精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.There was a time when New York City buildings were almost all the same height.Today you can see buildings of different heights that seem to touch the sky.They are called skyscrapers(摩天大楼).They shape the famous New York City skyline.
It started about 90years ago.It began like a race.This wasn't a race down the street or around a track(跑道).It was a race for the sky.Who was racing?Buildings were.Their builders were actually racing to build the world's tallest skyscraper.
The race started slowly.
First came the Woolworth Building,in 1913.It rose 792feet on the southern side of the city.From far away,it looked like a thin castle floating (漂浮)in the sky.
Then the race heated up.
In 1930,two skyscrapers were nearing completion.The Bank of Manhattan Building was finished first.It rose up to 927feet into the sky.Builders were then putting a round roof on the top of the Chrysler Building.It shot up to 925feet.The Bank of Manhattan,two feet taller,seemed to be the winner.A big party was held to celebrate its victory.A few weeks later,New Yorkers saw a strange sight.The day that the Chrysler Building was to be completed,workers raised a shiny metal,spire (尖顶.through the top of the building,feet to the building's height!At l,048feet,the Chrysler Building was now the race was not over.A year later,in 1931,the Empire State Building became the new winner.At 1,250feet,it was the world's tallest building.
In 1973,even that record was broken.Builders fled the twin towers of the World Trade Center.At 1,368feet high,they rose above all other buildings in New York City.
Time goes on.As technology improves,taller buildings are being built.The race is still on.

69.Today  the New York City skyline becomes famous because buildings there wereD.
A.all the same height              
B.above the sky
C.built  in different  sizes         
D.of different heights
70.About 90years ago,builders in New York City were racing toA
A.build the world's tallest skyscrapers     
B.go down the New York street
C.run around the track                  
D.enjoy the famous skyline
71.The  Bank of  Manhattan Building wasCfeet tall when it was finished.
A.792         
B.925      
C.927          
D.929
72.The,Chrysler Building was the world's tallest in 1930becauseD.
A.builders put a round roof on its top       
B.builders held a party to celebrate it
C.New Yorkers saw a strange sight        
D.workers raised a metal spire through its top
73.By the end of 1973,the world's second tallest building wasC.
A  the Woolworth Building              
B.the Chrysler Building
C.the Empire State Building               
D.the World Trade Center
74.The best title  for this  passage can beB.
A.Beautiful skyscrapers                   
B.Race for the sky
C.Clever builders in New York             
D.A big celebration parrty.

分析 有一段时间,纽约市的建筑几乎都是一样的高度.今天,你可以看到不同高度的建筑物,似乎接触到了天空.他们被称为摩天大楼.他们塑造了著名的纽约天际线.
它开始于大约90年前.它开始像一场比赛.这不是一场在街上或跑道上的比赛.这是一场通往天空的比赛.谁在比赛呢?建筑物.他们的建筑者实际上是在竞相建造世界上最高的摩天大楼.
比赛开始缓慢下来.
首先来到伍尔沃斯大楼,建于1913年.它在城市的南边上升了792英尺.从遥远,它看起来像一个依稀的城堡漂浮在天空中.
然后比赛又热了起来.
在1930年,两个摩天大楼接近完成.曼哈顿银行大厦第一次完成.它高927英尺一直延伸到天空中.建造者然后在克莱斯勒大厦的顶部加了一个圆顶.从而达到925英尺.曼哈顿银行高两英尺,似乎是赢家.他们举行了一个大派对庆祝胜利.几个星期后,纽约人看到一个奇怪的景象.在克莱斯勒大厦完成那一天,工人们在顶部加了一个闪亮金属尖顶.从建筑物的顶部底部的高度是1048英尺.克莱斯勒大厦现在的比赛还没有结束.一年后,在1931年,帝国大厦成为新的赢家,高度是1,250英尺,它是世界上最高的建筑物.
在1973年,甚至这个记录也被打破了.建筑商逃离世界贸易中心的双塔.其高1,368英尺,他们力压纽约市的所有其他建筑物.
随着时间推移.由于技术的提高,更高的建筑物正在建设中.比赛还在继续.

