精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Today,after many days of practice and lots of matches,we entered the basketball final.
I was the leader of the team.At the very beginning,one student from our team got the ball and quickly shot a basket.Oh,it went in,2:0.All our classmates cheered.
But after a few minutes there were some mistakes and we lost eight points.I changed two players,but it didn't help.
At that time all our teammates felt worried and we even quarreled with each other angrily."It's no use crying over spilt milk!"I shouted,"We must face it!"Let's think about our mistakes and stop making them!"
We had a short meeting.The second half of the match began.There was a big change.At first,our team got the ball and I shot from the three-point line at once.The ball did a beautiful curve and went straight into the basket.
I become very confident.The other team was still very strong.
A good chance came!I got the ball again and shot into the basket!12:9!I couldn't believe my eyes!Am I that good at shooting?How could I get so many points?
We stayed in the lead.Finally the score was 18:16.We won!

36.The passage mainly talks aboutA.
A.a basketball match   
B.a basketball team
C.skills of playing basketball         
D.ways to win a basketball match
37.At first,the writer's team was losing becauseC.
A.they felt upset
B.they kept arguing
C.they made mistakes
D.their classmates cheered too loud!
38.The best translation for"It's no use crying over spilt milk"is"D".
A.熟能生巧         
B.勤能补拙
C.破釜沉舟          
D.覆水难收
39.The final score of the basketball match isC.
A.2:0     
B.12:9            
C.18:16             
D.18:18
40.We can tell from the story thatD.
A.basketball is too hard a game to play
B.confidence comes from failure
C.failure can surely bring success
D.learning from failure can make one succeed.

分析 在经过许多天的练习和比赛后,今天我们终于进入了篮球总决赛.我是球队的队长.刚开始,我们队一个球员就抢到了球,很快就投篮了.哦,球进了,2:0.我们班所有学生都欢呼起来.但几分钟后,我们犯了一些错误,丢掉了8分.我换掉了2个球员,但并不起作用.那时候所有队友都很焦虑,甚至和对方生气地吵了起来.我大喊道:"覆水难收.我们必须勇敢面对.让我们回想下所犯的错误,不要再重犯."我们开了一个简短的会.下半场比赛开始了.场上形势发生逆转.刚开始,我们队抢到了球,我马上从三分线投球.球在空中划出一个美丽的抛物线,然后进了篮框.我充满自信.:对方球队依然很厉害.一个好机会来了!我抢到了球投篮!12:9!我简直不能相信自己的眼睛!我这么擅长投篮吗?我怎么会得这么多的分数?我们保持领先,最终比分是18:16,我们赢了!

解答 36.A.主旨大意题.题干意为:文章主要讲了___.根据Today,after many days of practice and lots of matches,we entered the basketball final.可知文章主要讲述了一场篮球比赛,刚开始作者所在球队占据优势,途中因犯了一些错误丢分,全队从失败中反省错误,最后赢得比赛的故事,故选择A.
37.C.细节理解题.题干意为:刚开始,作者所在队失分是因为___.根据But after a few minutes there were some mistakes and we lost eight points.可知是因为在比赛中犯了一些错误丢掉8分,故选择C.
38.D.句意翻译题.题干意为:"It's no use crying over spilt milk"最好的翻译是___.It is no use doing sth.表示做什么是没有用的,本句的原意是"为撒掉的牛奶哭泣是没有用的.",指不要为一件事后悔,因为后悔也没有用,故应选择D.
39.C.细节理解题.题干意为:比赛的最终比分是__.根据Finally the score was 18:16.We won!可知比赛最终比分是18:16.
40.D.推理判断题.题干意为:从这个故事我们可以推断出__.文章主要讲述了一场篮球比赛,刚开始作者所在队占据优势,途中因犯了一些错误而失分落后,全队开始反省所犯错误,最终赢得比赛,这告诉我们要善于从失败中学习,这样我们才能成功,故选择D.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了一场篮球比赛,刚开始作者所在队占据优势,途中因犯了一些错误而失分落后,全队开始反省所犯错误,最终赢得比赛,这告诉我们要善于从失败中学习才能获得成功.文章内容较简单易懂,但练习题题型灵活,应认真阅读文章,理解大意,仔细审题,准确定位信息,联系上下文在文中找到相关的答案或者依据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Lucy is singing in the room.(划线部分提问)
What is Lucydoing in the room?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.If you feel bad about yourself,you need to read"Nobody's Perfect"by American author Kimberly Kirberger.
Kim uses stories from real teens to teach girls to learn to love themselves.She says that bad thoughts about you come from habits.
Her own story shows this.Kim had three brothers who used to say bad things to her.Nobody likes you.Of course,her brothers did not really mean what they said.But things people say to you can become part of your thinking.
To stop this,Kim tells us to pay attention to our thoughts and the way we speak to ourselves.
It's very easy to change these bad thoughts to good ones.Whenever you have a few minutes alone,think of some nice things people have said to you recently.Then think about what you like about yourself.Slowly you will feel better about yourself and you will feel happier.
But there wilt still be situations when you think of something bad.Try to bring your mind back to good thoughts.
Changing thoughts from bad to good takes time.But as you practice saying kind things to yourself,you will understand that no one is perfect and you will like yourself much more.

