精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.One day,Mr.Li was reading a book in his office after school.To his surprise,a ball flew in suddenly and hurt him on the head.He took the ball to the window,but he only saw a group of boy students running away quickly and disappearing in a minute.He sat down again and continued his reading.As it got dark,it was time for him to leave for home.Looking at the ball,he wondered what to do with it.He knew the owner of the ball must be nearby and wished to get it back.He went downstairs and walked to the playground.It was at the center of the playground that he placed the ball with a piece of paper,on which he wrote"Be careful next time!".Then he walked away.
The next morning,as Mr.Li opened the office door,he found the same piece of paper on the floor.Some words were added after his words:"Thank you for your kindness.Anyway,you are a clever fellow."

56.What happened while Mr.Li was reading in his office?B
A.The window was broken by a ball.
B.A ball hurt him on the head.
C.A ball hit the window.
D.The door was broken by a ball.
57.Why did the owner of the ball run away quickly?A
A.He was afraid of Mr.Li.
B.He wanted to get the ball back.
C.He wanted to go home.
D.He went to look for the ball.
58.How did Mr.Li deal with the ball?C
A.He took it home.
B.He put it in his office.
C.He put it back on the playground.
D.He had no idea about it.
59.According to the passage,we can know thatD.
A.Mr.Li is interested in reading
B.Mr.Li is too hard on his students
C.Mr.Li is good at playing sports
D.Mr.Li is a clever teacher with kindness.

分析 有一天,放学后,李老师在他的办公室里读书.令他惊奇的是,一个球突然飞了进来打到了他的头上.他拿着这个球到窗边,但是他只看到一群男孩快速的跑开,一分钟后就消失不见了.他又坐下来,继续读书.随着天变黑,到了他离开学校回家的时候了.看着这个球,他考虑着怎么处理它.他知道球的主人一定在附近,想要把它要回去.他下楼走到操场.他把球放在操场中央,随球一起放了一张纸,在上面写着"下次小心点!"之后他走开了.
接下来一天的早上,当李老师打开办公室的门的时候,他发现在地板上有相同的一张纸.在他的字后又加了:"谢谢你的善良.不管怎样,你是一个聪明的人."

解答 56.B 细节理解题 根据文章Mr.Li was reading a book in his office after school.To his surprise,a ball flew in suddenly and hurt him on the head.(放学后,李老师在他的办公室里读书.令他惊奇的是,一个球突然飞了进来打到了他的头上)故选B.
57.A 推断题 根据文章he only saw a group of boy students running away quickly and disappearing in a minute.(他只看到一群男孩快速的跑开,一分钟后就消失不见了.)根据生活经验可知孩子们害怕老师的心理,故选A.
58.C 细节理解题 根据文章It was at the center of the playground that he placed the ball with a piece of paper,可知他把球放在操场中央,随球一起放了一张纸.故选C.
59.D 细节理解题  根据文章故事及Thank you for your kindness.Anyway,you are a clever fellow.可知李老师是一个聪明且善良的人.故选D.

点评 这是一篇逸闻趣事类的阅读理解题.文章不长很好理解,对于此类题目.学生在答题中首先要将文章读懂,在问题中理解作者所提出的问题和文章的那部分对应起来,然后在综合作答,总体来说,只要文章理解了,难度都不大.题型有细节理解题及推理题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于56、58、59小题考生需要从文章中找出对应的句子,根据细节进行判断.对于57小题主旨题需要根据文章细节及生活经验进行推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.You must return the book in fifteen days.It's arule of our library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.大连的天气与丹东的天气一样凉爽吗?
Is the weather in Dalianas cool asthat in Dandong?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.We went for a walk in the fields,my mother,my son and I.
The sun was shining,the birds were (36)A;patches of green,big and small,light and dark,formed a beautiful picture on this piece of land in south China.(37)Cof these gave us one thing,the vitality(活力) of life.
My mother and I walked in front,followed by my wife and son.Our (38)Bsuddenly shouted out."A mother and son in front,another mother and son behind."We all (39)C.
Later,there were differences between us:My mother was in poor health,and even a short walk would make her feel very (40)B.So she wanted to take the main road,for it was wide and smooth,(41)Amy son preferred the little path with more interesting things.It was up to me to make the final decision.I tried to work out a win-win choice,but (42)B.Finally,I decided against my son.So,I said,"Let's take the main road."
But my mother changed her mind."We'd better take the (43)Apath.You'll have to carry me on your back in places I can't walk across,"my mother said to me.
Then we picked our way along the little path toward the flowers,the trees,and the pond.They were all bathed (沐浴着)in the (44)C.When we came to a certain place,I crouched (蹲下)down to let my mother get on my back.My wife followed my example and (45)Aour son.Both my wife and I walked slowly and carefully because we thought we had the whole world on our backs.

