精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.It was a cold winter day.A woman drove up to the Rainbow Bridge tollbooth."I'm paying for myself,and for the six cars behind me,"she said with a smile,handing over seven tickets.One after another,the next six drivers arriving at the tollbooth were informed,"Some lady up ahead already paid your fare."
It turned out that the woman,Natalie Smith,had read something on a friend's refrigerator:"Practice random (随意的) kindness and senseless acts of beauty."The phrase impressed (使某人印象深刻) her so much that she copied it down.
Judy Foreman saw the same phrase on a warehouse wall far away from home.When it stayed on her mind for days,she gave up and drove all the way back to copy it down."I thought it was beautiful,"she said,explaining why she'd taken to writing it at the bottom of all her letters,"like a message from above."Her husband,Frank,liked the phrase so much that he put it up on the classroom wall for his students,one of whom was the daughter of Alice Johnson,a local news reporter.Alice put it in the newspaper,saying that though she liked it,she didn't know where it came from or what it really meant.
Two days later,Alice got a call from Anne Herbert,a woman living in Marin.It was in a restaurant that Anne wrote the phrase down on a piece of paper,after turning it around in her mind for days.
"Here's the idea,"Anne says."Anything you think there should be more of,do it randomly."Her fantasies include painting the classrooms of shabby schools,leaving hot meals on kitchen tables in the poor part of town,and giving money secretly to a proud old lady.Anne says,"Kindness can build on itself as much as violence (暴力) can build on itself."
The acts of random kindness spread.If you were one of those drivers who found your fare paid,who knows what you might have been encouraged to do for someone else later.Like all great events,kindness begins slowly,with every single act.Let it be yours!

48.Why did Natalie Smith pay for the six cars behind her?C
A.She had seven tickets.
B.She hoped to please others.
C.She wanted to show kindness.
D.She knew the car drivers well.
49.Judy Foreman copied down the phrase because sheA.
A.thought it was beautifully written
B.wanted to know what it really meant
C.decided to write it on a warehouse wall
D.wanted her husband to put it up in the classroom
50.Who came up with the phrase according to the passage?D
A.Judy Foreman.
B.Natalie Smith.
C.Alice Johnson.
D.Anne Herbert.
51.What can we infer from the last paragraph?B
A.People should practice random kindness to those in need.
B.People who receive kindness are likely to offer it to others.
C.People should practice random kindness to strangers they meet.
D.People who receive kindness are likely to pay it back to the giver.

分析 【文章大意】作者在本文中通过讲述"随心随意求美,无来无由行善"的由来和这句话的对一些人的影响.在一个寒冷的冬天里,Natalie Smith开车到了彩虹大桥收费站,她把在她车后的六辆车的费用都给付了,因为这位女士Natalie Smith曾在好友的冰箱上看见过这样一句话"随心随意求美,无来无由行善",这句话令她 印象深刻.Judy Foreman 离家很远的库房墙外看到这句话的,为此她开回去把它抄下来了.所以这句话是从何而来的?这句话是构思于Anne Herbert,她把这句话写在一张纸上,为的是告诉我们要多行善,让善良的行为传播.

解答 48.答案为C.细节理解题.根据文中"It turned out that the woman,Natalie Smith,had read something on a friend's refrigerator:"Practice random (随意的) kindness and senseless acts of beauty."The phrase impressed  her so much that she copied it down",我们可以得知,Natalie Smith之所以为后面六辆车付费,主要是因为她受"随心随意求美,无来无由行善"这句话的影响,在日常生活中展示自己的善意.所以正确答案为C.
49.答案为A.细节理解题.根据文中"‘I thought it was beautiful,'she said,explaining why she'd taken to writing it at the bottom of all her letters,‘like a message from above'",我们可以得知Judy Foreman 之所以想把这句话抄下来,是因为它写的很漂亮,所以答案为A.
50.答案为D.细节理解题.根据文中"It was in a restaurant that Anne wrote the phrase down on a piece of paper,after turning it around in her mind for days",我们可以得知,这句话是在Anne Herbert的思虑了好几天以后,写在一张纸上的.所以是Anne Herbert提出来的,所以答案为D.
51.答案为B.推理判断题.根据文中"The acts of random kindness spread.If you were one of those drivers who found your fare paid,who knows what you might have been encouraged to do for someone else later",我们可以得知,人们接收到来自别人的善意,也许这样的行为也会鼓励他向别人施与善意.故答案为B.

