精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.World Wonders
Our world has many famous landmarks.A landmark is a building or place that is special to an area.Some landmarks are built by people.Other landmarks are things in nature,such as a volcano or a waterfall.Here are four famous landmarks built by people.
Machu Picchu

 
 
 
 
Andes Mountains,Peru
Machu Picchu was once a city located high in the Andes Mountains in Peru.Its name means"old peak".The city was built nearly 600 years ago.The remains of about 200 stone buildings are found there.They include palaces,temples,and homes.
Great Sphinx

 
 
 
 
 
Giza,Egypt
The Great Sphinx is a huge statue.It has the head of a person and the body of a lion.It was built more than 4,000 years ago.No one knows for sure why it was built.Some say it honors an ancient king.
Leaning Tower of Pisa

Pisa,Italy
The Leaning Tower of Pisa is a bell tower.It was built on soft soil.That caused the tower to lean to one side soon after workers began building it more than 800 years ago.Visitors can climb about 300 steps inside to see a great view of the city.
Sydney Opera House

Sydney,Australia
The Sydney Opera House was built from 1957 to 1973.This performing arts center looks like a ship with sails.It is located on a piece of land inside a harbor.A harbor is a part of a body of water where ships can stay safe from storms.
41.Where is Machu Picchu?C
A.In Pisa,Italy.
B.In Giza,Egypt.
C.In the Andes Mountains in Peru.
D.In Sydney,Australia.
42.What does Sydney Opera House look like?D
A.The body of a lion.
B.The head of a person.
C.A bell tower.
D.A ship with sails.
43.Which of the following is the oldest?B
A.Machu Picchu.
B.Great Sphinx.
C.Leaning Tower of Pisa.
D.Sydney Opera House.

分析 本文介绍了四个著名的建筑物,马丘比丘古城,狮身人面像,比萨斜塔和悉尼歌剧院.

解答 41.C  细节理解题.根据Machu Picchu was once a city located high in the Andes Mountains in Peru可知Machu Picchu 在秘鲁的安第斯山脉中,故选C.
42.D  细节理解题.根据The Sydney Opera House was built from 1957 to 1973.This performing arts center looks like a ship with sails可知悉尼歌剧院建于1957至1973,这个表演艺术中心看起来像一艘有帆的船,故选D.
43.B 细节理解题.根据文章中The Great Sphinx is a huge statue.It h as the head of a person and the body of a lion.It was built more than 4,000 years ago.伟大的狮身人面像是一座巨大的雕像,它是一个人的头和一头狮子的身体,它是在4000多年前建成的可知The Great Sphinx 是最古老的.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Can he play the piano?(肯定回答)
Yes,hecan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.阅读面的短文.根据短文 内容,从各题所 给的ABC和D三个选项中.选出最佳答案.
Li Li is a little girl at the age of nine.She is a pupil in a primary school She works hard at  her subjects.In class,she takes an active part in all kinds of activities She looks smarter than her classmates.
One day.she was doing her homework after supper as usual  Her father was not in.Her mother was taking a shower in the bathroom.After she finished her homework.Li Li asked her mother to check her homework.but her mother  didn't answer her.A few minutes later,her mother was Still in the bathroom.Li Ii fell strange.She knocked at the door.But her mother made no answer.She pushed the door open and found her mother lying on the floor.At the same time,she smelled something terrible.It was the gas.She quickly opened the window,turned off the gas and called 120and 110for help.Soon some doctors and  policemen came and sent her mother to the nearest hospital.Her mother was saved at Last.
Why did the little girl know how to do that?That was because  she had learned how to Save herself and others in danger in school.

56.LiLi isA.
 A.a primary school pupil        B.a college student     C.a middle school student
57.LiLi was  doing her homework while her motherC
   A.was shopping         B.was working       C.was taking a shower
58.Why didn't her mother answer her?B
   A.Because she was angry
   B.Because there was something wrong with her mother.
   C.Because she wasn't at home.
59.The accident happenedA      
   A.in Li Li's home      B.in a hospital            C.in a school
60.We should beAin danger.
   A.brave and calm           B.shy and afraid      C.worried and frightened.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

19.He said the Greens will visit Tibet the next month.will改为would.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
daughter    teach     neither    cheer    happy
41.Jenny'sdaughter takes after her.They are both very kind.
42.The good news Miss White told us made everyonecheer up.
43.Julie met her good friend on the way to school and they talkedhappliy.
44.The problem is really difficult.Niether Lucy nor her sister can work it out.
45.I didn't know what wastaught in the math class yesterday because I was ill at home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
                      Fly to Singapore
Beijing travel company
Best four days in Singapore
Book online:www.Beijingtour.com
Call:010-62617788
                    Beijing-Singapore
Miramer Hotel
restaurant; swimming pool; movie theater and KTV;
clothes store; ping-pong room; reading room.
Day 1:Morning:take a bus tour of the island
Evening:see a show at the Neptune Theatre
Day 2:Moring:visit the Handicraft (手工艺品) Center and the National
Museum.
Afternoon:take the cable car (缆车) to Sentosa Island.
Day 3:Free for shopping
Day 4:Morning:take a walking tour of old Singapore
Afternoon:a boat trip around the island
Leaving Date & Price:
July 1,2015  3,220
July 12,2015  3,100
July 23,2015   2,950
Note:
?Adult:full-price
?Children from 5to 12years old:half-price;
?Children less than 5years old:free
Please choose and book early
Business Hours:
Weekdays:24hours
Weekends 8:00am-6:00pm
56.What can't you do in the Miramer Hotel?D
A.Play ping-pong    
B.See a movie 
C.Read books
D.Play chess
57.If you are interested in visiting museum,you will have a good time onB.
A.Day 1
B.Day 2
C.Day 3
D.Day 4
58.Mr.Grace,together with his wife and his son who is only five years old wants to travel on July 12,2015.How much will they cost?C
A.8,050
B.6,200
C.7,750    
D.7,375
59.When can you book the trip on weekends?B
A.At 7:30am
B.At 10:20am
C.At 8:00pm
D.At 9:00pm
60.Which of the following is NOT true?D
A.This is a four-day trip for you to have fun in Singapore.
B.You can see a show at the theatre on the first day there.
C.The third day is available for you to go shopping
D.It's cheaper to book tickets on July 12than on July 23.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I am interested in animals,so I ______ much time playing with my pet dog.(  )
A.payB.costC.spend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.There is no way he can make a _______ when he leaves school now,I think.(  )
A.aliveB.livingC.liveD.lives

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-How about flying a kite,Jim?-____.(  )
A.I'd like thatB.It's rightC.No problem

查看答案和解析>>

同步练习册答案