精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Father and I left early.It was unusual for us to go into town together.Usually these shopping trips were Mother's business and she planned everything.She arrived at the bus stop just before the bus.She always took a small present for the driver,and she always got the best seat.Father didn't have a good plan so we waited for over an hour.
   Finally the bus drew up,and the driver shouted,"Come on!Get on quickly!"People all climbed onto the bus.Father was polite and stood aside,so by the time we got on,there were no seats.We had to stand all the way into town.At last we arrived,cold and tired.
"I'm starved,"I said.Father took me to a restaurant.It was warm and there was a wonderful smell.I felt better.We ate lunch and discussed the day."We'll have a good time!"said Father.A whole day with my father was very unusual.We were preparing to visit my grandmother.That was unusual,too.Grandmother lived in the far north,a cold part of the country.Mother told me stories about it,and I was excited about the visit."What's it like in the north?"I asked Father."It's very cold,"he said."We must buy some warm clothes."
    We went from shop to shop,buying shoes,thick socks,scarves and gloves.We had more and more bags to carry.It was nearly time to get the bus home,We  had one more shop to visit."I suppose I'll need a coat",I said."Then,let's have a look here."I saw a beautiful jacket.It was very expensive.I asked,"How about this jacket?"Father nodded."I think that's all,"he said.
    What an unusual day!
69.Who always planned everything well?B
A.Father.
B.Mother.
C.The driver.
D.Grandfather.
70.How did they fell when they arrived?A
A.Tired.
B.Bored.
C.Worried.
D.Surprised.
71.What does the underlined word"starved"mean?A
A.Hungry.
B.Thirsty.
C.Sleepy.
D.Uncomfortable.
72.What can we learn from the passage?C
A.It was cold in the restaurant.
B.They were the first to get on the bus.
C.They planned to visit Grandfather.
D.They bought a coat for Grandfather.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍父亲和我去购物的一天.通常都是妈妈去购物,她经常计划得很好,但今天爸爸和我去,我们等了一小时的公车,又站了很长时间才到城里.在一家餐馆里我们讨论去拜访祖母的事情,那里很冷,因此需要买很多东西,结果有很多的袋子要拿,回家的汽车快来了,我们还没有买完,多么不寻常的一天啊.

解答 69.答案:B.细节理解题.根据第一段Usually these shopping trips were Mother's business and she planned everything.通常这些购物旅行是母亲的事,她计划一切.可知,是妈妈把一切都计划好,选B.
70.答案:A.细节理解题.根据第二段最后一句At last we arrived,cold and tired.我们终于到了,又冷又累.可知,到城里时很累,选A.
71.答案:A.词义猜测题.根据下句Father took me to a restaurant.爸爸带我去了一家餐厅.可知,应该是"饿的",选A.
72.答案:C.细节理解题.根据第三段第二行We were preparing to visit my grandmother.我们准备去看望我的奶奶.可知,从短文中我们知道"他们计划去探望爷爷奶奶.",选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏靖江靖城中学七年级下第二次独立作业英语卷(解析版) 题型:翻译

完成句子

1.尽最大努力,你就会学好英语。 your, and you will learn English well.

2. 当心别在冰上行走。Be _______ not ____________ on the ice.

3.她天天匆匆忙忙去上学。 She ________ ________school every morning.

4.我现在再也不害怕动物了。Now I am notof animals.

5.这件事我们不能向别人抱怨太多。We can’t ________ ______________ to others about it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.One morning,Sharon woke up and she wanted to find the environment.Miss Clark,herteacher,told her that people needed to (56)B  the environment clean.So Sharon had to find (57)D first.(58)C  it was Saturday,she had plenty of time.When she got out of bed,she (59)D  to look under the bed.It was dusty(满是灰尘的) under there,but where was the environment?
Sharon went to the window.She(60)B at the trees in the neighbors'yard.Then she went into the hall.She didn't find the environment.If she was going to find it,she'd better  (61)D.Then she went to the(62)B.Her mom was cooking breakfast.(63)D  breakfast,she went outside to look for the environment.She met Herman,a talking parrot.He asked her what she was looking for."I'm Iooking for the environment.Have you seen it here?How do you ever find it?And if you find it,how do you keep it clean?".
Herman looked(64)A."It's strange.You are the first human to ever look for the environment.The environment seems to be almost (65)A."Herman said.
Sharon looked to the right and the left.She looked up.She looked down."Where?"she said,"where is it now?""The environment is just about everywhere you look,"Herman said,"The environment is the air,the water and the soii.In fact,it's everything around us."