点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---Could you tell me ________ every morning?
---Sure.I have to catch the school bus.(  )
A.why you get up earlyB.why do you get up early
C.why did you get up earlyD.why you got up early

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---What would you like to have for supper,Jack?
---Either noodles or rice ______OK.I don't mind.(  )
A.areB.wereC.isD.was

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.One day,Mr.Li was reading a book in his office after school.To his surprise,a ball flew in suddenly and hurt him on the head.He took the ball to the window,but he only saw a group of boy students running away quickly and disappearing in a minute.He sat down again and continued his reading.As it got dark,it was time for him to leave for home.Looking at the ball,he wondered what to do with it.He knew the owner of the ball must be nearby and wished to get it back.He went downstairs and walked to the playground.It was at the center of the playground that he placed the ball with a piece of paper,on which he wrote"Be careful next time!".Then he walked away.
The next morning,as Mr.Li opened the office door,he found the same piece of paper on the floor.Some words were added after his words:"Thank you for your kindness.Anyway,you are a clever fellow."

56.What happened while Mr.Li was reading in his office?B
A.The window was broken by a ball.
B.A ball hurt him on the head.
C.A ball hit the window.
D.The door was broken by a ball.
57.Why did the owner of the ball run away quickly?A
A.He was afraid of Mr.Li.
B.He wanted to get the ball back.
C.He wanted to go home.
D.He went to look for the ball.
58.How did Mr.Li deal with the ball?C
A.He took it home.
B.He put it in his office.
C.He put it back on the playground.
D.He had no idea about it.
59.According to the passage,we can know thatD.
A.Mr.Li is interested in reading
B.Mr.Li is too hard on his students
C.Mr.Li is good at playing sports
D.Mr.Li is a clever teacher with kindness.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.He'll send us a message as soon as he ________ in Sichuan.(  )
A.is arrivingB.will arriveC.arrivedD.arrives

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

17.As a boy,Tim Green had two dreams:becoming a football player and becoming a writer.Both of the dreams have come true.
After studying at Syracuse University,Tim began to play football in the NFL (国家橄榄球联盟).He was a great player in the NFL for eight years.
While Tim played in the NFL,he began writing.His first book came out before he stopped playing football.
After writing many books for adults,Tim began writing books for young readers.Many stories in his books happened in a world of sports.Tim got the inspiration (灵感) for writing from his own experiences as a football player.At the same time,Tim visited over 700schools and talked to more than 400,000students across the United States about the importance of education and the joys of reading!
Tim is also a TV broadcaster (节目主持人).His TV shows include FOX NFL Sunday,Battlebots,Good Morning America,Court TV,and most recently,Find My Family.
Do you like sports?Do you love reading?If your answer is"Yes",you can try Tim Green's books.

86.What were Tim Green's dreams when he was young?Becoming a football player and becoming a writer
87.How long did Tim Green play in the NFL?For eight years.
88.Where did Tim Green's inspiration for writing come from?His own experiences as a football player
89.What did Tim Green talk about to the students when he visited the school across the US?
The importance of education and the joys of reading.
90.How many jobs of Tim Green's does the passage talk about?Three..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

4.When autumn comes,treeleaves(叶子)turn brown and fall into piles.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Finally,they came back.
-They ______be hungry after such a long walk.(  )
A.can'tB.mustC.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2."How do you sell goods at the WeChat shop?"Kevin asked me.(改写句子,句意不变)
Kevin asked mehowIsoldgoods at the WeChat shop.

查看答案和解析>>

同步练习册答案