0  371671  371679  371685  371689  371695  371697  371701  371707  371709  371715  371721  371725  371727  371731  371737  371739  371745  371749  371751  371755  371757  371761  371763  371765  371766  371767  371769  371770  371771  371773  371775  371779  371781  371785  371787  371791  371797  371799  371805  371809  371811  371815  371821  371827  371829  371835  371839  371841  371847  371851  371857  371865  447090 

3.(2010·济南模拟)一个小石子从离地某一高度处由静止自由落下,某摄影爱好者恰好拍到了它下落的一段轨迹AB.该爱好者用直尺量出轨迹的长度,如图1所示.已知曝光时间为 s,则小石子出发点离A点约为                ( )

图1

A.6.5 cm      B.10 m       C.20 m        D.45 m

解析:由图可知=2 cm=0.02 m,AB中点的速度v==20 m/s,由v2=2gh可得:AB中点到出发点的高度h=20 m≈hA,故C正确.

答案:C

试题详情

2.(2010·福建师大附中模拟)一辆公共汽车进站后开始刹车,做匀减速直线运动.开始刹车后的第1 s内和第2 s内位移大小依次为9 m和7 m.则刹车后6 s内的位移是( )

A.20 m   B.24 m     C.25 m       D.75 m

解析:由ΔxaT2得:9-7=a·12a=2 m/s2,由v0TaT2x1得:v0×1-×2×12=9,v0=10 m/s,汽车刹车时间tm==5 s<6 s,故刹车后6 s内的位移为x=25 m,C正确.

答案:C

试题详情

1.汽车进行刹车试验,若速度从8 m/s匀减速到零所用的时间为1 s,按规定速率为8 m/s的汽车刹车后位移不得超过5.9 m,那么上述刹车试验是否符合规定     ( )

A.位移为8 m,符合规定

B.位移为8 m,不符合规定

C.位移为4 m,符合规定

D.位移为4 m,不符合规定

解析:由xtt得:

x=×1 m=4 m<5.9 m,故C正确.

答案:C

试题详情

70.Which can be the best title for the passage?

     A.Pleasure Leads To Happiness          B.Happiness Changes Us

     C.Happiness Is Within Us               D.Stay A Quiet Mind

2)  (共5小题,每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中由两项为多余选项。

Chinese are very generous when it comes to educating their children. Not caring about the money, parents often send their children to the best schools or even abroad to England, the USA or Australia. They also want their children to take extra courses or activities where they will either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life.  71 So parents will spend unreasonable amount of money on education.  72 

However, what most parents fail to see is that the best education they can give their children is usually very cheap.

Parents can see that their children’s skills vary. Some children are skilled in some areas while poor in others.  73 

The problem is that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well, but not teaching them the most important skills: they need to be confident, happy and clever.

Parents can achieve this by teaching practical skills like cooking, sewing and doing other housework.

Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life.  74  It is an enjoyable but difficult experience. A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully. The result, a well-cooked dinner, will give him much satisfaction and a lot of confidence.

Some old machines, such as a broken radio or TV set that you give your child to play with will make him curious and arouse his interest.he will spend hours looking at them, trying to fix them; your child might become an engineer when he grows up.  75 And that is more important.

A. The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is.

B. These activities are teaching a child not only to read a book, but also to think , to use his mind.

C. What most parents fail to realize ,though,is that today’s children lack self-respect and self-confidence.

D. Even poor couples will buy a computer for their son or daughter.

E. The more cost in education, the better the result will be.

F. Cooking demands patience and time.

试题详情

69.We can learn from the passage   

     A.happiness is more dependent on the five sepses

     B.pleasure sometimes arouses happiness

     C.you feel happy when nothing around you changes in a certain state

     D.you feel unhappy because you have to adjust to the environment

试题详情

68.According to the passage, in which of the following situations can you feel happy? 

A.A friend gives you a glass of cold lemonade when you feel thirsty.

     B.You eat chocolate and sweets when you feel as if everything is against you.

     C.Smoke cigarettes even though you know the fact that it is not good for your health.

     D.You are free from worry or fear when your mind stays quiet.

试题详情

67.What does the underlined phrase“compensate for”in Paragraph 2 most probably mean?

    A.to make a suitable payment for     B.to let out your anger for

   C.to provide with a balancing effect for     D.to solve the problems for

试题详情

66.Which of the following statements is true?

A.DBS Bank and Fraser Mall are the official sponsors.

B.All shoppers are entitled to a draw for free air ticket.

C.The rewards are open to all shoppers for the entire month of April.

D.DBS Card owners enjoy double chances in the “Win a car” lucky draw.

D

   It is a hot summer day,and you feel thirsty A friend gives you a glass of cold lemonade.How do you feel when you see the glass? Will you describe your feeling as happiness or as pleasure? I believe you will say it is a feeling of pleasure.There is a connection between these two kinds of feelings,and sometimes one causes the other,but they are not the same.Pleasure is more dependent on the five senses while happiness is independent of them.

   When you are happy,little unpleasant events usually do not disturb you.When you are unhappy,you feel as if everything is against you.You may compensate for it by eating chocolate and sweets because this gives you pleasure;yet you stay unhappy.A person may smoke cigarettes

because it gives him pleasure,yet,this does not make him happier,especially if he knows the fact that it is not good for his health

   The physical world is always in a changing state.At each moment a new thing is being created,changed,transformed and then destroyed. This is the normal state of things and no one call change it.If we stay still in a certain state,we are sure to experience unhappiness sooner or later.On the other hand,if we adjust to the environment,nothing can influence our moods.Then outer events have nothing to do with our inner joy of mind.

   The room of the mind was filled with worry or fear.If you are free of thinking about them, the room has been emptied,and then you will see what is happening and experience it When your

mind stays quiet,you will see that happiness comes from the inside.

试题详情

65.Mrs. Rosland, a DBS card holder, spent $200 in the mall, and she would be entitled to ________.

A.a free air ticket and a mother-of-pearl necklace

B.a white gold diamond and a 1imited edition car key chain

C.a sure win gift of limited edition car key chain

D.a Peugeot P200 and a set of white gold diamond

试题详情

64.For admission to the Detective House, a shopper needs to __________.

A.be a DBS card owner          B.spend a total of $150

C.answer 3 simple questions      D.have experience in solving cases

试题详情


同步练习册答案