精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.Jay Chou is a well-known name both in Taiwan and mainland.He is now one of Asia's hottest pop stars.His catchy tunes have mainstreamed (主流) rap and R&B in the Mandopop world.In the past his teacher thought he was dumb (木讷的).Talent spotters(观察者)thought he was ugly.But his success proves that the music still  matters more than looks and image.His musical talent is recognized by fans,fellowsingers and producers.
Now,a singing contest was held in Taiwan.Chou appeared at the contest with band"Nan Quan Mama",which was discovered by Chou.Their first album the Summer of Nan Quan Mama,composed and produced by Chou was a great success.
Chou started his career at a singing contest,attracting the attention of record producers.But the successful singer does not believe in luck.He says it's his passion for music and hard work that are keys to his success.He said,"I didn't know how to sing at the beginning,so I lost the first time.But I was so determined that I never stopped trying.My advice to these young singers is never to give up,and always believe in yourself."
Chou's confidence has strengthened his music.He is a great source of inspiration to youngsters who share his determination to become a superstar.
21.The best title for this passage can beB.
A.Jay Chou and Nan Quan Mama
B.Jay Chou encourages youngsters
C.Jay Chou and his band
D.A brief introduction of Jay Chou
22.The underlined part"matters more"most probably meansD.
A.better                         
B.more different
C.more difficult                     
D.more important
23.Which of the following is NOT TRUE about Jay Chou?C
A.Jay Chou is confident towards music.
B.He is a determined man.
C.He succeeded the first time he appeared on the stage.
D.Though not good-looking,he has a gift for music.
24.Dmakes Jay Chou a success according to the passage?
A.His luck                        
B.His passion of music
C.His hard work                    
D.Both B and C.

分析 本文介绍亚洲炙手可热的明星之一周杰伦.他对音乐的热情和艰苦工作是他成功的关键.他是年轻人的榜样.

解答 21.B 主旨大意题.根据文章最后一段Chou's confidence has strengthened his music.He is a great sourceof inspiration to youngsters who share his determination to become a superstar.周杰伦的自信加强了他的音乐.他是年轻人的精神源泉.也就是说:他鼓励年轻人.故选B.
22.D 词义猜测题.根据前面的两句In the past his teacher thought he was dumb (木讷的).Talent spotters(观察者)thought he was ugly.在过去,他的老师认为他木讷.天才观察者认为他是丑陋的.和后面的than looks and image.比外表和形象.可知音乐比外表和形象更重要.D项符合题意.
23.C 推理判断题.根据第一段第四.五句In the past his teacher thought he was dumb (木讷的).Talent spotters(观察者)thought he was ugly.在过去,他的老师认为他木讷.天才观察者认为他是丑陋的.可知他第一次登台没有成功.故选C.
24.D 细节理解题.第三段第三句He says it's his passion for music and hard work that are keys to his success.他说他对音乐的热情和艰苦工作是他成功的关键.故选D.

