在泰山,故选D,Black Dragon Pool Waterfall in Tai Mount,泰山黑龙潭瀑布.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.fall over摔倒.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Do you think of your parents'?‘Yes,of course."You may answer.Maybe you buy a present for your mother on Mother's Day,and you give your father(41)BOn Father's Day',too.Then(42)Athe other days of a year?Always remember to think of your parents,not just(43)C some important  days.
    I have a friend who lives(44)D.because her parents live in another city.One day i went to visit her.We had a nice chat.Then she wanted to(45)B a telephone call.She dialed the number,but then she put the phone down.After about ten(46)C.she dialed the number again."Hi,Mum…"
    Later I asked,"why did you dial the number(47)B?"She smiled."because my parents are old.They can't get close to the telephone(48)A.I always do so when I call them,I just give them enough(49)Dto answer the call."
    My friend is a good girl  She is always thinking about her parents.What do you think of this?I think:we should do some small things for our parents and make them(50)Devery day.

41.A.itB.oneC.thisD.chat
42.A.how aboutB.how oftenC.two muchD.how long
43.A.byB.withC.onD.of
44.A.lonelyB.happilyC.sadlyD.alone
45.A.takeB.makeC.playD.buy
46.A,hoursB.monthsC.secondsD.days
47.A.onceB.TwiceC.three timesD.four times
48.A.quicklyB.slowlyC.quietlyD.hardly
49.A.moneyB.fondC.roomD.time
50.A.pleaseB.pleasureC.pleasantD.pleased

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Robots seem to be getting more and more advanced,as these four examples clearly show.Simon  the  Robot was developed by the  Georgia Institute of Technology.He's an upper-torso humanoid robot (上躯干机器人).Simon the Robot can grasp and release objects,clean up a workspace and interact with humans.In tests,Simon the Robot could tell whether
someone was paying attention to him.
Budgee was created by Five Elements Robotics.With two wheels and a little basket,he can carry things  for you while  you are at  the shops or in the park.You can communicate with him  by  using an  app  on your phone,and set  basic commands such  as  the  distance  he  has to  walk behind you.Budgee  can hold up to  22  kilograms  and  fold up into a small package that weighs just over 2kilograms.
Paro is a baby seal  (海豹)  robot  that was designed by Takanori Shibata.He's used on patients in hospitals and nursing homes.He can respond to sounds,learn a name and even show emotions such as surprise,happiness and anger.And he's active during the day and sleeps at night.
Rover was created by a team at Sydney University and has been used to herd (放牧) cows.The prototype needs to be operated by a human but in the future they're hoping to develop a fully_automated version.As well as herding cows,Rover can also monitor animals that are about to give birth,and gather data on soil.

