1.函数
的值域为 .
1. The main purpose of Steve Minear’s writing is .
A. to report his classmates’ discussion
B. to invite an answer to his question
C. to explain the natural state of Mars
D. to show his agreement on going to Mars
[答案]B
[思路分析]此题考查作者的写作意图。从Can anybody explain to me just why people would go to Mars, never to return?不难得出答案B. ( )2. Which of the following best states Donal Trollop’s idea?
A. There is a plan to send humans to Mars.
B. There are many reasons for going to Mars.
C. Scientists become famous by doing research on Mars.
D. It is possible to build an Earth-like environment on Mars.
[答案]B
[思路分析]此题考查主旨要义。从Here are the things ……: the desire to explore……,the excitement……, the expectation ……For scientists there is another reason. 可以得出答案为B. ( )3. Paul Davies points out that .
A. humans need only a one-way ticket to Mars.
B. two-way trips to Mars will be made safe soon
C. it is easy to reduce the danger and cost of flights to Mars
D. it is cheap to build an everlasting human settlement on Mars
[答案]A
[思路分析]此题考查判断推理。从Paul Davies 所说的第一段中It will happen when people finally realize that tow-way trips to the red planet Mars are unnecessary.可以判断出答案为A. ( )4. What does Paul Davies think of human existence on Mars?
A. Humans will have to bring all they need from the Earth.
B. Humans will find Mars totally unsuitable for living.
C. Humans can produce everything they need.
D. Humans can live longer in the colony on Mars.
[答案]C
[思路分析]此题考查细节理解。从Paul Davies 所说的第二段中Mars has all the materials for a colony to produce or make everything it needs可以判断出答案为C.
9.(2008·重庆卷) B
While all my classmates seen to be crazy about a one-way ticket to Mars(火星), I’d rather say Mars is totally unsuitable for human existence. People won’t have enough food supplies there, and the terrible environment would make it impossible for them to live a long life. Besides, the journey won’t be safe. Can anybody explain to me just why people would go to Mars, never to return?
Steve Minear, UK
Here are the things you can think of: the desire to explore a foreign and unique environment, the excitement of being the first humans to open up a new world, the expectation of fame and glory…For scientists there is another reason. Their observations and research will probably lead to great scientific achievements.
Donal Trollop, Canada
There are already too many people on the Earth. I think that sometime before the end of the century, there will be a human colony(殖民地)on Mars. It will happen when people finally realize that two-way trips to the red planet Mars are unnecessary. Most of the danger of space flight is in the launches(发射) and landings. Cutting the trip home would therefore reduce the danger of accidents, save a lot of money, and open the way to building an everlasting human settlement on another world.
Enough supplies can be sent on ahead. And every two years more supplies and more people will be sent to the new colony. Mars has all the materials for a colony to produce or make everything it needs, and Mars is far more pleasant than the other planets in the outer space.
Paul Davies. USA
4. The main purpose of this article is _________.
A. to tell you what to do if your bicycle is stolen
B. to suggest ways of keeping your bicycle safe
C. to give you advice on where to buy a good lock
D. to say why you shouldn’t keep your bicycle in a quiet place
[答案]B
[思路分析]此题考查主旨要义。根据语篇的整体理解可知B正确。
3. The article advises you to keep a record of your bicycle _______.
A. in the bike shop and your computer
B. in the police station and a security company
C. in a security company and your university
D. by yourself and in a security company
[答案]D
[思路分析]此题考查细节理解。文章最后一段:keep a record of the bicycle yourself: its make…故D正确。
2. The underlined phrase “act as a deterrent to a thief” means ______.
A. help you recognize your bike
B. help the police find your bicycle
C. stop someone stealing your bicycle
D. stop you worrying about your bike
[答案]C
[思路分析]此题考查推测词义。在Marking一段中讲述了秘密标记的作用。对贼来说起防盗作用。
1. Which part of the text gives you information on how to lock up your bicycle when you leave it?
A. Locks. B. Marking. C. Registration. D. Basic Security.
[答案]D
[思路分析]此题考查细节理解。文章第二段basic security中写到:Always lock your bicycle when you leave. Secure it to lampposts or trees.故选D。
8.(2007·江苏卷) A
Su Hua is studying at Cambridge, UK. She has bought a bicycle and is worried about security (安全). Her friend, Kate, found this article and sent it to her.
|
Introduction A lot of crime is against bicycles. About 150,000 bicycles are stolen every year and most are never found. You can prevent this happening by following a few careful steps. Basic Security Do not leave your bicycle in out-of-the-way places. Always lock your bicycle when you leave. Secure it to lampposts or trees. Take off smaller parts and take them with you, for example lights and saddles (车座). Locks Get a good lock. There are many different types in the shops. Buy one that has been tested against attack. Ask for a recommendation from a bike shop. Marking Security marking your bike can act a deterrent to a thief. It can also help the police find your bicycle. It should be clearly written and include your postcode and your house or flat number. This will provide a simple way to identify your bicycle. Registration There are a number of companies who will security mark your bicycle for you. They will then put your registration number and personal details on their computer database. Then if your bicycle is found it will be easy to contact you. Finally Keep a record of the bicycle yourself: its make, model and registration number. You can even take a photograph of it. This will prove the bicycle belongs to you. |
4. Visiting photographers should make sure that ______.
A. pictures and videos are allowed for personal use anywhere in the Gallery
B. pictures and videos can be taken in some places for personal use
C. picture-taking and videoing are totally forbidden in the Gallery
D. tripods are allowed except in some special exhibitions
[答案]B
[思路分析]此题考查细节理解能力。从文章倒数第二段可知,除去一些特别的展品和严格禁止的地方,只要是限于个人使用的拍照(或录像)是可以被允许的,可确定B项为最佳答案。
2. What does the Gallery feel sorry for?
A. Visitors have to keep their valuable items in the checkrooms.
B. The size of visitor items allowed into the Gallery is limited.
C. It cannot keep oversized visitor items due to limited space.
D. Visitor items over 17×26 inches must go through additional checks.
[答案]B
[思路分析]此题考查细节理解。文章第二段明确指出:限于条件,美术馆没有足够的空间来容纳体积大于17×26英寸的物品,可知正确答案为B项。 ( )3. Parents with small children visiting the Gallery ______.
A. can carry their children in soft front child carriers.
B. can carry their children on their shoulders
C. can carry their children in child carriers worn on the back
D. ought to pay if they want to use pushchairs for their children
[答案]A
[思路分析]此题考查学生的细节理解能力。根据文章第四段第二句soft front baby carries是可以被允许进入的,其他几项均表述错误。所以此题正确答案为A项。
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com