精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Below are some suggestions given by the English children posted on the website about how to help Africa.Which one do you think is the best?
I think health is the most important thing.We need to make sure that the money we give is spent wisely.The money should be spent first on clean water supplies and better health care.
-----Robin,aged 16,Birmingham
I think the most important thing is to improve the education of the African countries.There is an old saying,"If you give a man a fish,you'll feed him for a day.If you teach him how to fish,you'll feed him for a lifetime."We need to help people to help themselves,not just throw money at the problem when it appears.
-----Rebecca,aged 15,Liverpool
People seem to give a lot more money to charity when there is a sudden,huge disaster(灾难) like the earthquake.It's good for people to do so,but I also think that everyone should give a small part of their salary(工资)to charity.If everyone did that,it would make a big difference.
-----Mary,aged 14,Stratford-on-Avon
Giving money to charity can help,but it's not the final answer.I think what these countries need is a good government.
-----Bethany,aged 16,Newcastle
The best thing we can do is to send experts like engineers,doctors and teachers to help the people to help themselves.
-----Robert,aged 16,Cardiff
51.Which two children share the similar opinion?D
A.Mary and Rebecca.
B.Bethany and Mary.
C.Rebecca and Bethany.
D.Rebecca and Robert.
52.Who pays more attention to Africans'health care?B
A.Mary.
B.Robin.
C.Rebecca.
D.Robert.
53.What does Rebecca mean by saying"We need to help people to help themselves"?C
A.We should help the teachers in Africa to improve their teaching ways.
B.We should help people in Africa how to build a good government.
C.We should help the African people develop skills to make a living.
D.We should help the African people build more schools.
54.What is Mary's opinion?A
A.Everyone should do what we can to help the African people.
B.It is not good for people to give so much money to the African people.
C.It is very important to have a good government.
D.We can send more teachers there to help the African people.
55.Where are these suggestions posted?B
A.In the textbook.
B.On the website.
C.In the guidebook.
D.In the magazine.

分析 本文主要讲述了是一些儿童英语网站上发布关于如何帮助非洲国家的建议.

解答 51.D 推理判断题. Rebecca的观点是"我认为最重要的是提高非洲国家的教育.有一个古老的说:"如果你给一个人一条鱼,你会每天喂他.如果你教会他怎样钓鱼,你会养活他一辈子."我们需要帮助自己,而不是把钱当它出现的问题."Robert的观点是"我们能做的最好的事情就是给专家像工程师、医生和教师帮助人们来帮助自己."可知这两个人的观点都和教育有关,故选D.
52.B 细节理解题.根据Robin一栏的I think health is the most important thing可知Robin认为健康是最重要的,故选B.
53.C推理判断题.根据文章内容Rebecca的观点是授人以鱼不如授人以渔.所以这句话就意味着我们应该帮助非洲人民发展谋生的技能.故选C.
54.A细节理解题.根据Mary一栏的If everyone did that,it would make a big difference.可知RobMary认为健康是最重要的,故选A.
55.B 细节理解题.根据第一段Below are some suggestions given by the English children posted on the website about how to help Africa.可知这些信息是在网上的,故选B.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Personal computers and the Internet give people new choices about how to spend their time.
Some may use this freedom* to share less time with certain friends or family members,but new technology will also let them stay in closer touch with those they care most about.I know this from personal experience.
E-mail makes it easy to work at home,which is where I now spend most weekends and evenings.I am so happy that I can work at home very conveniently*.My working hours aren't necessarily much shorter than they once were but I spend fewer of them at the office.This lets me share more time with my young daughter than I might have if she'd been born before electronic mail became such a practical tool.
The Internet also makes it easy to share thoughts with a group of friends.Say you do something fun,see a great movie perhaps---and there are four or five friends who might want to hear about it.If you call each one,you may tire of telling the story.With E-mail,you just write one note about your experience,at your convenience,and address* it to all the friends who you think might be interested.They can read your message when they have time,and read only as much as they want to.They can reply at their convenience,and you can read what they have to say at your convenience.
E-mail is also an inexpensive way to stay in close touch with people who live far away.More than a few parents use E-mail to keep in touch,even daily touch,with their children off at college.
We just have to keep in mind that computers and the Internet offer another way of staying in touch.They don't take the place of any of the old ways.