56.A.haveB.keepC.produceD.help
57.A.herB.thisC.oneD.it
58  A.SoB.WhenC.SinceD.If
59.A.dreamedB.decidedC.helpedD.wished
60.A.looked backB.looked onC.looked throughD.looked up
61.A.stand upB.look upC.wake upD.hurry up
62.A.bedroomB.kitchenC.studyD.washroom
63.A.ForB.AtC.BeforeD.AfLer
64.A.surprisedB.shyC.lazyD.silly
65.A.everywhereB.somewhereC.hereD.there

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Loisa Morich was a pretty girl with a lovely smile.She loved painting,and writing.And most of all,she loved  her family:her parents,her little brother Robin and little sister Sally.Loisa had dreamed of becoming  an artist when she grew up.But sadly,when she was only seven,she had brain cancer.
    Since then Loisa had to spend the long days in the hospital.As she got worse,she couldn't speak.She began to communicate with her family by writing notes.Finally Loisa died,just 11 months after she came to the hospital,lying in bed beside her parents.
    Loisa's parents Roger and Arake were shocked by their daughter's death.But they soon discovered that she had left some gifts for them.
    Not long after her death,Loisa's parents were sorting through her things when they began to find her notes to the,"They would be between CDs or between books on our bookshelf."Roger said,"We start to collect them and they would all say,‘I love you,Mom,Dad,Robin and Sally.'We kept finding them,and still to this day."Roger and Arake treasured(珍爱) all of the notes from Loisa,and each of them has left a single envelope unopened."We always hope that there is on more note that we haven't read yet,"said Roger.

51.Which of the following is correct about Loisa?A
A.Loisa died of brain cancer
B.Loisa lived alone all the time
C.Loisa wanted to become a writer when she grew up
52.There wereB people in Loisa's family.
A.four          
B.five         
C.six
53.As Loisa got worse,she couldn'tC.
A.see anything       
B.write notes      
C.talk to others
54.What did Loisa give her family as a gift after her death?B
A.Some books       
B.Love notes      
C.Some CDs
55.Which of the following is the best title for this passage?A
A.Notes Left Behind  
B.The Death of Loisa     
C.A Single Envelope.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Every year thousands of tourists visit Pompeii,Italy.They see the sights that Pompeii is famous for its stadium(运动场) and theatres,its shops and restaurants.The tourists do not,however,see Pompeii's people.They do not see them because Pompeii has no people.No one has lived in Pompeii for almost 2,000 years.
    Once,Pompeii was a busy city of 22,000 people.It lay at the foot of Mount Vesuvius,a grass-covered volcano.Mount Vesuvius had not erupted(喷发) for centuries,so the people of Pompeii felt safe.But they were not.
    In August of AD 79,Mount Vesuvius erupted.The entire top of the mountain exploded(爆炸),and a huge black cloud rose into the air.Soon stones and hot ash(灰烬) began to fall on Pompeii.When the eruption ended two days later,Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes.Almost all of its people were dead.
    For centuries,Pompeii lay buried under stones and ashes.Then,in the year 1861,an Italian scientist named Ginseppe began to uncover Pompeii.Slowly,carefully,Ginseppe and his men dug.The city looked almost the same as it had looked in AD 79.There were streets and fountains(喷泉),houses and shops.There was a stadium with 20,000 seats.Perhaps the most important of all,there were everyday objects,which told us a great deal about the people who lived in Pompeii.Many glasses and jars had some dark blue color in the bottom,so we know that the people of Pompeii liked wine.They liked bread,too;metal bread pans were in every bakery(面包店).In one bakery there were 81 round,flat loaves of bread-a type of bread that is still sold in Italy today.Tiny boxes filled with dark,shiny powder tell(粉末) us that women liked to wear eye make-up.
    Ginseppe has died,but his work continues.One-fourth has not been uncovered yet.Scientists are still digging,still making discoveries that draw the tourists to Pompeii.