点评 在做阅读理解时,考生可快速阅读短文,通读测试题,明确考察点,在对应细读,加快做题速度.有时间还可以复查校对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.假如你是李华,近日你的英国网友Mary发邮件告诉你,为了参加学校广播站的面试她做了长时间准备,但面试失败,她现在心情沮丧.请你回复邮件安慰和鼓励她,并提出一些建议.
注意:1 字数100词左右.
2 可以适当增加细节,以使行文更连贯.
3 开头和结尾已给出.(不计入总词数)
Dear Mary,
I am sorry to hear that you are deeply depressed recently due to failing in the interview of the broadcast station in your school.(高分句型一)I can understand what you are feeling now.It is rather disappointing to fail in an important interview,which you devoted a long time to.(高分句型二)But one failure doesn't mean that you are not excellent.Actually,you are an intelligent girl.
You are supposed to have a positive attitude towards the failure,taking advantage of this chance to learn about some interview skills.(高分句型三)Besides,you'd better reflect on your mistake after the interview so that you will be more experienced than before.
I hope you will be happy again.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.The latest fashion in Japan is posing for photos with your hand pressed against your cheek as if you have toothache.The"cavity(牙疼) pose"is said to make the model's face appear attractive,slimmer and smaller,which is considered more beautiful in Japan.The craze is sweeping Japanese social media,as well as fashion magazine front covers.
   Just recently a model of a popular culture magazine,NYLON,did a pose which looked as if she had toothache. Twitter user,Okoge,spotted it among a range of similar magazines,with front cover models all doing the same pose.Okoge posted photos of the front cover models all with the exact same toothache pose,on the social media site,writing,"Does everyone have cavities?"The image has since been re-tweeted more than 35,000 times,but this is anything but an isolated incident(单一事件).Twitter and Instagram are going crazy for the pose,too.
   The name,which means cavity pose,is called"mushiba no poozu"or"mushibapoozu"in Japanese.Some people also refer to it as the"mushibagaitaipoozu",the"cavity hurts pose","mushibamitainapoozu"or"looks like a cavity pose",or even,"mushibaninattapoozu"or"I got a cavity pose".
   According to the magazine,Kotaku,such photographs first appear ed on Twitter last year in Japan.Many Japanese people said they are doing the cavity pose.And in only a few weeks,the trend has spread to art,popular cartoons and even national magazines.
   There have been more and more photos flooding online from earlier this year,but whether the trend will stand the test of time remains to be seen.
29.What is the strange thing regarding fashion models in Japan,according to the passage?D
A.They are very dissatisfied with the shape of their face.
B.Most of them have an occupational disease,such as toothache.
C.They are competing to appear on fashion magazine front covers.
D.They like doing the toothache pose when being photographed.
30.For what purpose did Okoge post photos on the Internet?A
A.To share interesting things with people.
B.To get more people to visit his Twitter page.
C.To show his sympathy for toothache patients.
D.To teach people how to take photographs.
31.According to the last paragraph,it is not certainD.
A.why the"cavity pose"becomes so popular
B.when the"cavity pose"happened on the Internet
C.how many names of"cavity pose"there are
D.whether people will continue to like the"cavity pose"

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Archaeologists searching for a lost city in the forests of Honduras have discovered the urban remains of what they believe is a vanished (消失的) ancient civilization.A writer and photographer for a magazine accompanied a team of scientist to Honduras'Mosquitia region reporting a legendary"White City"or"City of the Monkey God."
The expedition was made after aerial light diction scanning(机载激光雷达检测)-known as LIDAR-uncovered what appeared to be man-made structures below the rainforest.Seeking to confirm the discovery,a team of U.S.and Honduran researchers entered the remote region.They were protected by Honduran Special Forces.
Writer Douglas Preston said the team emerged on February 25,after documenting the ruins of a"vanished culture.""In contrast to the nearby Maya,this vanished culture has hardly been studied and it remains virtually unknown.Archaeologists don't even have a name for it,"Douglas wrote.Archaeologists no longer believed in the existence of a single"While City,"he said,instead believing there had been an entire civilization with many cities.
The expedition found earth works,including an earthen pyramid as well as a collection of stone sculptures.Archaeologists from Honduras estimated they dated from A.D 1000to 1400.
The researchers were greeted by wildlife which appeared never before to have seen humans,wandering unafraid through their camp.This is clearly the most undisturbed rainforest in Central America.The team left their finds untouched and are keeping the exact location of the site secret in an attempt to prevent looting (洗劫).
But Douglas warned that the area was nevertheless under threat,with illegal logging (砍伐) for cattle farming within a dozen miles.A local director said that the forest and valley could disappear within eight years unless action was taken."The Honduran government is trying to protect this area,but doesn't have the money.We urgently need international support."
24.The purpose of the expedition is toB.
A.find the endangered animals      
B.make sure the existence of relics
C.stop illegal activities    
D.test the equipment
25.The team kept the exact location secret in order thatB.
A.wildlife could wander around freely
B.their finds were under protection
C.illegal farming could be prevented
D.the most undisturbed rainforest could be protected
26.What is the greatest concern for the Honduran government to protect this area?A
A.Financial problems    
B.No political support
C.An unsolved technical problem     
D.Local people's poor environmental awareness.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.Laura and Susie were born on the same day in the same hospital and at the same time.They (58)have been (be) very close friends since they were very little.One bright sunny day,as I (59)was walking (walk) home from the shops,I decided to take a short cut (60)through the park.All of a sudden I heard a loud scream.It sounded like a child.With fright I dropped my shopping bag and ran in the (61)direction(direct) of the noise.
As I was getting (62)closer(close) to the noise I saw two little girls,one of (63)whom was screaming in pain.The other child was frozen to the spot with a look of terror on her face.As I ran towards them,I quickly realized that I knew the children.One was my daughter Laura and the (64)other was her best friend Susie.
I was totally shocked to see the girls there,as they knew they were not allowed to go to the park alone.Obviously the girls (65)had heard(hear) strange noises and then decided to run as fast as they could to get away.While (66)running(run),Susie fell over and could not get up.
Susie's mother and I had another talk with the girls about not wandering off without an adult then.Both of them learnt a (67)valuable (value) lesson.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.The fastest way to lose love is to hold on it too tight; the best way to keep love is to give it wings!There was once a lonely girl who longed so much for love.One day she(61)walked (walk) in the woods when she found two injured songbirds on the road on her way home,waiting(62)to be saved(save).She took them home and put them in a small cage,(63)attending (attend) them with love.To her great pleasure,the birds soon recovered.
One day the girl left the door to the cage unlocked.One of the birds flew from the cage.The girl was so frightened that the bird would fly(64)awayso she grasped it wildly as it flew near.Her heart felt glad at her success in catching it.Suddenly,she found the bird didn't struggle any more.She opened her hand and stared in horror at the dead bird.It was her desperate love (65)that had killed it.
Terrified of(66)being killed (kill) like its companion,the other bird moved back and forth on the edge of the cage.She could feel its strong desire(67)forfreedom.She felt a sense of guilty.Unwilling(68)as/thoughshe was,she released it into the air.The lucky bird circled once,twice,three times.
The girl watched the bird's(69)enjoyment(enjoy) delightedly.Suddenly the bird flew closer and landed(70)softly(soft) on her shoulder.It sang the sweetest tune that she had ever heard.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.我校英语社拟邀请一位国际知名人士到校举办讲座,现就受邀嘉宾向全校学生广泛征求意见,假设你是李华,请在三位备选嘉宾(one of the world's billionaires,an astronaut,a volunteer of WWF)中推荐一位并给英语社社长写一封信表达你的想法,内容应包括:
1、推荐该嘉宾的理由(至少两条);
2、你期待的讲座内容(至少两条).
注意:
1.词数不少于100 词;
2.无须写出推荐嘉宾姓名;
3.可适当增加细节,使行文连贯;
4.开头语已为你写好.
Dear Sir,
It is such exciting news that the English club is to invite a world renowned figure to give us a lecture.
               