52.The purpose of this passage is toB.
A.explain how to use the Internet
B.tell the value and usefulness of the Internet
C.describe the writer's joy of keeping up with the latest technology
D.introduce the reader to basic knowledge about personal computers and the Internet
53.The use of E-mail has made it possible for the writer toC.
A.spend less time working
B.work at home on weekends
C.have more free time with his child
D.work at a speed comfortable to him
54.According to the writer,E-mail has a clearer advantage than the telephone because E-mail helps oneA.
A.reach a group of people at one time conveniently
B.keep one's communication as personal as possible
C.pass on much more information than the telephone
D.get in touch with one's friends faster than telephone
55.The best title for this passage isD.
A.Computer:New Technological Advantages
B.Internet:New Tool to keep Good Friendship
C.Computers Have Made Life Easier
D.Internet:a Convenient Tool for Communication.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.Write at least 60 words about the topic"An Unforgettable Experience"(以"一次难忘的经历"为题写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格)
初中生活即将结束,三年的初中生活一定给你留下了很多难以忘怀的经历.请谈谈令你难忘、值得回忆的一次经历.
Phrases for reference (以下短语仅供参考):
graduate from…a meaningful activity
enjoy oneselfremember…forever
( 注意:短文中不得出现考生的姓名、校名及其他相关信息,否则不予评分.)
Everyone has some unforgettable experiences.I had a very unforgettable experience when I was 11 years old.I had some training with my classmates.We went to Fengxian and we needed to live in a small dormitory for two days.We did everything ourselves.Our parents couldn't help us,because they didn't stay with us.We got up very early in the morning.We had to clean ourselves quickly.And then we stood in a line.We leant a lot of things there,such as cooking,washing and even making beds.Every day,we had to practice more than five hours.Now I think it was very hard for everyone but it was very good for us.Because we are looked after by our parents,but in fact we should learn how to look after ourselves.What an unforgettable experience it is!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Steve Jobs was one of the fathers of the personal computing time and the founder of Apple.He was also one of the giants of the information age.Here are some of his greatest contributions.

Apple II
Jobs and Steve Wozniak founded Apple Computers Inc.in 1976.A year later,the Apple II was invented.This production was the world's first personal computer.
The iMac
Under Job's leadership Apple introduced the all-in-one iMac computer in 1998.The iMac became the first machine,which offered only a CD-ROM slot (狭孔).
The iPad
By 2010,Steve Jobs was confident the world was ready to have a tablet computer that would be great for watching movies and playing games.The iPad is a great success.
iPhone 4s
iPhone 4s came out on October 4,2011,in America.It looks like iPhone 4.It has a large and wider screen and a better camera.
31.When was the iPhone 4s invented?D
A.In 1977.
B.In 1998.
C.In 2010.
D.In 2011.
32.Which one was the oldest?A
A.The Apple II.
B.The iMac.
C.The iPad.
D.The iPhone 4s.
33.From the passage,we can know that the iPadB.
A.has a CD-ROM slot
B.is great for watching movies
C.has a better camera
D.is the first personal computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A.用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次.
first   during   safe   careful   dream
41Mydreamis to be a dancer
42.Yan Liwen was called"China'sfirstastronaut"when he returned to Earth.
43.If you read the passage morecarefully,you can understand the writer better.
44.Mike went to Hangzhou and met some friendsduring his winter holiday.
45.Many people prefer to travel by plane.They think a plane is faster andsafer than a train.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.阅读短文,根据其内容回答问题.
There are nearly 400different types of sharks,but only about 30types have even been reported as attacking human beings.
The chances of being attacked by a shark are very small compared to other dangers.Many more people drown(溺死)in the ocean every year than are bitten by sharks.The low number of attacks that happen every year proves that sharks do not feed on humans if they have the choice.There are three types of shark attacks.The main one is known as a‘hit and run'.The shark attacks because it thinks you are a fish,but when it tastes a human it decides not to eat you.The second type is called a‘bump and bite'.The shark bumps you to find out if you are fit to be eaten and then bites you if it thinks you are.The third type is called a‘sneak'.When attacking in this way,the shark waits for you to swim by and attacks you suddenly.The latter(后者的)two types of attack are more likely to be deadly for humans.
However,your chances of being attacked by a shark can be reduced if you follow the advice below.
•Do not swim in the dark.Sharks can still see you but you cannot see them.
•Do not swim if you are cut or if you have a fresh wound.Sharks can smell blood over a long distance.
•Do not wear bright clothing or jewellery because sharks are attracted to colours and shiny objects.
•Try and stay in groups,as sharks usually avoid large numbers of people.
Don't be frightened(受惊吓)by sharks as there is 30times greater chance of being hit by lightning than being attacked by a shark.

