精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Full of happiness and sadness,the year 2015is coming to an end and we invite you,the foreign friends to share your stories with our millions of readers all over the world.We will choose some of the best and give prizes to the writers.
•_______________
Foreigners with some experiences about China during the past year.You may have visited for just a few days,stayed longer here or just met with Chinese in your own countries.
•What to write?
Anything about China or Chinese people that happened to you.It can be Chinese food,buildings,tradition or anything you think worth writing about.
•How to join?
E-mail your writing to readers@chinadaily.com.cn.
•Rules:At least 200words and one photo about your story.More words and photos are encouraged.Please write the information,such as who,what,where and when,below your photos.
•Prize:A mobile phone.
•Deadline(截止日期):December 26th,2015.

56.Which can be filled in"A"in Paragraph Two?
A.Who can join?
B.When to write?
C.How to write?
D.Where to join?
57.A foreign friend can NOT write aboutB in his/her story.
A.the mooncake
B.Western food
C.the Dragon Boat Festival
D.the Great Wall
58.What is necessary about your story?D
A.One mobile phone.
B.One prize.
C.Only 100words.
D.One photo.
59.The purpose of this passage isC.
A.to teach readers how to take a photo
B.to choose some best photos about foreign cultures
C.to ask foreigners to write down their feelings about China
D.to invite Chinese people to share their stories with foreigners
60.This passage comes fromD.
A.a map
B.a postcard
C.a dictionary
D.a newspaper.

分析 充满了幸福和悲伤的2015年即将结束,我们邀请来自外国的你们,与遍布世界各地的数以百万计的读者分享你的故事.我们会选择一些最好的作者并且给予奖励.谁能参加?在过去的一年里有一些关于中国经历的外国人.你可能才来几天,在这里呆了很长时间,或者只是在你自己的国家与中国人见面.写什么?你发生过的任何关于中国或中国人的事情,它可以是中国的食物,建筑,传统或任何你认为值得写的东西.如何参加?发送电子邮件到readers@chinadaily.com.cn.规则:至少200字并附上一张关于你故事的照片.更多的文字和照片是被鼓励的.请在你的照片下写明信息,如谁,干什么,何时何地.奖品:一部手机.截止日期:2015年12月26日.

解答 56.答案A 综合理解题 由文中 Foreigners with some experiences about China during the past year.You may have visited for just a few days,stayed longer here or just met with Chinese in your own countries可知 在过去的一年里有一些关于中国经历的外国人.你可能才来几天,在这里呆了很长时间,或者只是在你自己的国家与中国人见面,由下面的段落可知,最有可能是参加者的条件,谁能参加,故选A
57.答案B 细节理解题 由文中 Anything about China or Chinese people that happened to you.It can be Chinese food,buildings,tradition or anything you think worth writing about可知 你发生过的任何关于中国或中国人的事情,它可以是中国的食物,建筑,传统或任何你认为值得写的东西,不包括西方的东西.故选B          
58.答案D 细节理解题 由文中 Rules:At least 200words and one photo about your story可知 规则:至少200字并附上一张关于你故事的照片,故选D
59.答案C 文章理解题 由文中 the foreign friends to share your stories with our millions of readers all over the world可知 我们邀请来自外国的你们,与遍布世界各地的数以百万计的读者分享你的故事,故选C          
 60.答案D 综合理解题 由文中可知,本文是一篇征文广告,希望有人能投稿参与,并且赢得奖品,最有可能是在报纸上出现,故选D

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.文章理解题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.阅读下面短文,从方框内选择恰当的句子填入文中空白处,使短文内容完整、意思连贯.
Bill is a good student and a smart boy.He likes to study maths,and he can do all of the maths problems in his book easily.
One day on his way to school,Bill passed a fruit store.There was a sign in the window which said,"Apples-six for five cents."(86)D
"(87)B"he asked the storekeeper.
"Six for five cents.""But I don't want six apples."
"(88)E"
"It's not a question of how many apples I want.It is a maths problem,"said Bill.
"(89)A"asked the storekeeper.
"Well,if six apples are worth five cents,then five apples are worth four cents.Four apples are worth three cents,and three apples are worth two cents.(90)CI only want one apple,and if one apple is worth nothing,then it is not necessary for me to pay you."
Bill picked out a good apple,began to eat it,and walked happily out of the store.The man looked at the young boy with such surprise that he could not say a word.

A.What do you mean by a maths problem?
B.How much are the apples?
C.Two apples are worth one cent and one apple is worth nothing.
D.An idea came to Bill and he went into the store.
E.How many apples do you want?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Green products ______________by more and more people in their daily life.(  )
A.useB.usedC.are usedD.were used

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Remember to bepolite(有礼貌的)to the people around you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Brazil,______country in South America,will hold_____31th Olympic Games in the August,2016.(  )
A.a; aB.a; theC.the; aD.the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Would you mindopening the window,please?It is too hot here.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.You can't imagine what difficulty I hadexpressing(express) myself clearly at the beginning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13.The Blacks are going to have their gardenwatered(浇水) this weekend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.The Kid Who Could Play Tennis
When he was a little child,Arthur Ashe often stood against a tree and watched the players on the tennis court.One player hit the ball over and sent it back.The young Arthur swung his arm as if he were playing tennis too."I am sure I could hit it really hard,"he thought.
Arthur lived near a large park in Richmond,Virginia.His father was the manager of the park.He took care of the park and made sure everything was right.Arthur lived with his father and his brother.
Arthur was allowed to play in the park when he was seven years old.He was small and athletic.A swimming pool,tennis courts,and baseball diamonds were in the park.Arthur spent a lot of time playing there.He did well in sports,but he had never tried to play tennis.
He often watched the tennis players.Sometimes there were tennis lessons being given,and Arthur would watch even more carefully.The young man teaching the lessons noticed Arthur.His name was Ronald Charity.
Mr.Charity asked Arthur if he wanted to learn to play tennis.Arthur was excited.Soon he was hitting the ball back and forth with Mr.Charity.Arthur was very fast and hit the ball hard.Mr.Charity could see that Arthur would grow up to be a good tennis player.By the time he was ten,Arthur won a tournament.Many older and bigger players came to the park trying to win the prize,but Arthur beat them.He became known as"the kid who could play tennis".
Arthur grew up to be one of the first successful African-American tennis players.He played and won all over the world.Arthur Ashe was more than an amazing tennis player,though.He started a program that gave children living in cities a chance to learn how to play tennis.He cared about people.He often spoke about how important it is to be fair to everyone.

61.What did Arthur often do when he was a little child?He often stood against a tree and watched the players on the tennis court.
62.What was Arthur like when he was seven?He was small and athletic.
63.What made Mr.Charity notice Arthur?Sometimes there were tennis lessons being given,and Arthur would watch even more carefully.
64.How could Mr.Charity see that Arthur would become a good tennis player?Arthur was very fast and hit the ball hard.
65.Why was Arthur an amazing tennis player?He not only succeeded in playing tennis but also gave children living in cities a chance to learn how to play tennis..

查看答案和解析>>

同步练习册答案