精英家教网 > 练习册解析答案 > 新视界单元复习九年级英语人教版 > 第3页解析答案
新视界单元复习九年级英语人教版

新视界单元复习九年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新视界单元复习九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五、阅读选择。
"Know the world and let the world know China." I can't remember clearly where I saw this slogan (口号) in Beijing. When we consider the number of people going abroad each year, we can tell how hard China is trying to know the world. But I didn't know how important it was for the world to know China until I came to the UK.
In my first class in the UK, I told my British classmates I would go back to China when I finished university, and they looked at me in great surprise. In their opinion, everybody will stay in the UK to look for a better life after going there.
When I asked my friend for advice about buying a new car, she looked at me and asked in surprise, "A new car?" Later I found out that her surprise was because of the popular opinion about Chinese students: Either we are poor or we only spend money on necessary things.
When other Chinese students and I for the first time joined in the monthly performance, sang some traditional songs or gave a short funny talk show, all the British teachers and students were surprised. To them, Chinese students are so serious and shy.
What can we do to let the world know China? It should no longer just be a slogan. We should do something, at home and abroad, with confidence and openness (自信与开明).
( ) 1. How did the British students feel about the writer's plan to return to China?
A. They felt it unexpected.
B. They felt it normal.
C. They felt it disappointing (令人失望的).
( ) 2. What does the writer's second example show?
A. The British think Chinese students like to keep silent in public.
B. The British think Chinese students aren't rich and won't buy anything unnecessary.
C. The British think Chinese students studied in the UK in order to leave China.
( ) 3. What does the underlined sentence in the last paragraph mean?
A. It's just a slogan with no real meaning.
B. The world should try its best to know China.
C. China should try harder to show itself to the world.
( ) 4. How does the writer support his argument in the passage?
A. By giving numbers and facts.
B. By telling personal experiences.
C. By finding out the causes behind the problem.
( ) 5. What is the main idea of the article?
A. The growing number of Chinese going abroad.
B. The differences between Chinese and British cultures.
C. The importance of making China better understood by the world.
答案:1. A
解析:根据第二段“they looked at me in great surprise”可知英国同学对作者回国的计划感到意外,A选项正确。
2. B
解析:第三段提到朋友对买新车惊讶,因为普遍认为中国学生要么穷要么只买必需品,B选项符合。
3. C
解析:划线句“It should no longer just be a slogan.”结合后文“We should do something...with confidence and openness”,意思是中国应更努力向世界展示自己,C选项正确。
4. B
解析:文章通过作者在英国的课堂、买车、参加表演等个人经历来支撑观点,B选项正确。
5. C
解析:文章围绕让世界了解中国的重要性展开,C选项是主旨。