0  33235  33243  33249  33253  33259  33261  33265  33271  33273  33279  33285  33289  33291  33295  33301  33303  33309  33313  33315  33319  33321  33325  33327  33329  33330  33331  33333  33334  33335  33337  33339  33343  33345  33349  33351  33355  33361  33363  33369  33373  33375  33379  33385  33391  33393  33399  33403  33405  33411  33415  33421  33429  447090 

3. B。判断题。从文章第2段第2句话…the answer depends on technology and our ability to use it widely 可以肯定答案选B。

 

 

(8)

Space travel is definitely bad for astronauts’ bones, reducing their bone density(密度) after only a month of weightlessness, according to French research published on Friday.

Laurence Vico and his fellow workers at St Etienne University called for more research into the effects of microgravity, after their study of 15 astronauts from the Russian MIR station showed bone loss continued throughout space flights.

“Bone loss was especially striking in four astronauts, ” the scientists reported in the Lancet Medical Journal.

They measured the bone mineral density (BMD) of bones in the forearm(前臂) and lower leg of the astronauts who had spent one to six months in space.

The BMD loss was significant in the tibia(胫骨) of the lower leg, a weight-bearing bone, but barely changed in the radius(桡骨) of the forearm. “Our results indicate the need to investigate not only different bones, but also different areas of the same bone since not all sites of the skeleton (骨架) are similarly affected by space conditions, ” they added.

Without gravity the body isn’t bearing any weight so there is no need for calcium (钙) which makes bones strong, and it becomes empty into the bloodstream.

The research team suggested in future scientists should try to determine if the loss of bone density was only on weight-bearing bones on longer flights, also the possible recovery after returning to Earth.

试题详情

2. A。主旨题。文章最后一句Technology responds to our needs in helping us maintain our standard of living 就是主题句。

试题详情

1. B。主旨题。文章的主要笔墨是用在科学技术的作用上,所以答案应选B。

试题详情

3. According to the passage, people can live a long life with the help of _______.

A. higher quality of life                 B. medical technology
C. modern farming machinery           D. technological substitute

【答案与解析】“科学技术是生产力”是这篇文章的主题。

试题详情

2. Which is the main idea of the passage?

A. Modern technology is the key to the improvement of standard of living.

B. The three major factors of production (land, labor and capital) are all influenced by technology.

C. Technology is the response to our needs.

D. The United States is making great efforts to advance its technology.

试题详情

1. What is the best title for the passage?

A. The definition of technology          B. Modern technology
C. The application of technology             D. The development of technology

试题详情

4. A。判断题。根据最后一句话The air is more moist(潮湿) in the tropics(热带) than in the cold polar regions 可知答案。

 

(7)

Technology is the application(应用) of knowledge to production. Thanks to modern technology, we have been able to increase greatly the efficiency of our work force. New machines and new methods have helped cut down time and expense while increasing overall output. This has meant more production and a higher standard of living. For most of us in America, modern technology is thought of as the reason why we can have cars and television sets. However, technology has also increased the amount of food available to us, by means of modern farming machinery and animal breeding techniques, and has extended our life span via(通过) medical technology.

Will mankind continue to live longer and have a higher quality of life? In large measure the answer depends on technology and our ability to use it widely. If we keep making progress as we have over the past fifty years, the answer is definitely yes. The advancement of technology depends upon research and development, and the latest statistics(统计) show that the United States is continuing to pump billions of dollars annually(每年) into such efforts. So while we are running out of some scarce resources(少的资源) we may well find technological substitutes(代用品)for many of them through our research programs.

Therefore, in the final analysis the three major factors of production(land, labor and capital) are all influenced by technology. When we need new skills, on techniques in medicine, people will start developing new technology to meet those needs. As equipment proves to be slow or inefficient, new machines will be invented. Technology responds to our needs in helping us maintain our standard of living.

试题详情

3. D。语义理解题。从第2段第9句话On a very damp or humid day, however, you can sometimes see water vapour rising from a puddle(水坑) or pond in a mist(薄雾) above the water. 可以找到为什么。

试题详情

2. B。判断题。读完第2段,不难发现水返回空中的方式有3种:第1种是太阳蒸发地面上的水使之变成水蒸气返回空中;第2种是树和植物释放出的水蒸气;第3种是人和动物呼出的水蒸气。

试题详情

1. A。主旨题。文章第1段,特别是最后一句Meteorologists call this the water cycle. 已点明主题。

试题详情


同步练习册答案