64.Are there only 30types of sharks in the world?No,there aren't.
65.Are the chances of being attacked by a shark small or big compared to other dangers?Small.
66.What are the two deadly shark attacks called?.‘Bump andbite'and‘sneak'.
67.Why should you try and stay in groups to avoid the shark attack?Because sharks usually avoid large numbers of people.
68.What does the writer mainly tell us in the passage?Types of shark attacks and how we can avoid them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.

Tickets Information
Dates:1st August-31th August
Mon-Fri,10a.m.,8p.m.
The Little Mermaid          Sat-Sun,10a.m.,2p.m.,8p.m.
Place:Yong Le Theatre
Duration:1.5hours
Ticket prices:$25per child or adult (day shows)
$35per child or adult (evening shows)
Family packages:
$85for 4tickets (10a.m.,2p.m.shows)
$120for 4tickets (8p.m.shows)
Latecomer Policy:
Please arrive early.Latecomers will not be allowed to enter
until a proper break in the shows.Tel:617-219 4300        Children:
As courtesy (礼貌) to other audience,children under 3years
old will not be allowed in.
31.John goes to see the film on a Sunday afternoon of August,when will he come out of the theatre?B
A.At about 2p.m.
B.At about 3.5p.m.
C.At about 10p.m.
D.At about 8p.m.
32.D are not allowed to enter the theatre.
A.Latecomers                           
B.Adults without children
C.School students                        
D.Kids under 3years old
33.If a family of four go to the theatre in the evening,they have to pay at leastCdollars for the tickets.
A.85               
B.100              
C.120             
D.140.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
SMILE'S IS HAVING A BIG WEEKEND ELECTRONIC SALE!
     
 
       All stereos,TVs, 
 radios and cameras 
Open from 10 AM to 6 PM in
Fort Street Mall.
 
JACKSON'S ANNUAL SALE
This week only!
Men's and women's                   Jewelry:watches,
clothing:shoes,coats                  rings,earrings
and sweaters,swimwear,and necklaces.
jeans.Luggage:bags
and briefcases
Furniture:Leather sofas,
   dining tables and             
        chairs,and bookcases.          Jackson's on the corner
                                       of Main and East Streets.
 
APPLE
Come and see what we have on sale for your office!
30% off  All office furniture:desks and bookcases
20% off  Office equipment:typewriters and telephones
10% off   Office supplies:pens,paper and calculators
                  On First Street         Open 10AM---5PM Daily
48.Smile's sale is forAonly.
A.two days    
B.seven days 
C.five days    
D.two weeks
49.Men's clothes are on sale atB.
A.Apple      
B.Jackson's   
C.Smile's    
D.Fort Street Mall
50.Apple has telephones atCoff.
A.40%  
B.30%    
C.20%      
D.10%

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.判断下列各组单词中的划线部分读音是否相同,相同的在横线处填写A,不同的填写B
often,over.B.

查看答案和解析>>

同步练习册答案