A加直通车同步练习八年级英语沪教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册A加直通车同步练习八年级英语沪教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
ii.常规篇。Most 15-year-olds are worrying about their math homework and trying to fit in with other kids of their age. But Henry Patterson is busy running a successful online business instead. Patterson, a teenager, started a business called Not Before Tea when he was just nine. He began by selling sweets but soon turned to household products like wash bags and soft toys. The products he sells feature characters from a book he wrote called The Adventures of Sherb and Pip. Patterson's early school years were difficult, as he was different from what his classmates liked. He saw the world differently and was seldom invited to parties. He also had a stammer (口吃), which made him feel even more lonely. But these things didn't hold him back. To cheer himself up, Patterson spent all his time designing different animals and writing interesting stories about them. His characters started to become popular. He tried hard to express himself and talk to bigger audiences. His business has earned him 65,000 pounds. On top of this, he does his best to keep his schoolwork excellent. He takes his homework with him to events and does it on the train or after a presentation. Two years ago, he wrote a book called Young and Mighty. It tells how he looks for success and happiness. "The real point of the book is to help people of my age think about how to make their voice heard in the world," he wrote. ( ) 6. What is Patterson's business? A. Helping teens with their math homework. B. Selling household products. C. Selling sweets and tea. D. Selling books.
答案:B
解析:根据“started a business called Not Before Tea... soon turned to household products like wash bags and soft toys”可知,他的生意是销售家居用品,故选B。
( ) 7. What was Patterson like in his early school years? A. He tried hard to play with others. B. He fell behind his classmates. C. He went to lots of parties. D. He had a speech problem.
答案:D
解析:根据“He also had a stammer (口吃)”可知,他早年有口吃,即语言问题,故选D。
( ) 8. How did Patterson deal with his loneliness? A. By designing things and writing stories. B. By talking to different people. C. By reading interesting stories. D. By doing part-time jobs.
答案:A
解析:根据“To cheer himself up, Patterson spent all his time designing different animals and writing interesting stories about them”可知,他通过设计东西和写故事来应对孤独,故选A。
( ) 9. How is Patterson's business from the last sentence of Paragraph 4? A. Bad. B. Successful. C. Creative. D. Happy.
答案:B
解析:根据“His business has earned him 65,000 pounds”(他的生意为他赚了65,000英镑)可知,生意很成功,故选B。
( ) 10. What do the last two paragraphs tell us? A. Patterson wants to be a writer in the future. B. Patterson will help other students do business. C. Patterson balances business and school well. D. Patterson will join more school activities.
答案:C
解析:倒数第二段提到“does his best to keep his schoolwork excellent”(努力保持学业优秀),最后一段提到写书,说明他平衡了事业和学业,故选C。