英语同步阅读训练八年级人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册英语同步阅读训练八年级人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
lanterns hung from the ceiling and festive paper cuttings decorated the walls. At eight o'clock, we gathered around a large round table. First, steaming dumplings arrived, followed by crispy spring rolls, sweet fish, and greens. We raised our glasses of hot tea in a toast, "Happy New Year!" The children laughed as they tried each dish. After we finished the main courses, we drank tea and shared stories of past festivals. The warm laughter and bright lights made us feel young again.
Back at home, we wrote Spring Festival couplets (对联) on red paper. My wife wrote "Family Joy, Year After Year," and I wrote "Health and Peace Fill Our Home." We carefully stuck the couplets on either side of the front door.
Before bedtime, the grandchildren folded their new clothes for the next day's visits. We watched them with loving smiles, feeling thankful for these simple traditions. Staying with our children and grandchildren made us feel loved, hopeful, and full of joy.
答案:
(
B
) 6. Whose home did the grandparents visit?
A. Their daughter's.
B. Their son's.
C. Their friend's.
D. Their grandchildren's.
答案:B
解析:根据文中第一句“My wife and I arrived at our son's home on Chinese New Year's Eve.”可知祖父母去了他们儿子家,选B。
(
D
) 7. What did the grandchildren show first?
A. New toys.
B. New clothes.
C. Firecrackers.
D. Their art and calligraphy.
答案:D
解析:由文中“our grandchildren raced to show us the paintings and calligraphy they made at school”可知,孙辈们首先展示的是他们在学校制作的绘画和书法作品,即他们的艺术和书法作品,选D。
(
B
)8. How was the restaurant decorated?
A. With blue curtains and colourful candles.
B. With red lanterns and traditional paper cuttings.
C. With many red, golden, and silver balloons.
D. With green plants and fresh-cut flowers.
答案:B
解析:根据“Bright red lanterns hung from the ceiling and festive paper cuttings decorated the walls.”可知餐厅天花板挂着红灯笼,墙上装饰着喜庆的剪纸,选B。