2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. People tend to associate leadership with fear
B. Working conditions affect people’s physical health
C. Good relationship is the key to business success
D. Smart people are more functional in the work place.
[答案]C
[思路分析]此题考查判断推理。由文中的最后一段的最后一句“Developing your emotional intelligence is the single best thing you can do if you want to develop your relationships with people around you, which is the key to the leadership skills.”如果你想发展与你周围的人之间的关系,开放你的情感潜能是一件你能做得最好的事。这也是领导艺术的关键。可推知C正确。
1. An employee may have a feeling of fear in the work place when ________.
A. he is forced to do things
B. be cannot work at his best
C. he feels his brain shut down
D. he thinks of his work as too heavy
[答案]A
[思路分析]此题考查细节理解。由第二段“If you order someone to do something against their will, they may do it because they feel they must… They will also experience fear.”可知,A项正确。
8.(2007·天津卷)E
词数:339体裁:议论文 难度:4星 文章标题:领导的艺术The Leadership Skills
When we think of leadership, we often think of strength and power. But what are these really, and how do they operate?
Leadership today is not about forcing others to do things. If this is even possible, it is short-term, and tends to backfire. If you order someone to do something against their will, they may do it because they feel they must, but the anger they feel will do more harm in the long-term, They will also experience fear.
Fear causes the thinking brain to shut down, making the person unable to function at his or her best. If they associate you with this emotion of fear. They will become less functional around you ,and you will have succeeded in not only shooting yourself in the foot, but possibly making a very good employee or partner unable to perform effectively. Fear has no place in leadership.
The way we influence people in a lasting way is by our own character, and our understanding and use of emotion .We can order someone to do something ,which may be part of the work day; or we can employ them at the emotional level ,so they became fully devoted to the projects and provide some of their own motivation (积极性). Today’s work place is all about relationships
Anyone works harder in a positive environment in which they are recognized and valued as a human being as well as a worker. Everyone produces just a bit more for someone they like. Leaders understand the way things work .They know the pay check is not the single most motivating factor (因素) in the work life of most people.
The true strength of leadership is an inner strength that comes from the confidence of emotional intelligence---knowing your own emotions, and how to handle them, and those of others . Developing your emotional intelligence is the single best thing you can do if you want to develop your relationships with people around you, which is the key to the leadership skills.
3. What would be the best title for the text?
A. Just for a Rest
B. All for a Nap
C. A Special Sleep Pattern.
D. Taking Naps in Warmer Climate.
[答案]B
[思路分析]此题考查主旨大意。全文主要介绍为什么人们在午后容易打瞌睡,建议大家适当的休息一下,有益于身段健康。
1. Why do people feel sleepy in the early afternoon according to the text?
A. They eat too much for lunch.
B. They sleep too little at night.
C. Their body temperature becomes lower.
D. The weather becomes a lot warmer.
[答案]C
[思路分析]此题考查细节理解。从第一段第五句可知道答案。 ( )2. If you get up at 6:30 am, what is the best time for you to take a nap?
A. About 12:30 pm. B. About 1:30 pm.
C. About 2:30 pm D. About 3:30 pm
[答案]C
[思路分析]此题考查判断推理。第一段里说一个人起床8个小时后就需要休息,6:30加上8小时应该是下午2:30。
7.(2008·四川卷)C
词数:304体裁:议论文 难度:3星 文章标题:细说小睡All for a Nap
Are you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon? Many people feel this way after lunch. They may think that eating lunch is the cause of the sleepiness. Or, in summer, they may think it is the heat. However, the real reason lies inside their bodies. At that time – about eight hours after you wake up – your body temperature goes down. This is what makes you slow down and feel sleepy. Scientists have tested sleep habits in experiments where there was no night or day. The people in these experiments almost always followed a similar sleeping pattern. They slept for one long period and then for one short period about eight hours later.
In many parts of the world, people take naps(小睡) in the middle of the day. This is especially true in warmer climates(气候), where the heat makes work difficult in the early afternoon. Researchers are now saying that naps are good for everyone in any climate. A daily nap gives one a more rested body and mind and therefore is good for health in general. In countries where naps are traditional (传统的), people often suffer less from problem such as heart disease.
Many working people, unfortunately, have no time to take naps. Though doctors may advise taking naps, employers do not allow it! If you do have the chance, however, here are a few tips about making the most of your nap. Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up. A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy afterward. This can also happen if you sleep for too long. If you do not have enough time, try a short nap – even ten minutes of sleep can be helpful.
3. In the next part, the author would most probably discuss with you ______.
A. how to keep up with the times B. how to make up for lost time
C. how to have a good time D. how to make good use of time
[答案]D
[思路分析]考查学生的信息整合和处理能力,属于推理判断型题目,从文章最后一段末句可知作者下面将讨论我们将如何更好地利用时间为我们服务,故D项为正确答案。
1. The underlined word “ally” in Para. 3 most likely means somebody or something that is ______.
A. your slave and serves you B. your supporter and helps you
C. under your control and obeys you D. under your influence and follows you
[答案]B
[思路分析]考查猜测词义的能力,文章第三段作者亮出观点:谁来主宰时间,并又进一步指出:要么让时间溜走,成为我们的大敌;要么我们管好时间,使之成为我们的朋友,此处ally一词和上句的enemy恰好词义相对,语意相反,可知B为正确答案。 ( )2. The author intends to tell us that time ______.
A. could be regulated by a timepiece such as a clock or a watch
B. could be managed by the internal clock of human bodies
C. should be well managed for our own interest
D. should be saved for outside interests
[答案]C
[思路分析]考查学生的综合理解能力,作者在文章中阐明了我们如何去管理时间,进而成为时间的主人,所以C项切中文意,为正确答案。
5.(2008·江苏卷)A
词数:297体裁:议论文 难度:3星 文章标题:掌握时间Manage Your Time
What time is it? Most people are pretty accurate in their answer. And if you don’t know for sure, it’s very likely that you can find out. There may be a watch on your wrist; there may be a clock on the wall, desk, or computer screen; or maybe you’re riding in a car that has a clock in the dashboard(仪表板).
Even if you don’t have a timepiece of some sort nearby, your body keeps its own beat. Humans have an internal clock that regulates(调节) the beating of our heart, the pace of our breathing, the discharge(排出) of chemicals within our bloodstream, and many other bodily functions.
Time is something from which we can’t escape. Even if we ignore it, it’s still going by, ticking away, second by second, minute by minute, hour by hour. So the main issue in using your time well is, “Who’s in charge?” We can allow time to slip by and let it be our enemy. Or we can take control of it and make it our ally.
By taking control of how you spend your time, you’ll increase your chances of becoming a more successful student. Perhaps more importantly, the better you are at managing the time you devote to your studies, the more time you will have to spend on your outside interests.
The aim of time management is not to schedule every moment so we become slaves of a timetable that governs every waking moment of the day. Instead, the aim is to permit us to make informed choices as to how we use our time. Rather than letting the day go by, largely without our awareness, what we are going to discuss next can make us better able to control time for our own purposes.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com