精英家教网 > 练习册解析答案 > 仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版 > 第38页解析答案
仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版

仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

(B)
Everybody,
The following advice is about how to protect the environment and the earth. Choose some views from the list or come up with a few of yours.
- Plant flowers, grass or trees.
- Whenever you visit a park or beach, take away what you bring there—throw rubbish into a bag or a dustbin.
- Turn off the lights and TV sets when there is no one in the room. This can save a lot of electricity.
- Turn off the tap when you brush your teeth so that you can save a lot of water. Also, using a glass cup instead of a paper cup can save paper.
- Keep the doors and windows closed in winter in order to keep warm inside the room.
- Give your old books and magazines to a library instead of throwing them away.
- Give your old clothes to poor children you know rather than throw them away.
- Use both sides of paper.
- Don't pour dirty water into the rivers or lakes nearby.
- Encourage all your friends to do something to protect the earth like you.
You needn't wait until Earth Day. If everyone can take action to protect the environment, the world will be much more beautiful.
根据短文内容,选择最佳答案。
( ) 1. From the above, we know that this is ____.
A. a sign B. a proposal (倡议书) C. an advertisement D. a notice
( ) 2. The writer tells us ____.
A. to throw rubbish in the dump
B. to pour dirty water into the rivers
C. to save water by not letting it run while brushing our teeth
D. that we can't do all these things until Earth Day
( ) 3. We can ____ to save paper.
A. use a paper cup B. use both sides of paper C. give old books to a library D. pick up waste paper
( ) 4. Which of the following is NOT true according to the writer?
A. Turn off the lights when you leave the room.
B. Close the doors and windows in winter.
C. Use a paper cup when you brush your teeth.
D. Give your old clothes to the poor children.
( ) 5. What's the best title of the passage?
A. Protect the Earth B. Save Water and Electricity C. Make Better Use of Old Things D. Save Money

答案:1. B
   解析:文章列举了多条保护环境的建议,呼吁大家行动起来,符合“倡议书”的形式,故选B。
2. C
   解析:A选项,文中建议把垃圾扔进袋子或垃圾桶,未提及“dump(垃圾场)”;B选项,文中明确说“Don't pour dirty water into the rivers”,与选项矛盾;C选项,根据“Turn off the tap when you brush your teeth so that you can save a lot of water”,正确;D选项,文中说“You needn't wait until Earth Day”,与选项矛盾。
3. B
   解析:文中提到“Use both sides of paper”可以节约纸张,故选B。
4. C
   解析:文中建议“using a glass cup instead of a paper cup can save paper”,即刷牙时用玻璃杯代替纸杯,所以“用纸杯刷牙”是错误的,选C。
5. A
   解析:文章围绕保护环境和地球的建议展开,“Protect the Earth”(保护地球)能概括主旨,故选A。