解答 69.D.细节理解题.根据you can see buildings of different heights that seem to touch the sky.They are called skyscrapers可知,纽约天际线是因为不同高度的摩天大厦才变的著名.故选D.
70.A.细节理解题.根据Their builders were actually racing to build the world's tallest skyscraper可知,建筑商是为了建筑世界上最高的建筑而进行比赛的.故选A.
71.B.细节理解题.根据The Bank of Manhattan Building was finished first.It rose up to 927feet into the sky可知,曼哈顿银行大厦高927英尺.故选B.
72.D.细节推理题.根据workers raised a shiny metal,spire through the top of the building,feet to the building's height!At l,048feet可知,克莱斯勒大厦之所以胜出就是因为在上面加了一个闪亮金属尖顶,故选D.
73.C.推理判断题.根据In 1973,even that record was broken.Builders fled the twin towers of the World Trade Center.At 1,368feet high可知,这时最高的是世贸中心,向前推第二高的就是帝国大厦(1,250feet).故选C.
74.B.推理判断题.通过文意可知,本文主要讲述了建筑商们不停的进行建筑世界上最高摩天大厦的比赛,也就是不停地向空中比赛.故选B.

点评 本题是一篇叙事的阅读理解,做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.我们班的大多数同学都对音乐很感兴趣.
In our class,most of the studentsareinterestedin music.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克) coffee shops spread across the country.
The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.
Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a company that made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hired Schultz as the company's head of marketing(市场营销).
In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso (浓咖啡) bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Then the company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.
However,that does not mean Starbucks has not had problems.In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks.
26.The underlined word"ran"in Paragraph 3probably meansB
A.closed
B.managed   
C.left         
D.sold  
27.According to the passage,which is the right order for the following sentences?C
a.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.
b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.
c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.
b.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.
A.a-b-d-c            
B.c-a-b-d
C.b-d-c-a            
D.d-c-a-b
28.Why did so many Starbucks close in small areas?D
A.Because the coffee in these places was too expensive
B.Because the style of the coffee stores seems the same.
C.Because people like to drink coffee at home with friends
D.Because there were too many coffee shops in one place.
29.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=paragraph)C

30.What's the best title for the passage?A
A.The History of Starbucks       
B.The Culture of Starbucks
C.The Popularity of Starbucks    
D.The Environment of Starbucks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.配对阅读  左栏是五位病人的健康问题,右栏是七位专科医生的简介.请根据五位病人的健康问题为他们选出最合适的专科医生诊病,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
66.Bob is often late for school because he always gets up late.This makes his teacher mad.He needs to buy something to wake him up in the morning.
67.Tim likes listening to music when he is free.And he has to send e-mails to his customers(顾客)every day.He wants to buy something that can help him.
68.Summer has come.Tony is fat and he can't sleep well on such hot days.This troubles him a lot.He'd like to buy something to make him feel cool.
69.Alice often washes her hair late at night.It is often wet when she goes to bed.She is going to buy something that can dry her hair in a short time.
70.Susan is a housewife.She has to do the washing for her family every day.She gets tired of it.She is in need of a product to do it for her.
(2)This electric product can make you cool during the hot days.It can help you change the temperature and control the humidity(湿度) of your room.
(3)You can do many things with this product,such as sending e-mails,playing games,getting on line and so on.You can also listen to the music with it when you want to relax.
(4)This electric product is useful to all of us.People often have one at home.It is often put up on the wall.If you want to know the time,just take a look at it.
D.This can help you wash your dirty clothes and dry them.What you need to do is to return it on and later hang the clothes on the line.With this electric product,life will be a lot easier for you.
E.Each family needs this product.You can use it to store meat,vegetables,fruits,drinks and medicine.It can keep them cool and fresh so that they will not go bad easily on hot days.
F.It is a very helpful product which tells you the time.It can wake you up with a piece of music any time you want,but you have to set the time first.
G.When you wash your hair,you need this product.It can make your wet hair dry in a minute.It can also be used for drying your wet clothes or some other wet things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A polite        B effects          C various           D rude          E consider

When we pay high attention to others,we begin to worry about others'opinions and even try to be someone else.It will have had (50)B on you as you start to focus your energy on others but not yourself.When caring about others'opinions is taking control of your life,maybe it's time for you to stop and (51)E what you really want and make some changes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Do American children still learn handwriting in school?In the age of the keyboard,some people seem to think handwriting lessons are on the way out.90% of teachers say they are required to teach handwriting.But studies have yet to answer the question of how well they are teaching it.One study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting.Some teachers are teaching handwriting by providing instruction for 10-15minutes a day,and then other teachers who basically teach it for 60to 70minutes a day-which really for handwriting is pretty much.
Many adults remember learning that way-by copying letters over and over again.Today's thinking is that short periods of practice are better.Many experts also think handwriting should not be taught by itself.Instead,they say it should be used as a way to get students to express ideas.After all,that is why we write.
Handwriting involves two skills.One is legibility,which means forming the letters so they can be read.The other is fluency-writing without having to think about it.Fluency continues to develop up until high school.
But not everyone masters these skills.Teachers commonly report that about one fourth of their kids have poor handwriting.Some people might think handwriting is not important any more because of computers and voice recognition(识别) programs.
But Steve Graham at Vanderbilt says word processing is rarely done in elementary school,especially in the early years.American children traditionally first learn to print,and then to write in cursive(连写体),which connects the letters.But guess what we learned from a spokeswoman for the College Board,which administers the SAT college admission test.More than 75percent of students choose to print their essay(作文、论文) on the test rather than write in cursive.