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.With fifteen years Britain and other nations should be well on with the building of huge industrial complexes (联合体) of the recycling of waste.The word"rubbish"could lose its meaning because everything that goes into the dumps would be made into something useful.Even the most dangerous and unpleasant wastes would provide energy if nothing else.
The latest project is to take a city of around half a million inhabitants and discover exactly what raw materials go into it and what go out.The aim is to find out how many of these raw materials could be provided if a plant for recycling waste were built just outside the city.This plant would recycle not only metal such as steel,lead and copper,but also paper and rubber as well.
Another new project is being set up to discover the best way of sorting and separating the rubbish.When this project is complete,the rubbish will be processed like this:First,it will pass through sharp metal bars which will tear open the plastic bags in which rubbish is usually packed; then it will pass through a powerful fan to separate the lightest elements from the heavy solids; after that founders and rollers will break up everything that can be broken.Finally,the rubbish will pass under magnets (磁铁),which will remove the bits of iron and steel; the rubber and plastic will then be sorted out in the final stage.
The first full-size giant recycling plants are perhaps fifteen years away.Indeed,with the growing cost of transporting rubbish to more distant dumps,some big cities will be forced to build their own recycling plants before long.
21.The underlined part"should be well on with"(para.1)most probably meansC.
A.complete                                           
B.get ready to start
C.achieve a great deal in                     
D.put an end to
22.What is not mentioned as a part of the recycling process described in the third paragraph?B
A.Breaking up whatever is breakable.
B.Sharpening metal bars.
C.Separating light elements from the heavy ones.
D.Sorting out small pieces of metal.
23.The main purpose of the passage is toA.
A.show us a future way of recycling wastes
B.tell the importance of recycling plant
C.warn people the danger of some wastes
D.introduce a new recycling plant.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在此符号下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意::1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改十处,多者(从第11处起) 不计分.
Last summer vacation,I went back to my hometown to visit my grandparent.They had several cows in their yard.One day,one of them were ill,but it didn't want take any medicine.An animal doctor came and gave it an injection.After a while,and it seemed to be better,so I decided to feed it anything.I fed it carrots,which were cutting into small pieces.I also fed it milk powder with pills in them,just as a doctor told me.Although looking after an ill cow was a tired job,I felt a sense of achievement as it begins to recover.

查看答案和解析>>

同步练习册答案