45.Why do large number of people come to Pompeii each year?D
A.To visit the volcano.
B.To shop and eat there.
C.To watch sports and plays.
D.To see how Pompeiians lived.
46.Why had so many Pompeiians remained by volcanic Mount Vesuvius?C
A.The city nearby offered all kinds of fun.
B.The area produced the finest wine in Italy.
C.Few people expected the volcano to erupt again.
D.The mountain was beautiful and covered with grass.
47.Why did the city uncovered look almost the same as it had looked in AD 79?B
A.Because Ginseppe and his men dug it slowly and carefully.
B.Because the city was buried alive and remained untouched.
C.Because scientists successfully rebuilt the city with everyday objects.
D.Because nobody had lived in the city ever since the volcano erupted.
48.What do we know about the Pompeiians who lived 2,000 years ago?A
A.They lived more or less the same as Italians now do.
B.They liked women wearing all kinds of make-ups.
C.They enjoyed a lazy life with drinking and eating.
D.They went back to Pompeii after the eruption in AD 79.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.C
    William  Shakespeare  died  on April  the  23rd  in  1616.This  year's 400th anniversary of his death  is not  just a chance  to  remember one of   the greatest writers of all  time.It  is a moment  to celebrate his ongoing  influence.Just as Ben Jonson,another great English writer of his  times,said,"he is not of an age,but for all time."
    People  like  Shakespeare's  plays  because  the  characters  show  real
human feelings.Romeo and Juliet,who are young lovers,they don't quite know how to get ahead
with their lives.And they disagree with their parents.Their story has a sad ending.When we take
the characters out of his period,they really speak to almost any time and place.
    The  language  of  Shakespeare  is  alive  and  well  in modern,everyday  English.Even  if  an
English-speaker knows nothing about Shakespeare,they will surely know some sayings that come
from his plays.When we have problems making up our mind,we say"to be or not to be:that  is
the question"(Hamlet).When a friend eats all the food in the house,we say he's"eating me out of
house and home"(Henry IV).
    But Shakespeare's  influence  is  felt  far beyond his  language and his culture."Cowards die
many  times before  their death,the valiant (英勇的) never  taste of death but once."This saying
from Shakespeare's historical play Julius Caesar encouraged Nelson Mandela  to fight on when
he was  a  prisoner.Shakespeare's  influence  is  everywhere,from Goethe  (a German writer)  to
Tchaikovsky.
    As Shakespeare himself put it in his comedy As You Like It,"all the world's a stage."More
than  400  years  later,stages  around  the  world  still  show  his  plays.Through  his  works,
Shakespeare lives on.Perhaps we'll still be attracted by his works 400years from now.
38.What is the writer's main purpose in writing the article?B
A.To introduce the life story of William Shakespeare.
B.To explain why Shakespeare's writing lives on.
C.To recommend some of Shakespeare's best-known works.
D.To explore the influences of Shakespeare's comedies.
39.Which of these sayings can be used to express the main idea of Paragraph 2?D
A.All the world's a stage.B.To be or not to be:that is the question.
C.The valiant never taste of death but once.D.He is not of an age,but for all time.
40.Paragraph 4is mainly aboutD.
A.some famous Shakespearian sayings         B.some Shakespearian historical stories
C.Shakespeare's influence on modern English   D.Shakespeare's influence on wider society
41.By  the  last sentence"Perhaps we'll still be attracted by his works 400years  from now",the   writer meansA.
A.Shakespeare's influence will last for a long time
B.Britain will remember William Shakespeare forever
C.Shakespeare's works will be gone and forgotten some day
D.Shakespeare's works will have a stronger influence than ever before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.My best friend has two first names.One is Heather,and the others Na-ri.I (34)have never seen.(never see) her use the name Na-ri.But today,for the first time,she is writing a letter with this name.
She (35)was born(bear) in South Korea and adopted by American parents when she was two years old one day,she told me about her childhood When she went out to dinner,some South Korean strangers tried to talk to her in Korean.She didn't understand what they (36)were saying (say),so she
 just looked at them.She said that she still remembered how they looked at her.Their eyes seemed to say,"Poor girl.You are an abandoned child."From that day,Heather tried to keep saying to herself that 
she was American.
Two days ago,she received a letter from South Korea.The letter (37)was sent(send) to Na-ri.She was so surprised that she couldn't open the letter.So I did it for her.The letter was written in
Korean.I said,"Heather,you should ask someone (38)to read(read) this for you.It was written in Korean."But she was silent.
Yesterday,on the way home,I saw her (39)crying (cry) on a bench near my house."What is it,honey?"I said.She told me that her birth mother had blood cancer,and the only cure for her
illness might be Heather's blood.I asked how she knew this.Heather said she had learned Korean
secretly.Crying hard,Heather only repeated,"What should I do?What should I do?"I really had
no answer.
This morning,Heather called me."(40)Willyoube(be) with me when I write a letter to
South Korea?"I gladly went over to her house.Heather didn't seem to have slept at all.I hugged her and told her everything would be okay.Now I (41)am sitting(sit) in front of Heather watching her write a letter.She hasn't told me what she is writing,but I can guess.Heather is writing,"Na-ri is coming,mother."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届云南文山州富宁县洞波中学九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达。

同学们,在我们的身边,时常会看到一些不好的行为,这些行为污染了我们身边的环境。请你以一个环保小使者的身份并以How to Protect the Environment 为题写一篇80词左右的短文。

should

Shouldn’t

多种树

使用塑料袋

每天打扫教室或自己的房间

践踏草坪和摘花

保护野生动物

乱丢垃圾

尽我们最大努力

随地吐痰

乱砍滥伐

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.How does Mike improve his spoken English?
A.By listening to tapes.B.By watching English programs.C.By talking with foreigners.

查看答案和解析>>

同步练习册答案