题目列表(包括答案和解析)

 0  254591  254599  254605  254609  254615  254617  254621  254627  254629  254635  254641  254645  254647  254651  254657  254659  254665  254669  254671  254675  254677  254681  254683  254685  254686  254687  254689  254690  254691  254693  254695  254699  254701  254705  254707  254711  254717  254719  254725  254729  254731  254735  254741  254747  254749  254755  254759  254761  254767  254771  254777  254785  447348 

42.What did the author worry about when Mickey scored and hugged his son?

    A.The result of the match would fail his son. 

B.His son would shout at Mickey for his goal.

    C.Mickey would again hug the opposing players.

    D.His son would understand Mickey’s wrong goal.

试题详情

41.What was the score of the soccer match?  

A.Two to two, equal to both the teams.     

B.Three to one in Mickey’s team’s favor.

    C.Two to one in the opposite team’s favor. 

D.Everybody won because of Mickey’s goal.

试题详情

56. A 主旨大意题。笑对逆境是文章的中心。

Passage 18

(四川省棠湖中学2010届高三考前适应训练A篇)

Mickey’s Goal

Last night was the last game for my eight-year-old son’s soccer team. It was the final quarter. The score was two to one, my son’s team in the lead. Parents surrounded the playground, offering encouragement.

    With less than ten seconds remaining, the ball suddenly rolled in front of my son’s teammate, Mickey O’ Donnel. With shouts of “Kick it!” echoing(回响)across the playground, Mickey turned around and gave it everything he had. All around me the crowd erupted (沸腾). O’ Donnel had scored!

    Then there was silence. Mickey had scored all right, but in the wrong goal, ending the game in a tie. For a moment there was a total hush. You see, Mickey has Down syndrome(综合症)and for him there is no such thing as a wrong goal. All goals were celebrated by a joyous hug from Mickey. He had even been known to hug the opposing players when they scored.

    The silence was finally broken when Mickey, his face filled with joy, hugged my son tightly and shouted, “I scored! I scored. Everybody won! Everybody won!” For a moment I held my breath, not sure how my son would react. I need not have worried. I watched, through tears, as my son threw up his hand in the classic high-five salute and started chanting, “Way to go Mickey! Way to go Mickey!” Within moments both teams surrounded Mickey, joining in the chant and congratulating him on his goal

    Later that night, when my daughter asked who had won, I smiled as I replied, “It was a tie. Everybody won.

试题详情

55. B推理判断题。本文阐述的是面对逆境心态很重要,当然下文很可能会讲如何去改变我们的心态。

试题详情

54. D细节理解题。文章第五段可知。

试题详情

53.C 细节理解题。从文章第三段开头可知。 We cannot achieve anything with an easy life.

试题详情

56.Which of the following can best function as the title of the passage?

A.Face adversity with a smile           B.Different attitudes towards adversity

C.Nothing is impossible                 D.Life is full of adversity

答案:

试题详情

55.Following this passage,the author will further talk about    

  A.how his friend helped him to change his attitude towards the adversity he faced

  B.what steps to take to change your attitude towards the adversity you face

  C.what great people have in common

D.why it is important to keep optimistic in face of adversity

试题详情

54.By quoting what Douglas Bader said,the author intends to tell us“       .”

A.Failure is the mother of Success.  

B.A fall into the pit,a gain in your wit.

C.If you venture nothing,you will have nothing. 

D.Nothing is difficult to the man who will try.

试题详情

53. Which of the following is true according to the author of the passage?

A.Climbing hills on bicycles is the best way to take exercise.

B.People are silly to pay to go to the gym.

  C.Those who want to achieve success can't expect to live all easy lire.

  D.People's attitude towards adversity is the only factor that determines whether they will succeed.

试题详情


同步练习册答案