A加直通车同步练习八年级英语沪教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册A加直通车同步练习八年级英语沪教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
六、阅读理解。i.基础篇。Imagine waking up to find a cup of coffee ready and floor swept. With smart devices(装置) controlled by AI, all housework can be done while you are asleep. Now your kids can try these devices at the small home show in our community science center from August 1st to August 14th. Here in the center we have many fun activities. Children can also try out cleaning robot Little Q. It is a cute robot with a round head, two big eyes and two long legs. It's like a big toy. Your little one will love it. Opening Hours: 1:00 p.m.—9:00 p.m., from Tuesday to Sunday, closed on Monday. Visitors: People of all ages are welcome. Children under 12 should come along with their parents. No pets are allowed. Food &Drinks: No outside food or drinks. Visitors can buy food and drinks in the center. Tickets: Please call 769520 to book a ticket. Kindly note that You CAN'T book a ticket on our website or through e-mail. And it is NOT possible to buy a ticket at our ticket office as it is closed. ( ) 1. What can the smart devices in Paragraph 1 do? A. Farming. B. Business. C. Housework. D. Schoolwork.
答案:C
解析:根据第一段“With smart devices controlled by AI, all housework can be done while you are asleep.”可知,智能设备能做家务,故选C。
( ) 2. What does Little Q look like? A. (图片A) B. (图片B) C. (图片C) D. (图片D)
答案:D
解析:根据“a cute robot with a round head, two big eyes and two long legs”(圆头、两只大眼睛、两条长腿),结合常见图片选项,B选项符合描述,故选D。
( ) 3. When can a visitor enter the science center? A. On Monday morning. B. On Sunday morning. C. On Monday afternoon. D. On Sunday afternoon.
答案:D
解析:根据“Opening Hours: 1:00 p.m.—9:00 p.m., from Tuesday to Sunday, closed on Monday”可知,开放时间是周二至周日下午1点到晚上9点,周一闭馆。周日下午在开放时间内,故选D。
( ) 4. Who can be allowed to visit the center? A. A man with a cat. B. An 8-year-old boy alone. C. A man with his 3-year-old son. D. A girl with food from outside.
答案:C
解析:根据“Children under 12 should come along with their parents”(12岁以下儿童需家长陪同)、“No pets are allowed”(禁止宠物)、“No outside food or drinks”(禁止外带食物)。A项带宠物;B项8岁男孩独自前往;D项外带食物,均不符合;C项“一个男人和他3岁的儿子”符合要求,故选C。
( ) 5. How can a visitor book a ticket? A. By making a phone call. B. By sending an e-mail. C. By visiting the website. D. By going to the ticket office.
答案:A
解析:根据“Please call 769520 to book a ticket. You CAN'T book on our website or through e-mail... can't buy at our ticket office”可知,只能通过打电话订票,故选A。