56.Which of these robots can help us carry things when shopping?B
A.Simon the Robot.
B.Budgee.
C.Paro.
D.Rover.
57.What can Rover do to help people?C
A.Clean up a workspace.
B.Nurse patients.
C.Herd cows.
D.Show emotions.
58.Which word has the same meaning as the underlined word"commands"?A
A.orders       
B.purposes      
C.introductions    
D.voices
59.What is special about the robot designed by Takanori Shibata?D
A.He is active all day and all night.
B.He can talk with patients.
C.He looks like a baby.
D.He always works in hospitals.
60.Where does this passage possibly come from?B
A.sports newspaper.
B.A science magazine.
C.A travel guidebook.
D.A shopping advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Do you laugh every day?Most people do.Scientists say that people laugh about 17times a day.That is a lot of laughter.
In India,there are hundreds of (51)laughter clubs.The people in these clubs get together every morning.First they make their hands above their heads by   (52)lifting.Then they make themselves appear to be laughing.Soon,everyone is laughing naturally.People say they feel (53)good after laughing together.
Scientists believe that laughter is good for you.(54)Why?For one thing,laughter is good exercise.When you laugh,you (55)exercise many parts of your body.Scientists say that one hundred laughs are about ten minutes of running.When you laugh,you also(56)breathe deeply.This helps you relax.That's good for you,too.Why do we laugh?That is a (57)hard question to answer.We know that people laugh more often in a (58)group.They don't laugh very often when they are alone.Many scientists believe that we use laughter to(59)connect to other people.Laughter helps us feel part of a group.
In England,people say that laughter is the best(60)medicine.Some think that laughter helps sick people get well.
51.A.runningB.laughterC.exerciseD.sport
52.A.pullingB.showingC.liftingD.Pointing
53.A.boredB.nervousC.goodD.tired
54.A.WhatB.HowC.WhenD.Why
55.A.trainB.exerciseC.touchD.share
56.A.shoutB.sneezeC.smellD.breathe
57.A.sillyB.boringC.hardD.unless
58.A.groupB.clubC.familyD.center
59.A.giveB.replyC.returnD.connect
60.A.dietB.medicineC.lifestyleD.Felling.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Alan,Mr.Brown,the Whites,the Smiths和the Williams正各自打算买房子.请仔细阅读第71-75题中的个人情况说明和A到E五所房子的介绍,选出符合各自要求的最佳选项.
71.Alan,a young man,works as an engineer.He has shared a flat with others for about two years.Now he earns $8000and he wants to buy a single flat.D
72.The Brown family has two cars.One is for him,the other for his wife.He prefers the house with two garages where they can park cars.B
73.The Whites'twin sons,who like water games very much,will start school next year.The couple are looking for a house with a walking distance to a primary school.E
74.The Smiths,a middle-aged couple,want to open a restaurant.Now they are looking for a shop house in the city centre.They think about the price.A
75.The Williams are very rich,and find a modern and comfortable house.The house should be convenient for their parties.C
ABC
Introduction:
*Price:975,800
*Size:
*A downtown house
*Parking to the front
*Fit for Sandwich Shop   & Café.
Introduction:
*Price:209,665
*Size:
*Bedroom:4
*Bathroom:2
*Garage:2
*No improvement
Introduction:
*Price:560,000
*Size:
*Bedroom:4
*Bathroom:3
*Garage:3
*Big living room
D E
Introduction:
*Price:5700
*Size:
*Bedroom:1
*Floor:2/4
*Close to the subway
*No improvement
Introduction:
*Price:380,790
*Size:
*Bedroom:3
*Bathroom:2
*Near the city school
*Good neighbors

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Today,after many days of practice and lots of matches,we entered the basketball final.
I was the leader of the team.At the very beginning,one student from our team got the ball and quickly shot a basket.Oh,it went in,2:0.All our classmates cheered.
But after a few minutes there were some mistakes and we lost eight points.I changed two players,but it didn't help.
At that time all our teammates felt worried and we even quarreled with each other angrily."It's no use crying over spilt milk!"I shouted,"We must face it!"Let's think about our mistakes and stop making them!"
We had a short meeting.The second half of the match began.There was a big change.At first,our team got the ball and I shot from the three-point line at once.The ball did a beautiful curve and went straight into the basket.
I become very confident.The other team was still very strong.
A good chance came!I got the ball again and shot into the basket!12:9!I couldn't believe my eyes!Am I that good at shooting?How could I get so many points?
We stayed in the lead.Finally the score was 18:16.We won!

36.The passage mainly talks aboutA.
A.a basketball match   
B.a basketball team
C.skills of playing basketball         
D.ways to win a basketball match
37.At first,the writer's team was losing becauseC.
A.they felt upset
B.they kept arguing
C.they made mistakes
D.their classmates cheered too loud!
38.The best translation for"It's no use crying over spilt milk"is"D".
A.熟能生巧         
B.勤能补拙
C.破釜沉舟          
D.覆水难收
39.The final score of the basketball match isC.
A.2:0     
B.12:9            
C.18:16             
D.18:18
40.We can tell from the story thatD.
A.basketball is too hard a game to play
B.confidence comes from failure
C.failure can surely bring success
D.learning from failure can make one succeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.现在美国人几乎无法避免购买中国制造的产品.
Now Americans can hardlyavoid buying productsmade in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The purpose of today's charity sale israising(raise) money and school things for children in poor mountain areas.

查看答案和解析>>

同步练习册答案