【题目】任务型阅读 根据短文内容完成下面的表格,每空一词。
If you think you are too shy and want to be a little bit braver(勇敢的), just try the following things:
Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide(掩盖) it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.
Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.
Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person?
Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don’t waste time worrying about your look or whether(是否) people like you or not. You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.
Take one small step at a time. Each time when you say “Hi!”or smile at someone, say to yourself ”You can make it.” Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.
Advice on 【1】 to be a little braver
Advice | Reasons |
Be 【2】 to others. | If you tell people you are shy, they will understand you better. It is 【3】 for you to feel more comfortable in talks. |
Smile more. | People don’t 【4】 the one with an angry-looking face. |
Start a conversation with 【5】 words. | People will feel great and want to 【6】 to you. |
Pay more attention to ways to enjoy 【7】 or games. | You will become relaxed. It’s 【8】 to talk with others. |
Encourage yourself to say “Hi!” or 【9】 at someone. | Keep doing this and you’ll not be 【10】 to talk to others in the future. |
【答案】
【1】how
【2】open
【3】helpful
【4】like
【5】nice
【6】talk
【7】parties
【8】easy
【9】smile
【10】shy
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了如果你太害羞,就要勇敢一点。文章就怎样做给了几点建议:向别人敞开心扉,试着微笑,学习当一个善谈的人,一次迈出一小步等。
【1】根据文章的主题句“If you think you are too shy and want to be a little bit braver, just try the following things:”的描述可知,这篇短文主要是介绍怎样做得更勇敢一些。结合表格信息可知应填:how。
【2】根据文章的第一点建议“Be open to others.”的描述可知,这里指的是向别人敞开心扉。结合表格信息可知应填:open。
【3】根据文章中“Tell people you are shy.---This also helps you feel more comfortable in talks.”的描述可知,告诉别人你害羞,还有助于在交谈中感觉更自如。结合表格信息可知应填:helpful。
【4】根据文中“most people will stay away from an angry-looking face.”的描述可知,大部分的人会远离有生气表情的人。即人们不喜欢有生气表情的人。结合表格信息可知应填:like。
【5】根据文中“say something nice about people around you”的描述可知,说你周围人的好事,即以好的话开始谈话。结合表格信息可知应填: nice。
【6】根据文中“say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person?”的描述可知,别人说你的好话,你就愿意和别人继续交谈。结合表格信息可知应填:talk。
【7】根据文中“Think more about ways to enjoy parties or games.”的描述可知,参加聚会或者游戏要多注意方式。结合表格信息可知应填:parties。
【8】根据文中“Think more about ways to enjoy parties or games.--- You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.”可知,参加聚会或者游戏要多注意方式,你就会觉得与人交谈并不难。结合表格信息可知应填:easy。
【9】根据最后一段Each time when you say “Hi” or smile at someone, say to yourself “ You can make it.”的描述可知,这里指的是向别人问好或对人微笑。结合表格信息可知应填:smile。
【10】根据短文最后一句“Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.”的描述可知,坚持以上的做法,和别人交谈时你就不会害羞。结合表格信息可知应填:shy。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The pen is ______ . She wrote _______ name with it ________.
A. hers ; her ; herself B. hers ; her ; hers
C. her ; hers ; herself D. hers ; herself ; hers
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.
One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.
“Have a look at your watch, please,” said the girl. “What time is it now?”
“Sorry, something is wrong with my watch,” said Jack. “Where's yours?”
“I left it at home.”
Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”
The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstairs?”
根据文章内容选择最佳选项,并将其标号填入题前括号内。
【1】Jack was_______ when he finished middle school
A. sixteen B. eighteen C. twenty D. fifteen
【2】Why is he old woman satisfied with Jack?
A. Because he's her grandson.
B. Because he’s clever.
C. Because he can keep quiet.
D. Because he gets home on time.
【3】From the story, we can know that Mary is Jack’s_______.
A. classmate B. colleague (同事)
C. aunt D. wife
【4】The word “stamp” in the story means_______ in Chinese.
A. 盖印 B. 跺 C. 贴邮票 D. 承认
【5】Jack stamped his foot on the floor in order (为了) _______.
A. to wake his grandma up
B. to make his grandma angry
C. that his grandma was going to tell him the time
D. that his grandma was going to buy him a watch
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them. They say that there are some kinds of food people must eat every day. For example, people must eat some green and yellow vegetables. We shouldn’t eat too much meat. People also need to eat some fruits, bread and rice. Of course our bodies need some water and milk.