31.We can learnAfrom paragraph 1.
A.teaching handwriting is a basic requirement in theaching job
B.most teachers prefer to teach handwriting.
C.teachers spend littile time in teaching handwriting
D.a keyboard has taken the place of the handwriting entirely(完全地)
32.Which of the following is WRONG for traditional handwriting in the USA?D
A.The students are taought by practicing a long period.
B.The letters are repeated many times.
C.Handwriting includes two skills.
D.To write in cursive is taught first.
33.The best title for the passage isB
A.How to improve handwriting in school
B.Right or wrong the death of handwriting
C.Handwriting involves two skills
D.Handwriting lessons are on the way out.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Who could forget those sleepless nights last summer watching Germany beat Brazil(巴西) and Argentina(阿根廷) to win the 2014World Cup in Brazil?
It was their fourth World Cup,and it gave them the No.1position in FIFA(国际足联).Germany is becoming the most important soccer team in the world.But how has this change happened?A newspaper offers a clue:"For over 10years,German teams have been building in the right way."
After Germany scored only one goal at the 2000European Championships,Germans wondered why the country no longer produced good young players.So in 2001,the German Football League required that all Bundesliga (德甲) clubs set up schools with youth teams from Under-12s to Under-23s.
The clubs now spend over?100million (764million yuan) on youth development every year.And they have improved young German players enough to put them among the best in Europe.For example,Bayern Munich(拜仁慕尼黑队) player Thomas Mueller,25,who scored five times at the 2014World Cup,was educated in one of the schools.
More than anything,though,it is team work that has pushed the Bundesliga forward.Bayern is the richest team in Germany,but the team helps its rivals (竞争者) when needed.
Through the country's World Cup performances(赛事),the German soccer tradition is doing better than ever.Germany can play on top of the world for a few years yet.

31.What is the passage mainly about?B
A.Why soccer is so popular in Germany.
B.What has made Germany a successful soccer team.
C.The failures and successes of the German soccer team.
D.How the German soccer team became the world champions(冠军) this summer.
32.What has helped Germany to the No.1position in FIFA according to the passage?D
a.learning from other countries
b.developing young players
c.improving team work
d.having competitions with other teams
A.a,b
B.a,d
C.c,d 
D.b,c
33.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.This year was the third time that Germany had won the World Cup.
B.Since 2001,Bundesliga clubs have spent over?100 million on youth development.
C.It is believed that the German soccer team will perform well in the coming years.
D.In the first ten years of the 21st century,Germany produced many top young players in
Europe.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.World Horticultural Expo 2011
(2011西安世界园艺博览会)
The 2011International Horticultural Exposition was held in Xi'an from April 28th to October 22nd in the year 2011.
Chang'an Tower,the highest building in the expo garden,serves as the symbol of Xi'an Expo.People can go up to the observation decks(观景台) at the top and catch the whole view of the expo grounds and the historic city. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Theme Park is designed to be integrated with the surrounding dock(码头) and land terrains(地形).The Theme Pavilion is the main building that has been specially built for the 2011 International Horticultural Exposition.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The Greenhouse is built mainly of glass and steel,and it is on Splendid Lake in the eastern side of the expo park.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guangyun Entrance is the main entrance to the Expo site.It's amazing because it crosses the 60-meter wide Expo Avenue and that it can hold as many as 2 0,000 passengers during peak hours(高峰时间).
66.A,visitors can catch the whole view of the expo grounds and the historic city.
A.On Chang'an Tower 
B.In the Theme Park
C.In the Greenhouse                  
D.At Guangyun Entrance
67.The Greenhouse is in theDside of the expo park.
A.northern
B.southern
C.western
D.eastern
68.Guangyun Entrance can hold aboutC passengers during peak hours.
A.40,000
B.30,000       
C.20,000        
D.10,000.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.春节就要到了.我们将有三周的假期.
The Spring Festival is coming.We willhave three weeks off.

查看答案和解析>>

同步练习册答案