71.The book"Nobody's Perfect"tells girls they shouldA
A.be happy with what they have          
B.not say bad things to others
C.pay attention to things people say      
D.often look at themselves in the mirrors
72.Kim thinks bad thoughts about oneself come fromB
A.the way one speaks                    
B.the habits
C.other's thoughts                      
D.bad feelings
73.You will have bad thoughts about Kim's opinion probably becauseC
A.you always think you're perfect
B.other people don't like you or talk to you
C.bad things others say to you influence your thoughts
D.your brothers don't get on well with you
74.According to Kim's opinion,D can't change bad thoughts to good ones.
A.thinking about what you like about yourself
B.thinking of some nice things people say to you
C.keeping saying kind things to yourself
D.paying attention to bad things people say to you
75.Which of the following is NOT TRUE?B
A.Practice saying some nice things to you.
B.Understand someone else is better than you.
C.Think of something good people have said.
D.Try to bring your mind from bad to good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.假如你是一位导游,请根据下面游客的需求特点给他们从(A-G)中选择合适的旅游景点,其中有两项是多余的.
Beautiful waterfallsMain featuresTips:Best time to go&Entry
(A).Detian Falls in GuangxiThe largest naturally formed falls in Southeast AsiaJuly-November
80yuan/person
(B).Hukou Waterfall in ShanxiThe second largest waterfall in ChinaApril-May;
81yuan/person
(C).Jiulong Waterfalls in YunnanDuring rainy season,it is dyed red by the red earth it carries,especially June and July
10yuan/person
(D).Black Dragon Pool Waterfall in Tai MountLegend has it that the undersea dragon palace in East China Sea is connected with the pool,where dragons from the Sea can swim freely.June-November
125yuan/person (Mar.-Oct.)
100yuan/person (Nov.-Feb.)
(E).Chishui Waterfall in GuizhouIt's 76meters high and 80meters wide,an AAAA tourist attractionJuly-October
40yuan/person
(F).Huangguoshu Waterfall in GuizhouWas added to the Guinness book of world records as the world's largest waterfall cluster.summer and autumn,the rainy season,90yuan/person in peak season and 70yuan/person in off season
(G).Shiliang Waterfall in ZhejiangThere is a stone beam about seven meters long and 1/3meter wide topping the waterfall,and the narrowest place is only 1/6meter wide.60yuan
Opening hours 6:00-19:00
71.Anna wants to go somewhere famous in the world.F
72.David is a student in Yunnan Province,he doesn't have much money.C
73.Mr.Green is a busy businessman,he's now in Taizhou,the day after tomorrow he will  have to go back to his company in Beijing.G
74.Grandpa Li likes travelling in spring.B
75.Aunt Mary lives in Shandong,she hates to go for a long way,she often feels car sick.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.
A Telephone Message
From:Ren Xue To:Yu Wei
Date:May 23 Time:16:00
Message:She says that you must put on your sports shoes,your hat and sunglasses,bring some food and drinks,and ride a bike to meet her at the school gate at 8:00 tomorrow
Tel:84676352.Taken by:Mother  
Found
May 16,2010
An MP5 was found in the library on the morning of may 16th.Will the owner please call at 87058344 or come to Class 1,Grade 9 to get it?
Lin Xiang
Sunshine Club
FOR YOUNG PEOPLE
FROM 12 TO18 YEARS OLD
Every Saturday 6:30 pm-9:30pm
London Street 28
87539682/87539683
Games,music,dancing and lots more
56.Yu Wei will meet Ren Xue at the school gateB.
A.at 8:00,on May 23
B.at 8:00,on May 24
C.at 16:00,on May 23
D.at 16:00,on May 24
57.Tomorrow Yu Wei and Ren Xue will probablyA.
A.go hiking 
B.go to a party
C.go to the movies
D.join the Sunshine Club
58.Which number can Maria call at if her MP5is lost?D
A.84676352. 
B.87539683. 
C.87539682. 
D.87058344.
59.Which of the following people is allowed to join the club?B
A.A 10-year-old kid.      
B.A 14-year-old boy.
C.A 19-year-old student. 
D.A 30-year-old parent.
60.We can know that the clubC
A.is on Land Street     
B.costs 35yuan a week
C.opens once a week     
D.is open for four hours a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.她戴上这项新帽子很可爱.She looks very cute in the new hat..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.
I did my homework at home yesterday evening.
What did you do yesterday evening?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Do you like a house with a big garden ________ a small one?
-Well,I like both.(  )
A.orB.andC.butD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Dear,please get some fruit before it        .
-OK.I'll go to the supermarket at once.(  )
A.runs outB.is run outC.is running outD.will be run out

查看答案和解析>>

同步练习册答案