Scientists say people in different countries and different places eat different kinds of food. They cook food in different ways. Different people eat at different times. In one place, people eat once or twice a day. But in another place, people eat three or four times. The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.
Nowadays, the world faces two problems. People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food. It’s bad for people’s health. So it’s our duty to make everyone full and make everyone healthy.
【1】_______ know about food most according to the passage.
A.Farmers B.Cooks
C.Scientists D.Customers
【2】Scientists think the most important thing about food is _______.
A.how to cook B.when to eat
C.what to eat D.how often to eat
【3】Which of the following statements (陈述) is NOT true?
A.Every day, we should eat some vegetables.
B.All the people in the world have enough food to eat.
C.Many people are eating unhealthy food.
D.Everyone is needed to help solve the two problems.
【4】_______ is not good for our health.A.Meat B.Bread
C.Milk D.Potato chips
【5】We may read this passage in _______.
A.a letter B.a story
C.a newspaper D.a health magazine
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】When the bell rings, every student takes out an iPad. The light from the screens makes their young faces pretty and lively. That’s what happens every day at my school in the US. We use iPads in class.
I felt surprised and excited when I got an iPad the first day I arrived at the school. But it was not free. I spent about $100 to rent (租) it for three years.
Every iPad at my school has a special learning system (系统) called Focus. Teachers put their teaching materials(材料) like textbooks and PPTs on it. When we have classes, we enter the system and download (下载) the materials with our iPads.
It makes the classes interesting and efficient (高效的). For example, a few weeks ago, we learned about London in the UK. Our teacher prepared a video. Through the video, we saw many places of interest in London. We could not only watch the video, but also see the words at the same time. Because of the video, I know more about the city.
We also do our homework with iPads. We can know how well we do our homework right after we hand in our homework.
However, there are still some bad points about learning with iPads. Some of my classmates play games or surf the Internet in class.
I believe the key to use iPads well is to have good self-control (自制), isn’t it?
【1】 In the writer’s class, every student ________.
A. gets a free iPad from the teacher
B. plays games on iPads in each class
C. shares an iPad with their classmates in class
D. rents an iPad to use at school for three years
【2】The underlined word “Focus” is ________.
A. the name of the iPad at school
B. PPTs and videos
C. teachers’ teaching materials
D. a special learning system
【3】When students are learning with iPads, they should not ________.
A. play games
B. watch any videos
C. download the materials
D. hand in the homework
【4】 According to the example in Paragraph 4, we learn that ________.
A. students don’t like to use iPads in class
B. iPads are not useful when having classes
C. students use iPads to watch videos every class
D. iPads make the classes interesting and efficient
【5】What is the right way the writer think of using iPads in school?
A. Students should use iPads as often as possible.
B. To use iPads in school is very bad for students’ eyes.
C. Students should have good self-control when using iPads.
D. All students should use iPads to surf the Internet in class.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
111.假如你是李梅,想邀请英国交流生Kitty来你家。根据下面提供的信息,用英语写一封邀请信。
要点:
位置 | 新家位于镇中心 |
环境 | 空气清新,鸟语花香 |
邻居 | 友好善良,乐于助人……(补充一点) |
可做的事情 | 去博物馆看精美的艺术品和中国画 ……(补充一点) |
路线 | 沿着花园路走(Garden Road),在第二个十字路口向右拐,你会看见我家在你前面。 |
要求:不要逐句翻译,包含所有要点,注意格式,字数80左右。
Dear Kitty,
I would like to invite you to my new home.
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
The neighbours _____________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
This is the way to my home. __________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
Yours,
Li Mei
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—We _______ keep quiet in the library.
—Yes, I agree with you. And we _________ bring our student cards every time.
A. must; mustn’t B. have to; mustn’t
C. must; don’t have to D. have to; mustn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据首字母提示,用适当的词填空,每空一词。
【1】 --How are you? --I’m fine, t_______.
【2】 E_______ me, where is No.2 Middle School?
【3】He is my father. She is my mother. They are my p__________.
【4】 Look at the c________ on the wall. What time(时间) is it?
【5】He is my u________, my mother’s brother.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】--_______________? –It’s black and white.
A. What color is your jacket? B. What is that in English?
C. Is your jacket black and white? D. Is this your jacket?
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com