36.A.singingB.fallingC.biding
37.A.SomeB.MostC.All
38.A.daughterB.boyC.student
39.A.shoutedB.criedC.laughed
40.A.excitedB.tiredC.surprised
41.A.butB.andC.so
42.A.passedB.failedC.agreed
43.A.littleB.mainC.middle
44.A.moonB.waterC.sun
45.A.carriedB.encouragedC.touched.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Welcome to the Excellent Kids Website!Here you can read about excellent children from all over the world and vote (投票)for the Excellent Kid of the Month.
This month we're proud to introduce Gina from France,Brendan from Canada and Helga from Germany.
Gina,who is thirteen years old,got first prize in the"Young Cook of the Year'competition and is now writing her own recipe (食谱)book for kids."I want it to be fun to read and easy enough for children to use."she says.Gina learned by watching her father,who's also good at cooking,in the kitchen.She wants to encourage other children to cook because"everyone needs to eat,so it's a skill that will always be useful!"
Seventeen-year-old Brendan used to love running until he had a serious car accident three years ago.He lost part of one leg and didn't even expect to walk again.Now he's a runner who has recently completed a marathon (马拉松)."After my accident I wanted to give up,"he says."But now I'm happy to be alive and able to continue running."
Helga has always been good at science,but she thought it was too difficult to become an inventor.Then she heard about an accident that had happened when a car hit a train in her town."That gave me an idea,"says the clever sixteen-year-old.It took her over a year to invent a special machine that tells car drivers when a train is coming.One company (公司)is already interested in selling it,so it may be in the shops soon!

57.Gina was the winner ofC.
A.a marathon competition      
B.an invention     
C.the‘Young Cook of the Year‘competition     
D.a science competition
58.Gina thinksA.
A.cooking is always a useful skill       
B.she cooks better than her father     
C.cooking is not interesting       
D.her book is difficult for kids to read
59.Brendan feltC after the accident three years ago.
A.happy        B.excited         C.hopeless           D.angry
60.Helga decided to invent somethingA.
A.when she heard about an accident        
B.when she was at the age of 16       
C.in order to make some money          
D.after she finished her school education.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.James with the Greens         the White Tower Park if it         tomorrow.(  )
A.are going to; isn't rainyB.are going to; doesn't rain
C.is going to; won't rainD.is going to; isn't rainy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.It was a cold winter day.A woman drove up to the Rainbow Bridge tollbooth."I'm paying for myself,and for the six cars behind me,"she said with a smile,handing over seven tickets.One after another,the next six drivers arriving at the tollbooth were informed,"Some lady up ahead already paid your fare."
It turned out that the woman,Natalie Smith,had read something on a friend's refrigerator:"Practice random (随意的) kindness and senseless acts of beauty."The phrase impressed (使某人印象深刻) her so much that she copied it down.
Judy Foreman saw the same phrase on a warehouse wall far away from home.When it stayed on her mind for days,she gave up and drove all the way back to copy it down."I thought it was beautiful,"she said,explaining why she'd taken to writing it at the bottom of all her letters,"like a message from above."Her husband,Frank,liked the phrase so much that he put it up on the classroom wall for his students,one of whom was the daughter of Alice Johnson,a local news reporter.Alice put it in the newspaper,saying that though she liked it,she didn't know where it came from or what it really meant.
Two days later,Alice got a call from Anne Herbert,a woman living in Marin.It was in a restaurant that Anne wrote the phrase down on a piece of paper,after turning it around in her mind for days.
"Here's the idea,"Anne says."Anything you think there should be more of,do it randomly."Her fantasies include painting the classrooms of shabby schools,leaving hot meals on kitchen tables in the poor part of town,and giving money secretly to a proud old lady.Anne says,"Kindness can build on itself as much as violence (暴力) can build on itself."
The acts of random kindness spread.If you were one of those drivers who found your fare paid,who knows what you might have been encouraged to do for someone else later.Like all great events,kindness begins slowly,with every single act.Let it be yours!

48.Why did Natalie Smith pay for the six cars behind her?C
A.She had seven tickets.
B.She hoped to please others.
C.She wanted to show kindness.
D.She knew the car drivers well.
49.Judy Foreman copied down the phrase because sheA.
A.thought it was beautifully written
B.wanted to know what it really meant
C.decided to write it on a warehouse wall
D.wanted her husband to put it up in the classroom
50.Who came up with the phrase according to the passage?D
A.Judy Foreman.
B.Natalie Smith.
C.Alice Johnson.
D.Anne Herbert.
51.What can we infer from the last paragraph?B
A.People should practice random kindness to those in need.
B.People who receive kindness are likely to offer it to others.
C.People should practice random kindness to strangers they meet.
D.People who receive kindness are likely to pay it back to the giver.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Usually,books for childrenare written(write) in simple languages.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.William Lindesay,a British traveler and writer,has been exploring the Great Wall-one of the human's most wonderful building projects.Not even a Chinese knows the Great Wall of China as well as he does.
When,as a schoolboy.Lindesay announced his plan to explore the Great Wall,nobody took him seriously.But Lindesay achieved his goal,by spending 25 years on the Great Wall and has become one of the world's most famous experts on its rich history.Lindesay now lives and works in Beijing.This year his new book has come out.The Great Wall Explained,with a lot of photographs and articles.
Running on the Great Wall was a brave trip and Lindesay had already run 3,000 kilometers along it!During those years,he got to many villages along the way.He was often helped by friendly villagers,although they didn't quite understand why the Englishman would have such interest in  the Great Wall.

56.Who is William Lindesay?He is a British traveler and writer(答案不唯一).
57.How long did Lindesay spend on the Great Wall?25 years.
58.What's the name of his new book about the Great Wall?The Great Wall Explained.
59.给短文拟一个恰当的英文标题.William Lindesay:an expert on the Great Wall(答案不唯一)..
60.把短文第三自然段中划线的句子译成汉语.他经常得到友好村民的帮助,尽管他们不理解为什么这位英国人对长城怀有如此浓厚的兴趣.

查看答案和解析>>

同步练习册答案