精英家教网 > 练习册解析答案 > 自我提升与评价九年级英语译林版 > 第8页解析答案
自我提升与评价九年级英语译林版

自我提升与评价九年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册自我提升与评价九年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

三、阅读与回答问题 Eight years ago,1-week-old Diandian was left behind. When people found her in the reeds of a lake,she looked too weak to survive. Now she is the mother of three milu,thanks to the workers' attention and care at the East Dongting Lake National Nature Reserve. Li is the president of a milu conservation association in Yueyang and head of a local milu and bird rescue centre,where 11 milu,including Diandian,have their families. Li and his workmates need to work extra hours to take care of the animals from March to mid-May. He remembers March 18 this year. He fed Diandian some fresh shoots and leaves for breakfast as usual,and moments later when he returned,a newborn milu was right beside her. Since it is her third baby and born in the third month of the year,people named it Sansan,referring to "three-three". Li has developed a deep affection for milu and made up his mind to protect them. "As our country is paying more attention to environmental and wildlife protection,people are increasingly aware that milu are state-protected animals," Li said. Milu habitats are usually centred around water,and fishing equipment that used to be a threat to the animals is no longer seen in nature reserves. On May 27,a team of experts went to watch milu near Dongting Lake. It takes time and luck to meet one and count them especially when they live in the thick reeds that are 4 to 5 metres tall. The team leader Song,saw a milu for the first time when he was studying for his doctorate in zoology early in 2009. Since then,he has helped protect the habitats at Dongting Lake. As the flood season is coming,Song and his workmates will go around the lake area day and night to save deer in trouble,and provide food for the animals when needed. 1. How was Diandian when she was found in the reeds eight years ago?
答案:She looked too weak to survive.
解析:根据原文“When people found her in the reeds of a lake,she looked too weak to survive.”
2. Why do people call Diandian's new baby Sansan?
答案:Because it is her third baby and born in the third month of the year.
解析:根据原文“Since it is her third baby and born in the third month of the year,people named it Sansan.”
3. Why does Li think more people realize milu are state-protected animals?
答案:Because our country is paying more attention to environmental and wildlife protection.
解析:根据原文“As our country is paying more attention to environmental and wildlife protection,people are increasingly aware...”
4. When did Song start to devote himself to protecting the habitats at Dongting Lake?
答案:Early in 2009.
解析:根据原文“The team leader Song... saw a milu for the first time... early in 2009. Since then,he has helped protect the habitats...”
5. What can you learn from Li,Song and their workmates?(请自拟一句话作答)
答案:We should be responsible and devoted to protecting wildlife.
解析:结合他们保护麋鹿的事迹,可总结出责任感和奉献精神。
四、书面表达 生于我华夏,何其有幸!我们常常被很多闪光的人物感动:有为国争光的奥运健儿,有救死扶伤的医护人员,有风雨无阻的快递小哥,有兢兢业业的社区工作人员……他们都在各自的工作岗位上奉献着光和热。十一国庆节来临之际,学校公众号打算以“My ideal job”为题举办征文比赛,请你根据以下提示写一篇英语短文。 要点:1. What is your ideal job? 2. Why do you want to do such a job?(at least 2 points)3. How are you going to make it come true?(at least 2 points) 注意:1. 所写内容必须涵盖所有要点,并适当发挥;2. 词数100左右,开头已给出,不计入总词数;3. 文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。 My ideal job Everybody has his ideal job.
答案:My ideal job Everybody has his ideal job. My ideal job is to be a doctor. Firstly, doctors can save people's lives and help patients get rid of pain, which makes me feel valuable. Secondly, I was deeply moved by the medical workers fighting against diseases during the pandemic, and I want to be like them. To make my dream come true, I will study hard, especially in biology and chemistry, to lay a solid foundation. Besides, I will learn to be careful and patient, as these qualities are important for a doctor. I believe with hard work, I can become a good doctor in the future.
解析:涵盖理想职业(医生)、原因(救人、受医护人员感动)、实现方式(努力学习、培养品质),符合词数要求。